Какъв цвят да изберем за предната част на къщата - правилният подход при избора на цвят (снимка)

Хармония на цветовете

Към къщата е завършена архитектурна структура, трябва да се разглежда възможността за предоставяне на всички свои части и да реши кой цвят да изберете за фасадата на къщата. На първо място, ние трябва да се вземат предвид редица фактори, които влияят върху това решение.Как да изберете цвят за дома
Къща с червена фасада

Обърнете внимание! Грешен избор на цвят може да доведе до факта, че къщата ще изглежда твърде сиво, или дори вулгарно, в сравнение с други съседни сгради.

  • Изборът на оцветяване състава на сянка, предвид факта, че слънцето цветът е по-светъл, и на сянка - по-богати, но по-слабо. Цвят трябва да се избират въз основа на това колко е осветен в непосредствена близост до дома на територията. Цвят в каталога и на фасадата може да бъде малко по-различно, така че помислете това при избора на нюанс.
  • Цвят отразява на размера. Тъмните нюанси намаляване на силата на звука и светлината - визуално увеличават. Ако къщата ви е малко, с цвета на фасадата трябва да бъде светлина. Структурата на голям размер могат да бъдат боядисани в различни цветове, тъй като рискът от визуално намаляване на размера в този случай не е страшно.
  • Антисептично, масло и алкидна боя лежат на повърхността по различни начини. Това означава, че цветът е повече или по-малко интензивно, в зависимост от вида на боя. Дървени фасади абсорбират оцветяване композиции повече, така че те най-вероятно ще трябва да се боя в три слоя. На бетонни и измазани фасади, като правило, се прилага матова акрилна боя. Един слой, за да се получи равномерен цвят, разбира се, не е достатъчно, но в този случай е възможно да се направи два слоя боя.


Комбинацията от различни цветове

Как да изберете цвят за дома
Различен цвят етажа

Красива комбинация от няколко цвята или нюанси ще ви помогне да създадете една невероятна картина, напълно променя картината на къщата.

Все пак, ако решите да се комбинират цветове, трябва да имате предвид следните нюанси:

Определяне на цвят в магазина

цвят боя в банката може да бъде много различен от цвета, който ще се включи в стената. Така че преди да го купите, трябва да се провери цвета. Най-добре е да го направя в магазина. За да направите това, донесе малко парче плат, използван в строителството на къщата, и сложи боя върху него.

Обърнете внимание! Магазинът може да бъде или твърде много или твърде малко светлина, така че да се определи точният цвят е по-добре да изляза. Така че можете да видите истинския цвят на карамел.

Ако имате някакви съмнения, купуват, за да започне само с една кутия боя и да го нарисува една малка част от стената, която е по-малко на разположение. Ако тонът не е за вас, можете дискретно да петнят имиджа на цвят и в бъдеще. Тъй като боята се нанася на няколко слоя, трябва да закупи достатъчно количество от него. Имайте предвид този момент и по-рано. В този случай, вие сте направили много по-бързо и харчат по-малко за изпълнението на нейните фондове.

Как да изберете цвят за дома
Жълт с черен плочки