Какви са проблемите на социалната мрежа на фармацевтите

Въпроси със свободен отговор са наречени така, защото те ви позволяват да "отвори", да завържете разговор, тъй като източникът не може да otve синигер върху тях в едносрични думи, като каза само "да" или "не".Отворени въпроси го насърчават да ви кажа някои данни и по този начин се даде нов храна за разговор.

Когато това, което, че

Всеки път, когато Хоти-те убеди събеседника си на изложението на негово мнение, трябва да бъде под управляван с помощта на отворени въпроси. Това е особено важно обаждане от тяхната Execu-на сцената се определят нуждите на клиента.

Ако искате вашия събеседник, колкото е възможно, за да разберете техните нужди, искания, проблеми, желания и нагласи, за-нека отворени въпроси.

Отворени въпроси обикновено започват с въпросителни думи:

кой, какво, къде, кога, защо, какво, колко, на кого, как, какво ...

Препоръчват свободен отговор:

 • за да започнете разговор;
 • ако искате да накарате събеседника да се мисли;
 • ако искате да разберете си интереси и позиции;
 • ако искате да разберете причините за своите съмнения и откази.

Въпреки това, пазете се от въпроси, започващи с "защо?", "Защо?"!

"Защо не просто ...?"

"Защо не можеше ли ...?"

Фактът, че въпроси, започващи с "защо?", "Защо?" Често е скрит упрек, така че те са възприемане-прокуратурата, принуждавайки твоето приятелче opravdy-vatsya. Той смята, че не му повярва и дори го атакуват. Тя е много по-добре да се използва неутрален дума voprositel-ING, запазвайки смисъла на своите твърдения.

"Това, което ви накара да направите това ...?"

"Това, което причини да ви попречи да ...?"

"Това, което държи ...?"

Тези отворени въпроси не разполагат с емоционален цвят, показват проявения интерес и поради това по-добро възприятие-Nima събеседник.

Когато това, което, че

Това е въпросът, че източникът може само едносрични отговори с "да" или "не". Препоръчително е в такъв просо да попитам в края на разговора, обобщавайки. В крайна сметка, съдържащ НИП-затворен въпрос не създава предпоставки за неговото продължаване-ТА.

"Чували ли сте за това?"

В някои отношения, тази форма улеснява процеса на издаване-scheniya защото вашият партньор може да отговори само с една дума. Въпреки това, като задава въпроси от, няма нищо не можете да научите повече за истинските мотиви на и се нуждае от Sobe-sednika. В допълнение, има риск от отрицателен отговор, което пречи на продължаването на преговорите.

Незатворен въпроси задайте Celes-образни:

 • Ако искате да получите бърз прост отговор;
 • ако се занимават с изключително мълчалив poku-Пател;
 • Ако все още се търсят, пита редица сходни проблеми, сови, за извличане на необходимата информация;
 • ако искате бързо да проверите дали правилно сте разбрали думите на събеседника си.

Използвайте затворен тип въпроси се препоръчва с повишено внимание, тъй като дава един по един се натъкнат преди просо.

Когато това, което, че

"И все пак този продукт е интересно за вас ...?"

"Вие със сигурност не искам да ...?"

Опасността от този въпрос се крие във факта, че купуването-Тел могат да се чувстват, че искате да се заблуждавайте. Това веднага води до вътрешния протеста. Трябва ли да се въздържат от налагане-ING въпроси по време на анализа на нуждите, тъй Pomo-schyu въпроси от този вид не получите нова информа-ция.

Основни въпроси могат да бъдат задавани:

 • да обобщим резултатите от разговора, когато той обикновено ще даде положителен отговор;
 • ако искате да получите твърде приказлив клиент вяра-nutsya в дискусията;
 • ако се занимават с особено колебаят купувач.

В общи линии, водещи въпроси трябва да се използват изключително ПОД-убождания. Винаги се уверявайте, че формулирането на въпроса предизвика положителна реакция на събеседника.Когато това, което, че

Алтернативен въпрос дава възможност да избирате между два (или повече) предложения на другата страна. Алтернативен въпрос помага да се вземе решение.

"Вие правите покупка в момента или утре?"

Алтернативни въпроси използват:

 • когато сумиране на междинните резултати;
 • за насърчаване на събеседника да окончателните решения за покупка в-nyatiyu;
 • За да успокои страховете на несигурна купувач, въз основа на надеждност, за да се избегнат рисковете и мачкам-vayuschegosya нуждата от закупуване.

Когато предлага алтернатива на издаването на всички Глобални Депозиторски, уверете се, че източникът е имал възможност да се избере най-благоприятен от неговата гледна точка. Само ако честно посъветва купувача, а не да го манипулира, можете да разчитате на дългосрочни взаимоотношения с удовлетворен poku-Пател.

Когато това, което, че

Ако искате да се даде тон за цялата кореспонденция, за да поеме активна роля-, това е вашата съдба да задават въпроси. И този, който е отговорен, израз-zhaya по този начин реакцията, обикновено преждевременно се свързва с обещания.

Ако партньорът ви постоянно се задават въпроси, той ще определи стратегията на целия разговор. В допълнение, тя ще ви подкани да изрази мнение, че в бъдеще може да попречи на аргументите ви. Не даде отговор толкова дълго, докато не разберете, че в действителност той се интересува от! Само когато ще знаете какво се крие зад въпроса си защо трябваше той ви поставя, вие ще разберете как да формулира отговор на въпроса си, така че той убедил и доволни клиенти.

Ако искате да поеме инициативата в разговор в свои ръце, Execu-zuyte друг въпрос.

"Това, което е по-важно, важно за вас?"

"Повярвайте ми, това е много важно! Защо мислите, че така? "

Друг въпрос се използва за:

 • отново поведе в разговора;
 • насочване на разговора в желаната посока;
 • спечели време за размисъл;
 • направи на купувача да даде разяснения;
 • За повече информация;
 • намери мотивиран събеседник даден въпрос;
 • определяне на възможните възражения и точка за нов съображения-ТА и позиция;
 • даде на друго лице, време да мисля.

С помощта на брояч въпрос, първо трябва да се възпроизведе събеседник помолени да потвърдите, че сте се вслушваме внимателно и са готови да реагират. Освен ако не се очаква от Soba-sednika отговор, потвърди, че вашият въпрос или мнение чути и разбрани? Не ви дава увереност лежеше-ING реакция спътник на вашите въпроси?

Често питам насрещен въпрос клиент проявява своите в-Терес за дискусия. Неговото пълно право да се упражнява в същото време Neuve-rennost и съмнения. Така или иначе, трябва да чуете въпроса или възражение и се опитват да спечелят време на време, да разберете каква е целта на източника, с молба този или онзи въпрос.

Когато това, което, че

Провокативни въпроси не са от функциите на дипломатическия-РА. Те винаги съдържат предизвикателство и налягане.

"Когато спрете да се кара с мен?"

"Колко мога да ви убеди?"

Провокативни въпроси са необходими, за да:

 • умишлено да причини човек на неподготвен отговор предварително;
 • от равновесие и да получите конкретен отговор;
 • да получите отговор, съдържащ повече информация, отколкото той иска да се информира по заплащане.

Провокативни въпроси могат да бъдат цялостно и ненадминат Nez край. Първата задача - да се осигури бърз и точен-ТА отговор. Вторият - да даде на другата страна, за да се подготви внимателно отговора, за да отрази. Това може да включва и в исканата разрези, че умелото използване от тях избягват изключването да направи купувачът изведнъж samoraskrytsya, в отговор на въпрос провокативен.

Формално погледнато провокативни въпроси могат да бъдат отворени или затворени, преки и косвени, фондации-ТА и проучване може да бъде под формата на неутрална или ар-ressivno-обидно. Но във всеки случай провокативни въпроси - тя винаги е подтекст въпроси. Не е готов за това Вос-приемане на купувача се изисква да се отговори в-професионалисти.

Когато това, което, че

Такива въпроси ви позволи да видите дали можете да слушате sobesed-ника и дали той разбира това, което казвате.

"Е, да обобщим нашия разговор?"

"Казах на (а) сте много информация. Интересно беше? "

По време на разговора с клиента постоянно внимателно наблюдават поведението им, като се обръща внимание на сигналите на Невер-бална хранени с тях, да свидетелства за негово съгласие или vozra-zhenii, и толкова често, колкото е възможно да се търси неговото одобрение и потвърдено от депозити на това, което сте казали. Тестовите въпроси могат да бъдат и е използван, ако искате да знаете дали сте разбрали правилно своя събеседник.

Атакуването на въпросите на клиентите, не забравяйте за друго изпитание-stve - да бъде добър слушател. Бъдете сигурни, за да покаже Sobe-sedniku, че искрено се интересуват от това, което казва той, му даде цялото си внимание и признателност, така че всеки от нас са изчезнали. Не забравяйте, че това е един от най-важните принципи на формулата за успеха на всяко взаимодействие.

Pharmedu.ru - информационен и образователен ресурс за фармацевти, доставчици на мрежови и други участници на фармацевтичната общност.

Основната цел на портала - при специалист на фармацевтичната индустрия за подобряване на нивото на специализирани знания чрез информационни и образователни модули, научни статии, клинични проучвания, материали от научни конференции.

В момента на портала Екипът работи върху получаването на статута на образователен портал лицензиран сайт, следван от състоянието на задание за дистанционно обучение.