Как и кога да посее семената на доматен разсад

Как и кога да посее семената на доматен разсад

Как да засадят домати
Домати - това е една от най-популярните растениевъди. Те не са капризни, а понякога и получи отлични реколти, дори ако те не обръщат достатъчно внимание. Растат разсад от домати управляват почти всяка среда. И все пак, по-добре е да се сеят и да растат домати по начин, който цялата енергия на централата е била фокусирана върху развитието на кореновата система и въздушна част, а след формирането и узряването на плода, а не възстановяване на корен и изцедени надземни части. Как и кога правото да посее семената на доматен разсад?Семена от домати разсад

При засаждане Семки от домати

1.Pomidory - е на юг, дори мога да кажа, тропически растения, а те са най-добре отглежда в топлите райони. Но в региони, където дълго и суровата зима, това е просто невъзможно да растат домати, без да се използва метод разсад.

2. С какво да се започне засаждането доматен разсад? Тъй като времето на семената на културите. Всеки градинар трябва да се определи точната дата. Тук трябва да се знае, кога ще бъдат засадени разсад на постоянно място, следва да се създадат комфортни условия за това. Леко замръзване може да унищожи растението. Ако температурата на въздуха в рамките на няколко дни е под 5 градуса, той спира растежа и може след това дълго съвпадат.

3.Poetomu, при определяне на времето на разсаждане на постоянно място, е необходимо да се вземат предвид в региона, където има градина, оранжерия оборудване, както и ако сте засаждане на доматен разсад в открит терен - климатични условия и дали живеете в страната за постоянно, или да дойде само изход.

4. След като са взели решение за датата на слизане на разсад на постоянно място, считано от тази дата, е необходимо да брои обратно 55-65 дни. Ако растат разсад с кирки, а след това се изважда още 7 дни. Получената дата е датата на семена за разсад.

Как да изберем РАЗНООБРАЗИЕ ОТ ДОМАТИ

1.During Първо, опитайте се да си купите семена от надеждни продавачи и доказано най-добрият в специализирани магазини. В специализираните магазини за семена са защитени от фалшифициране, тяхното качество, гарантирано от производителя, а изборът е по-широк. Как да се ориентирате по-голямо разнообразие? Всичко зависи от това какъв вид условия на отглеждане във вашия район.

2. Например, много производители са харесали необичайно домат "Teschin език" - тя е на средна степен, която е подходяща за засаждане в оранжерии и на открито място. Какво този вид е нещо необичайно? Необичайната форма на плода: те са цилиндрични, расте с дължина 15 см. Плодове богат червен цвят с месеста пулпа. Самото растение е с висока доходност и добра устойчивост на неблагоприятни условия.

4. В отворени легла все още е възможно да се засадят ниски растат бързо зреене домати, които излизат бързо от Phytophthora като "Luban", "Gschert". Тези сортове домати успешно се отглеждат на открито място, без филмови приюти. Препоръчително е да ги засадите на слънчево място, защитено от вятъра. Такива домати не е нужно за изграждане на централата - засаждат разсад, като просто чака реколтата.Домат "Gschert" - уникално разнообразие, подобни сортове той е не повече. Когато порасне, тя се разпада, а клоните му лежат на земята, с плода му не гние, подуват доста големи размери - 80-100gr и висока производителност.

5. Ако имате нисък филм приюти и мини оранжерии, най-добре е да се засадят домати, като "Charade", "Maroussia", "Crossbow", "Yulai", "Pavlovskaya Роза". Те са ниско, някъде до 120см, зрели бързо и едновременно с това да даде стабилна култура в отлично шоу в условията на Северозапад, устойчиви на различни болести.

6. В оранжериите от най-печелившите да растат високи сортове и хибриди. Тази салата, месести, сладки домати, "Бул сърцето", "Pink Giant", "Orange Queen", "Черният принц", "Чери", "Чери".

7.When върху опаковката с семена имат съкращението F1 - това означава, че хибридните семена, те са скъпи, защото производството им е много скъпо. Но резултатът си заслужава - висок добив, плодовете са изравнени, растенията не се разболяват.

8. Налице е също така наречените професионални семена - са хибриди, предназначени за производство на продукти за продажба. Техните отличителни черти: доходност, еднаквост на плодове, транспортабилност, устойчивост на болести и така нататък. Тези семена са калибрирани, опесъчени, обработени с противогъбични лекарства, и почти винаги те са боядисани в цветовете на производителя, с цел защита срещу фалшифициране. Професионална домати "HYIP", "Шива", "Polfast", "Английски Ривиера", "Султан", "Bobcat".

Например, един клас на "HYIP" - пълноправен месест домат, който има няколко семена, възможно е да се съберат колкото краставици, изсипете в кофа, сол, и носят със себе си нищо няма да се случи.

"Bobcat" - един едроплодните месест и сладки домати, върху един храст расте всички плодове с еднакъв размер.

Разбира се, в една статия, че е възможно да се преглежда всички добри сортове домати. Тук ние сме на ръба на дългата поредица от градинари, предлагани семена.

Как да расте доматен разсад

2.Tomaty отглеждани спаринг с и без снимки, засяването на семената директно в саксии. Въпреки това, когато засаждане на разсад, без кирки той изисква голяма площ. Най-често разсадите се отглеждат с спаринг.

5.Pochvosmes за разсад от домати трябва да светлина, в насипно състояние, хранителни вещества и киселинност - близо до неутрално.

Как да се подготви почва за разсад ДОМАТИ

1.Nuzhno вземат две части хумус, 2 части хумус, 1 част пясък или изгнили дървени стърготини, 1 чаша пепел на кофа на Торф смес - рецептата първия.

2. Рецепта секунда. 3 части торф земята, 5 части от компост, 1 част пясък или дървени стърготини и една чаша пепел кофа pochvosmesi.

3. Третият рецептата. 1 част чим земя, 1 част листа земята, 1 част хумус, 1 чаша пепел на кофа на Торф смес.

4.Pered приложение, почва да се пресее, за да се отървете от груби фракции. Но го напълни с вряща вода, тъй като много се направи, че не е необходимо, тъй като с патогените загиват и полезни микроорганизми, които защитават растителни клетки. Полезни микроорганизми, заобиколени от корените, предоставяща фунгицидно и бактерицидно действие. Те са задължителни за бърз растеж и здравето на растенията.

КАК сея домати семена за разсад

1.Segodnya магазини за градинари богато разнообразие от контейнери за разсад. Тара е лесно да се готви самостоятелно. За да направите това, напълно подходящ Тетра Пак мляко. Само в тях на дъното, не забравяйте да се отвори за оттичане на водата.

2.Б получават опаковки излива вкарване на почвата. Ако почвата е била съхранявана в студена, а след няколко дни той се прехвърля в топла среда.

3.Vysota почва, последвано спаринг разсад, трябва да бъде около 6 cm. И ако се сеят семена в персонализирана опаковка, не е по-малко от 10 сантиметра.

4.Pered сеитбата почвата напоени с топла вода. Можете да направите бразда през 3-4cm и дълбочина 1 см. И в тях, 2-3 см да се разпространява семена. След запълване на канали и овлажнява земята.

5.А малки съдове, ако кацане, а след това можете просто разпръснати по повърхността на семената в редове, покрита с пръст слой от 1 см. И отново се излива.

6. При сеитба на семената са избрани, само тези, които вече са се появили кълнове.

7.Taru засети със семена желателно опаковани в пластмасова торба или стъклен капак. Това се прави, така че земята е постоянно влажна. Контейнерите се поставят в топло място, където температурата 25-27gradusov.

8. При тези обстоятелства кутии сеене трябва да преди първата поява. През този период, трябва да се уверите, че почвата е влажна, но не подгизнала. И веднага след като се появят първите издънки, и това ще се случи през 3-4 дни, разсад, ще трябва да бъдат прехвърлени към светлината. Важно е да не пропуснете този момент, и веднага след като капацитет, за да получите на разсад от полиетилен и постави на светлината, за да не се разтяга.