Как за лечение на хрема в котка у дома

Feline носа служи като филтър канал и възприемане на чужди примеси, които се опитват да проникнат в синус от околната среда. Има случаи, когато животното започва хрема по неизвестни причини. В такива моменти, собствениците се държи за главата, без да знае какво да прави. Освобождаване от отговорност от инфекции на синусите се считат за комплексно заболяване, което не винаги могат да бъдат излекувани у дома. Помислете за най-важните аспекти на поръчката, ние даваме практически препоръки.

Как за лечение на котка хрема

Характеристики ринит при котките

По време на болестта на тялото се опитва да се възстанови без външна намеса, така че течността от носа се отделя в големи количества. След изтичане е противовъзпалително и антибактериално, те изходни външни петна от синусите.

Spin обгърне носната лигавица, премахване на прах и мръсотия, отломки частици. В допълнение, те имат за цел да гарантират, че котката вътре в носа се свива, или може да възникне дразнене. Ако говорим за причините за честите симптоми на настинка, разпределяне различава значително в текстура, цвят, плътност.

характер на разряда

 • Разпределение могат да излязат в определено време на деня. Например, те само да протича в сутрин и вечер, а през деня изчезват. Също така, хрема може да присъства през цялото време, не позволява на животното да диша свободно.
 • Някои котки страдат от отлив на червеникаво, бял или жълт цвят с плисък на червено. Те следват много интензивно и силно намазка.
 • По отношение на "стандартни" обикновена настинка, която обикновено се проявява поради свръхохлаждане, изтичане може да бъде вискозен и мътна, гъста течност и прозрачен.
 • Случаите, когато отделянето на обелване хващат в канала за нос. Следователно е налице постоянна лешояд, животното започва да се хриптене и кихане.


 • Причини и лечение на ринит при котките

  Не се опитвайте за лечение на хрема в една котка, ако не знаете какво е причината за заболяването. Първо трябва да се определи "източник на огън", а след това изгасне. Помислете за най-честите причини и се опитват да намерят решение.

  Причината №1. Възпалението на ушния канал
  Възпаление на ухото може да възникне поради различни причини. Те включват разпространението на инфекцията, хипотермия и други подобни заболявания. Ако котката започва възпалителен процес в ушния канал, то непременно ще се отрази на назофаринкса.

  Тъй като лигавицата в тази област по-деликатен, офертата от кожата в ухото, можете да обърка истинските причини. Хрема не се състоя, докато не се излекува домашни ушните канали. Поради тази причина, по време на похода на ветеринар настоява за цялостно проучване за оценка на общото състояние на животното.

  Причина №2. Вирусна инфекция
  Virus се счита за опасен симптом. Разглеждане очите на животното, ако те са воднисти, с интензивни любимец кихане и кашлица, тя отказва да се храни и страда дехидратация, - отидете на лекар. В комбинация с обикновена простуда и разстройство на стомашно-чревния тракт (диария, гадене и повръщане), домашни любимци може (Ills ринотрахеит, панлевкопения и др kaltsiviroz.) Сериозно болни.

  Как за лечение на котка хрема

  Важно е да се помни винаги, че не съществуват лекарства, които се борят с вируса котешки директно. Обикновено, опитен лекар предписва поддръжка терапия, и след това на имунната система трябва да се справи със себе си болестта. Колкото по-бързо ще кара животното проучването, толкова по-вероятно ще се възстанови. За да се избегне още една вирусна инфекция, насърчаване на котката ви ваксинирано в съответствие с календара (1 годишно).  Причина №3. хронични заболявания
  Колкото и странно да звучи, но котката може да се появи хрема се дължи на заболявания на вътрешните органи, които не са свързани с дишането. Те включват сърдечно-съдови заболявания и нарушения в работата си, диабет, затлъстяване, нефрит, IBC.

  Говорейки от теоретична гледна точка, всяко хронично заболяване, което стана собственик игнорира и не се лекува, то причинява възпаление на синусите или котешко око. Това включва всички хронични заболявания, които са бавно и незабележимо за човешкото око.

  Тази функция се постига чрез намаляване на имунната система на животното, при което организмът не може да се бори с бактерии, протозои и вируси адекватно. Добив един - терапията на заболявания povlokshego за хрема.

  Причина №4. паразити
  Към студен може да доведе паразити като кърлежи, червеи, бълхи, и други "жители". В зависимост от броя на кръвосмучещи, освобождаване от отговорност може да бъде облачно или полупрозрачни, осеяни с чужд или без цвят. Някои котки сополи, вливащи се постоянно, а други ринит се среща само в определени часове на деня.

  Ако заболяването се проявява поради тази причина, че е важно да се разбере, че има не само дразнене на лигавицата на носа, но и началото на алергична реакция към ухапване от паразити. Обща имунна система се намалява, което може да доведе до свръхчувствителност към различни фактори.

  Има случаи, когато паразитът прониква в синусите, говорейки чуждо тяло. За да се лекува хрема, вие proglistogonit домашен любимец, да кърлежи, бълхи и клещи. Опитите да се покаже на паразитите, когато те се появяват.

  Причина №5. алергична реакция
  Могат да причинят алергии външни дразнители. Това включва шампоан против бълхи и кърлежи, стоки за бита, котешка храна, растения, капки от паразити и други предмети. имунната система Cat ще признае враг на всеки, с изключение на дестилирана вода. Не изключвайте алергия като причина за обикновената настинка, дори ако никога не сте забелязали котка като заболяване.

  Как за лечение на котка хрема

  В повечето случаи, алергия се проявява под формата на прозрачна и течен освобождаване, последователността, подобен на водата. Животното поливане очите при контакт с алергена. От време на време има оток на крайниците, задух, дерматит и сърбеж. Лечението отнема много време, крайният резултат зависи от това какво ще бъде възможно за защита на вашия домашен любимец от излагане на причинят алергии. Има само един изход - да се премахне източника, било то прах, цветен прашец, шампоан или нова храна.

  Причина №6. Вещества дразни лигавицата
  Feline мукоза е много чувствителна, тя може да се възпаляват в случаите, когато животното случайно вдишва летливи пари, остър дим, прах, или пясък, парфюм ароматизатор на въздуха уред прах и така нататък. Често носа попадат частици домашния любимец сухи трева, каменни или част от експандиран нокът. Ако животното хрема поради тази причина разделяне ще бъде постоянен, изобилие, полупрозрачен или прозрачен. Кат започва кихане, клатейки глава. Ако причината е летливи двойки - разработване конюнктивит.

  Ако свободния край на чужди тела ясно погледна през, можете да го получите себе си. След тази покупка във ветеринарен аптека капки от обикновена настинка за облекчаване на подуване, лекува лигавицата и има успокояващ ефект. Капково структура 7 дни в зависимост от инструкцията. Ако не можете да премахнете тялото или е било позволено контакт с летливи вещества, се свържете с вашия ветеринарен лекар.

  В природата, има много бактерии, които могат да атакуват синусите животните. Както патогенни вредители са бактериите, не оказват влияние върху домашни любимци здраве. В зависимост от съдържаща се в тялото на животното се държи различно гъбички. Ако хрема се превръща в хронична, гъбичната инфекция е бавна, раздяла ще настъпи периодично или по време на сън. Ако инфекцията носи остра, изтичане стане причина корички, които запушват носа.

  За да се премахне причината за този вид трябва да използвате антибактериални и противогъбични агенти, насочени към унищожаването на "неприятелски съседите." Конвенционалните капки от обикновена настинка намаляване на симптомите, но не елиминира проблема напълно. Консултирайте се с вашия лекар, така че той прави цитонамазка от степента на чувствителност и фауна, а след това назначени лекарства.

  Причина №8. преохлаждане
  Най-честата причина за ринит се счита за хипотермия. домашен любимец е бил заключен на балкона и заспа в проекта, гуляй по улиците през зимата. В допълнение към общата студено котката започва да кихат, да се придържат към батерията, често трепери домашен любимец.

  В такива случаи, увийте животното в топло одеяло, прикрепете към краката на няколко нагреватели, спазвайте държавата. Ако животното не иска да пие и яде, отидете на лекар. В никакъв случай не допускайте водката котка, не го напоете с гореща вода, тези действия да предизвикат сърдечна аритмия и недостиг на въздух.

  Следете характера на освобождаване от отговорност, по-късно, за да опише своя ветеринарен лекар. Лекарите диагностицират много по-бързо, ако иска да разполага с цялата необходима информация. Наблюдавайте поведението на вашия домашен любимец, дори и да не ви причини много загриженост. Животното може несправедливо (според вас), за да се почеше носа му върху килима или домакин на крака, въпреки че видимо студа главата, че не е имал. Погледнете внимателно в това как котката спи (с отворена или затворена уста), независимо дали това е ядене, обърнете внимание на малките неща.