Как мога да разбера колко години котката - възраст котка от човешка гледна точка

Ако сте един примерен домакин и грижи за вашия домашен любимец, а след това на въпроса, откъде знаеш колко години на котка не трябва да се интересуват от ти вече го знаеш. Е, ако по някаква причина се е случило, че тази информация се предава от вас, тогава може да се интересуват от се считат за възрастта на котката.Ние не говорим за това, което са безотговорни или дори собственик на нещо, има различни ситуации, и вие, например, може да вземете коте на улицата, или космато копеле дойде на себе си, когато се прибера от магазина или работата. Това се случва на всички и никой не е имунизиран от това. В такива случаи се предвижда редица фактори, въз основа на които е възможно да се предскаже поне приблизителната възраст на домашния любимец.

Между другото, най-известните начини да удължават живота на вашия домашен любимец, са: правилното грижи за котки, както и своята сила.

Как да се определи възрастта на една котка в зъбите

За провеждане на такъв експеримент няма да е лесно, тъй като е малко вероятно да ви позволи да се възхищаваме устата си за дълго време възрастен домашен любимец. Методът позволява да се определи възрастта на котката до два месеца.

На колко години е котката за една година

Ние се определи възрастта на котката в зъбите

 1. На възраст от 1 месец, се появяват малки коте млечни зъби.
 2. В 5 месеца домашен любимец настъпва никненето на зъби.
 3. Ако централните резци са износени - това е приблизителната възраст на 1,5 години.
 4. Когато изтрити централни резци, след това котката за около 2,5 години.
 5. На 5-годишна възраст обикновено изтрива кучешки зъби.
 6. В 6 години, като за горната челюст се променя, тъй като ножовете започват да се замъгляват.
 7. Фрикционни повърхности на челюстта варират от 7 до 9 години.
 8. Ако остриетата започнаха да падат това може да означава възрастта от 10 до 15 години.


Придържайте се към работата на измервателната скала няма никакъв смисъл, защото всеки котешки различни начини на живот. Например, ако котешка храна не е с добро качество е, зъбите започват да се влоши преди.

мъх

Такъв метод е приложим само за малки котенца. Пубертетът котки може да варира от 7 до 9 месеца. Въпреки това, поради естеството на породата и начин на живот може да се появи на възраст по-рано или по-късно. Това означава, че ако искате да се определи точно възрастта на котката, а след това този метод не е за вас.

На колко години е котката за една година

Възрастта на половото съзряване на котки

Когато най-добрите обстоятелства, грешката ще бъде 1 месец, в най-лошия, до 4 месеца. Особено като се има предвид, че една котка на годината по човешките стандарти са различни, тази несигурност не ви дава нищо.

Възраст на котка кожа

Този метод, подобно на предишните не са 100% гаранция, но много от тях са ориентирани към него. Така че, ако котка мека козина, то е вероятно, че той дори не е една година. Но има един недостатък, че с подходящи грижи за домашния любимец, той винаги остава мека кожа, така че да се ръководи от такъв глупав фигура.

На колко години е котката за една година

Възраст на котка кожа

В допълнение, в зависимост от породата се оказва, че за да се определи възрастта на вълната е невъзможно, тъй като има в които е трудно от раждането. Те включват:

 • Американската Wirehair;
 • Бохемия Rex;
 • Холандски Rex и други.

Ако забележите, че котката пада от вълна - ясен знак на заболяването и по-добре се обърнете към вашия ветеринарен лекар.

Мога ли да разберете възрастта на очите на котката

По-старата котка, толкова по-вероятно, че очите й ще видят по-зле и очевидно това ще бъдат издадени помътнявания. Тези мътни области видими за човешките очи, така че, ако забележите появата на такива, най-добре е да отидете на среща с ветеринарен лекар.

Трудно е да се определи колко години котката на това основание, но това е мястото да бъде. Въпреки това, появата на облачни очи може да ни каже не само за възраст, а за такива заболявания като слепота.

Възраст котки по човешките стандарти - Таблица

Лимит за много различни видове, тук са най-често: