Как най-добре да се отстрани на камерата, ако няма статив

Панорамна снимка - един вид артистична фотография. Тези снимки са се научили да се вземе друг преди сто години, но по това време на процеса на вземане на панорамната снимка е много време. Днес, благодарение на специалните панорамни фотоапарати от сферични панорами могат да се научат на никого.Как да стреля с две камери

Инсталирайте статива с камерата. Не забравяйте: за да успее в стрелба сферични панорами може да бъде, ако въртенето на камерата ще се извърши около възловата точка на обектива, което е, на мястото на лещите на камерата, която се пресичат светлинните лъчи, достигащи матрицата или филма. Уникалността на този етап е, че липсва по време на въртенето на паралакса на камера (преместване на обекти, разположени в преден план по отношение на обекти във фонов режим по време на въртенето на камерата).Като се има предвид факта, че по-голямата стойност на блендата, в резултат на дифракция на лещата става по-малка, задайте стойност на блендата в диапазона от f8 до f11.

Не забравяйте да изключите функцията за автоматично фокусиране: той просто не е необходимо, когато се снима сферични панорами. Също така, ако не го направят, след това можете да причакват за "изненада": Заснетата снимка ще се обмислят, ще откриете, че по-голямата част от остротата на кадрите не е мястото, където искате да бъде.

Ако възможностите на вашата камера ви позволява да правите снимки в RAW формат, задайте този път е, че форматът на стрелба.

Изчислява се броят на снимки за кадър пръстени може, знае фокусно разстояние на камерата. Следователно, като се използва следната формула: А = 2 * arctg (L / (2 * F * K)), изчисляване на желаната стойност параметър. Във формулата А - е ъгълът на лещата в определен страна на рамката; L - е мярка за продължителността на матрица / филм в mm; F - фокусното разстояние на лещата, и К - коефициент на културите матрица (обикновено 35 милиметър филм е индикатор, равно на 1).

Продължете направо да стреля. Тя се осъществява на три етапа. Първо, направете снимката на 10 кадъра пръстени, бавно се върти камерата хоризонтално (ъгъл на въртене трябва да е същото). След това завъртете обектива на камерата нагоре и премахване на няколко снимки на небето или на тавана в стаята. След това направете долната рамка.