Каква запушен нос

Като запушен нос


уморени от запушен нос ли сте? Какво ви притеснява с запушен нос всеки ден, не позволява нормален живот? Защо е толкова често определя носа му? С всички тези въпроси, ние ще се занимава в тази статия. В този случай ние се опитваме да представим методи максимално бързо почистване на носната кухина.Нека да разгледаме причините за задръстванията. В зависимост от причините, можем да определим начините за борба с носните синуси. На този резултат, лекарите са 4 основни причини, една от които, със сигурност, а ти вади душата:

А) инфекция.
B) структурни аномалии на носа.
B) алергични реакции.
D) вазомоторен ринит.

Като запушен нос

Каква запушен нос: бързи решения!

Трябва да се отбележи, че за премахване на запушване на носа може да бъде в отсъствието на структурни аномалии. Ако имате повреден или изкривена носна преграда, счупен цялост на структурите на носа, решението ще бъде различен. В тези случаи, единственото възможно изкуплението - една кампания към Отоларинголог (УНГ-лекар), а вероятно и операцията.

Пътуване до лекар, като неизбежно, ако носа е поставен често и редовно. Той също така не може да се изключи възможността от синузит, ринит и други сериозни проблеми. Ако ситуацията не е толкова критична, можете да вземете няколко независими действия.

Като запушен нос

Най-лесният начин да се отърве от проблемите в носната кухина, когато тази причина е не структурни аномалии - духате носа, почистване на носа. В този случай, трябва да духате носа, както и, в противен случай инфекцията може да получите в кухината на ухото, да доведе до възпаление на ухото да доведе до заболявания на вътрешното ухо. Бъдете внимателни, когато духаше носа.

Тя ще бъде правилно, ако ще обхваща една носната пасаж, издухване на носа си, без много напрежение и желание, и след това да прекарат една и съща процедура за втори синусите. Отново - това трябва да се прави внимателно и бавно, за да не се предизвика дори повече проблеми!

Ако няма специални медицински капки под ръка, използвайте древен китайски метод. За получаването на капки за нос китайски използване чаена лъжичка сол разреден в чаша с топла вода. Солена разтвор на капки погребан в носа и почистен след 10 секунди. В този случай, запушване на носа трябва да бъде елиминиран. Ако не, процедурата може да се повтори.

Като запушен нос


3. За да се вдишва над парата

Ясно е, че носът ви е запушен, но намирането на над пара е в състояние да реши този проблем. За това ние трябва тенджера с гореща вода и кърпа, която можете да скриете главата си. За по-голяма ефективност в кипяща вода добавете лайка или сода. Нашите баби за тази цел ipolzovat парни варени картофи. Основното нещо - да се уверите, че парата не опари и изгори, но само се затопли! Бъдете изключително внимателни да не изгорите кожата и дихателните пътища!

4. "Стар" или ментол

Традиционен "Star" ще помогне за решаването на проблема. Ако инструментът не е у дома, и да отидете в аптеката не иска да, можете да замените различни ментолови мазила. "Стар" или ментол мехлем се прилага към външната повърхност на носа - над ипотекиран земя и намаза областта точно под носа ви. И това наистина може да помогне. В някои случаи проблемът може да се реши дори богатите ментол бонбони за освежаване на дъха, ментол дъвка.

Като запушен нос

Това устройство, макар и малко познат на нашите съграждани, но тя се използва в целия свят. В действителност, нети пот - малък керамичен чайник, предназначени за изплакване на носната кухина. Ако успеете да получите такъв инструмент, да го изучават и следвайте инструкциите в съветите, посочени в него. В действителност, с помощта на нети-пот е много по-лесно, отколкото да мисля за това. В този случай не се използват химикали и лекарства, което е главното условие, ако предпочитате здравословен начин на живот.

Какво да правим, когато един запушен нос? Просто вземете душ! В този момент топлина струя вода върху носа, изобилно вдишват пара. В действителност, тук комбиниран затопляне и носа методи за почистване с пара, като се избягват задръстванията.

7. Подравнете главата по време на сън

Означава: по време на сън главата ви трябва да заема най-високото възможно вертикално положение в хоризонтално положение на тялото. За тази цел могат да бъдат поставени под главата 2-3 възглавница. Когато носоглътката е в изправено положение, че е по-лесно да се почистват и същата вазомоторен ринит не може да премине от единия към другия синусите.

Като запушен нос

За да направите домашно отопление тампон може да бъде от каквито и да било средства, увити в кърпа. Пълнителят е допустимо да се използва предварително загрята сол, грах, боб, малки зърно. Включване съставка в чанта плат, се поставя в микровълнова пещ и се загрява до приемлив температура. Топло-топло торбичка се прилага от външната страна на запушване на носа. Процедура може да бъде допълнена с питейна горещ чай или гореща вода. Течности обикновено имат повече от обикновено, ако проблемът ти вади душата редовно!

9. по лекарствата

Ако запушване на носа - ваш постоянен проблем, моля, бъдете различни спрейове, капки, които ще улеснят дишане носа. В някои случаи, тези капчици може да не съдържат химикали, като се използват само морска вода. Вземете необходимите подготвителни действия ще ви помогне в местна аптека, а след това - просто трябва да изберете тези, които най-добре тялото си.

10. Масаж на носа

В някои ситуации, решаване на въпроса: "Какво е запушен нос" ще помогне на външен масаж и триене на моста на носа. 20-30 секунди са способни масажиране пръстите да се разбърква в кръвния поток и прочистване на носа на претоварването.

Като последна процедура, бих искал да се посъветва да промените позицията на тялото и на ъгъла на наклона на главата. Ако сте на дивана, дори и само определя един от синусите, можете да легнете на другата страна. Не-критичните ситуации, тя наистина помага.

Свързани новини:

Като запушен нос