Как се използва литиево-йонни батерии

Начало -> статии -> Как да се използват литиево-йонни батерии

Литиево-йонните батерии губят капацитет във времето, дори и да не се използва и се съхранява в склад. Една година по-късно, на ресурса може да бъде намалена с 10%, а година по-късно от 20-30%. Така че, преди да купите, не забравяйте да се обърне внимание на датата на производство, и да не купуват "остаряла" продукт, дори и да се увери, че всичко е в ред. Не забравяйте, че е важно да се продавача възможно най-скоро ", за да се отърве" от продукта, както и за това, че ще отидете на всякакви трикове, особено ако купувачът е неопитен. Не само nakupat батерии при акциите, дори и ако те са много трудно да се намери, защото с течение на времето, те все още ще бъде разрушен.Не позволявайте да го изтощят напълно

Как да използвате батерии

В никакъв случай не чакайте за пълното изпълнение на батерията, тъй като това значително намалява живота му. Същият срок на експлоатация изчислява броя на пълните цикли освобождаване от отговорност, със средна стойност от 500 цикъла. За да се увеличи тази цифра наполовина, достатъчно, за да включите зарядното, когато захранването ще бъде 15-20%, тоест, когато дълбочината на 80-85% от отговорност.

Както може да се види от етикетите, оптимално зареждане на притурката на дълбочина заустване на 25-50%, което ще увеличи ресурса от 3-5 пъти. Пълен подходящ цикъл да се извърши само в калибрирането, и в този случай, ако сте дълго време да съхранявате батерията (над шест месеца), като се използват различни източници на доставка (зарядно, USB връзка с компютър), но не по-често от веднъж на всеки 3-6 месеца.

Наблюдавайте температурния режим на

Литиево-йонни батерии могат да работят в голям -20 до + 60 ° С температура. Въпреки това, тези гранични показатели имат отрицателно въздействие върху живота на батерията. При отрицателен температура (-20 ° С) те престанат да доставя ток и високо (+ 45 ° С) на потока вътре отрицателните химични реакции, които ускоряват стареенето на батерията. Следователно се опита да извърши зареждане в температурния интервал от 10 до + 30 ° С и се освобождава при температура от -5 до + 45 ° СКак да използвате батерии

Не забравяйте, че всяка акумулаторна батерия е взривоопасен, а вие трябва да избягват пряка слънчева светлина и да я държи далеч от източници на топлина (камина, електрически нагревател).

Не оставяйте устройството в мрежата за дълго време

Литиево-йонните батерии не могат да понасят дълбоководно заустване и пълно зареждане, така че е инсталиран във вътрешността на всяка електронна схема защита. Тя пречи на потока на ток, когато батерията е заредена и задържа малко енергия в случай на пълно изтощение. Продължителното излагане на мобилни устройства в мрежата, което води до намаляване на нейния живот. Следователно, използването на енергоспестяващи контакти или приложения, които автоматично изключват устройството, за да се постигне определен% такса, ще бъде много полезен.

Използвайте оригиналното зарядно

Спазвайте правилата за съхранение на неизползваните батерии

Неизползван батерия е най-добре съхранява отделно от мобилното устройство на хладно и полу-заредени, периодично я презаредите. Това ще намали намаляване на ресурсите и да удължи живота му. Ако извадите батерията не е възможно, просто запази правото да я зареждате в извън държавата.

Придържайки се към прости и доста непретенциозни препоръките, животът на батерията ще се увеличи с няколко пъти. И това няма да са забравили, достатъчно, за да научите няколко прости правила.

В момента на закупуване:

1. Проверете срока на производството на батерии.

2. Уверете се, че тя е напълно опаковани и той не е бил използван за вас.

По време на работа:

1. Избягвайте пълно разреждане.

2. Не оставяйте за дълго време на батерията в напълно изтощено състояние.

3. Наблюдава температурата на обхвата на зареждане и разреждане на 10 до + 30 ° С

4. Да не се допуска батерията, за да намери място в близост до източници на топлина.

5. Не оставяйте вашето мобилно устройство за дълго време в мрежата и да използвате оригиналните единици захранване.

По време на съхранение:

1. Дръжте устройството отделно от батерията на хладно място с нивото на зареждане на 30-50%.

2. презареждане на батерията веднъж на всеки 2-3 месеца (след това се затопля до стайна температура).

Как да използвате батерии
15 препоръки за намаляване на потреблението на енергия, без ROOT