Как мога да се присъединят към стъклото на аквариума в дома със собствените си ръце за изчисляване на стъкло аквариум

Информация за това как да се направи стъклото на аквариума с ръцете си, ще бъде полезна за много хора. Докато в специализирани магазини е доста широк диапазон, не всеки е фен на рибата може да намерите желания модел, и някой не е доволен, че цената е достатъчно висока. В допълнение, производството на тези структури - добър бизнес, където можете да се изкарват добри пари. И с резервоар с малък обем, и аквариум с 500 литра собствените си ръце, за да се направи много по-евтино, отколкото да купуват.[Съдържание h2 h3]

Аквариум направен със собствените си ръце
красив аквариум

Как да изберем стъкло

Правилно избрания материал, от който ще се сглобява структура - това е половината от успеха. Стъклото трябва да отговарят едновременно на естетическите изисквания и функционална: да се осигури добър преглед и може да издържи на налягането на водата. Грешен избор ще доведе до лош краен резултат. Преди да купите чаша аквариум, трябва да се научите някои правила:

 1. Тя трябва да бъде по-скоро, отколкото силикат органичен. Последното е синтетичен, и може да утъпкания химикали, които имат отрицателно въздействие върху флората и фауната в аквариума. В допълнение, външния му вид е лошо, така че акрила не работи.
 2. Силикатно стъкло изолира два вида, които се различават в качеството на обработка. Window, познати на всички, за производството на резервоара, както е напълно неподходящ, тъй като тя е крехка, има неравности и изкривява образа. Дизайнът на такъв материал неизбежно да доведе до чувство на неудовлетвореност. По-добре е да не се губи време, усилия и пари, и веднага закупите витрина - това е старателно полирана, и неговата повърхност е гладка и лъскава. Какво ви трябва! Това струва малко по-скъпо, но парите няма да бъдат изхвърлени на вятъра.
 3. Също така е много важно да се обърне внимание на марката. Има осем прозорци, вариращи от M1 (най-високо качество), за да М8. Няма нужда да се скъпи - за производството на аквариум майстори препоръчваме да изберете М1. Ако покупката на най-доброто качество на стъклото по някаква причина не е възможно, тогава излезе и М2. Но М3 се използва само в краен случай. По-ниските класове да изберат да не се допуснат, защото в този случай, стъклото не ще бъде в състояние да се справят с тяхното предназначение, просто казано, ще се спука.

Чрез закупуване на стъклото, повърхността трябва да се проверява внимателно, която трябва да бъде свободен от всякакви дефекти. Дори най-малката пукнатина или драскотина може да доведе до катастрофални резултати.

Необходимо е също така да се извърши точно изчисление на стъклото на аквариума. Ако параметри като височина, дължина и ширина на ясна - техният производител избира дебелината на стените, ще бъде малко по-сложно. За изчисляване на обема, необходим за определяне на бъдещия язовир на формула училищния курс по физика: V = л * а * ч. умножи всички цифри и след това да се обърне към таблицата:

Аквариум направен със собствените си ръце
* - с подсилващи ребра; ** - с ребра и вратовръзки

Cut стъкло на необходимите части може да бъде себе си, ако имате добър опит. И ако не, по-добре е да се използват услугите на професионалист, както и специални семинари.

След като изберете идеален материал за стените, трябва да преминете към следващата стъпка: резервоара за лепило от стъкло? Този въпрос не по-малко важно.

Как да изберем лепило?

Строителни магазини предлагат широка гама от различни продукти. Но, избирайки това, което може да бъде залепен стъкло-стъкло, трябва да вземе предвид спецификата на ползване за аквариуми. На първо място, представителят трябва да осигури пълна водоустойчивост по очевидни причини, защото ако в резервоара работи - така че не е подходящ за употреба.

Аквариум направен със собствените си ръце


Лепило за аквариуми

На второ място, преди да решите как да лепило лепило аквариум, трябва да се помисли за дизайна на бъдещите структури, защото те са черен и прозрачен. Ако това е първият опит да се приведе в резервоара с ръцете си, а след това, разбира се, да се използва безцветна агент - така че няма да виждате никакви грешки. А черен водоустойчив лепило за аквариуми изглеждат по-добре на големи резервоари, и неговото приложение изисква известен опит, специфични умения и максимална точност.

Сега директно на избор. Много начинаещи аквариум зададе въпроса: "Възможно ли е да се залепи върху силикон?". Нуждаете. Това е единственият начин, подходящи за бъдещето на резервоара, така че отговорът е очевиден. Силиконово лепило за стъкло има всички необходими свойства и, преди всичко, да се чувствате изолация. Не е необходимо да експериментирате и да изберете друг начин, например, епоксидно лепило за аквариум - не най-добрият вариант, тъй като целта му е доста по-различно.

Чрез закупуване на лепилото трябва да прочетете внимателно инструкциите му - ако той е подходящ за аквариуми? Някои фондове са съставени от противогъбични вещества, които са вредни за обитателите на дома и езерни растения.

Какво лепило за аквариум по-добре? Ние можем да ви помогне да решите покупката си. Това са най-често използваните сред професионалистите:

 1. Dow Corning 911 - безспорен лидер;
 2. Tytan - тя има отлични свойства, но има неприятна миризма, която ерозира няколко дни;
 3. Soudal Silirub AQ - работи добре;
 4. Chemlux 9013 - направен в Германия.

Подходящ аквариум силикон осигурява надежден дизайн и водните комфортен живот. Необходимо е да се извърши в ръкавици, а не да се помни, че цялата работа

Процесът на залепване аквариум

Когато е необходимо материал закупили, можете да започнете от самото събрание. За да направите това, което трябва някои инструменти:

 • точило (по-добре да изберете мек);
 • спринцовка 20 кубчета (ако дебелината на стъклото е по-малко от 4 mm, може да се прилага уплътнител);
 • остър нож (може да се обърне и канцеларски нож);
 • хартиени кърпи за отстраняване на излишната лепило;
 • обезмаслител.

Как мога да се присъединят аквариум у дома? Има два начина на лепене стените на аквариума са на различно място по отношение на дъното:

 1. те са залепени директно на дъното;
 2. около него.

Според неговата надеждност и сложността на монтажа на двете структури са приблизително същите, както и тяхната технология не е много различен от всеки друг. Те ви позволяват да се направи като малък резервоар за няколко жители, и да направи голям аквариум със собствените си ръце. Например, първият метод, трябва да се придържат към следния план за действие:

 • За сигурността на необходимостта да се изострят ръба на стъклото, за да се избегнат евентуални съкращения. За тази цел на дъното на ваната се поставя плътен мек плат, за предпочитане хавлиени кърпи (за да се избегне увреждане), събира вода и я сложи в чашата. След това, намокрена писана камък внимателно обработен ръб. Сам нарязани докосване не е необходимо - това може да доведе до факта, че лепилото за лепене на аквариуми, няма да бъде в състояние да се свърже твърдата повърхност.
 • След тази процедура, всички ръбове трябва да бъдат старателно сухи и избършете дезинфектанти.
 • След това започва най-важният етап. Стените са нарязани и обработени, означава, отколкото да се залепи на стъклото е избран, той остава само уплътнения изработени дизайн. За тази цел, на дъното се поставя върху хартията (трябва да се отбележи, че в този момент резервоар е суха дни). Първо трябва да се вземат на предната стена на аквариума и сложи на дупето уплътнител (ако тънък стъкло, използвайте спринцовка) и след това внимателно я постави на дъното на аквариума, е само леко натискане надолу.

Аквариум направен със собствените си ръце
Прилагането на лепило върху стъкло с лицето

 • Отстранете излишната лепило, докато това не е необходимо. Страничната стена е закрепена по начин, подобен само в този случай също вертикално намазка ръб. По същия начин, остава залепен ръбове.

Аквариум направен със собствените си ръце
Един илюстративен пример на свързване

 • Получената структура трябва да изсъхне за около един ден, освен ако не е посочено друго в указанията към уплътнителя. Това е последвано от, ако е необходимо, избран ребрата. Аквариум поставени на страничната стена, и блюдото внимателно promazyvayut нарязва на три страни и с резервоара за лепило. След това се суши в продължение на още 24 часа.
 • Когато лепилото е напълно суха, може да се отстрани с помощта на нож или техническа своите остатъци. За да стане това лесно придвижване по повърхността на стъклото.

Аквариум направен със собствените си ръце
Премахване на лепило от краищата на аквариум

 • Сега е време да се провери на аквариума от силата да го пишете във водата. Ако теч, можете да опитате да го оправя, не otkleivaya стена. За да направите това, малко на уплътнителя се натисне с пръст в изтичане място или премахване на земя, където текат шев. Ако проблемът не е толкова решен, стената се разделя с нож и лепене процедура започва наново.

Аквариум направен със собствените си ръце
Аквариум залепени свои ръце

Ето обобщение на това как да се направи един аквариум, който ще ви помогне да спестите много пари. Основното нещо е да се избере правилните материали и технологии, за да се съобразят с залепването. Ако се прави по достоен начин, че е възможно да се получи страхотен резултат.