Как и какво obtyanut торпедо кола (кожа, винил или Alcantara) с ръцете си, а една инструкция

Ако вашата цел е да се промени дизайна на интериора на автомобила, предния панел, без стеснение, или както го наричат ​​в дома, торпедото, не можеш да направиш. Можете да избирате за новия си цвят и текстура. Или можете да използвате материал, подобен на предишния, и само леко надраскани и да обновите istortoe покритие. Много шофьори не смеят издърпайте панела с ръцете си, от страх да не развалят външния вид на интериора. Въпреки това, най-голямото предизвикателство в този процес - да се вземе решение за започване на работа. Освен това, ако вече имате опит в областта на кръста на купето си, този проблем също няма да ви доведе до затруднения.Изборът на материал за кръста предната част на машината

Торпедото е постоянно в ума, и затова си външен вид и качество ще бъде очевидно, колкото на себе си и пътниците. Чрез избора на материал за предната част на талията е да се подходи отговорно. Най-често са използвани следните материали в интериора на автомобила:

 • кожата (изкуствени и естествени);
 • Alcantara (друго име - изкуствен велур);
 • винил.

Не избирайте материала чрез Интернет. Снимки и описания не ви дават пълна представа за продукта. Преди процеса на плащане, разгледайте про магазина и докосва всеки от предлаганите материали. Трябва също така да запишете името на производителя и цвят. След това можете да спокойно да поръчате стоки в онлайн магазина.

истинска кожа

Кожа - добър избор за предната кръста. Той е издръжлив материал, който не се страхува да се промени в температурата, намокряне и огън. В допълнение, повърхността е устойчив на механични повреди. Разбира се, специален лак за чесане на кожата не е необходимо, но сами по себе си бели ивици по него, също няма да се появи. Лесен за почистване на кожата от замърсявания, редовно го избършете с влажна кърпа. Вие не може да се страхува, че панелът ще изгори на слънце - ултравиолетовите лъчи не е ужасен. И за появата на естествена кожа и да кажа не: тя се вписва перфектно в интериора, дори и най-скъпи и претенциозни машината.

Както вази obtyanut панелни
кожа е приложен към възгледите на вътрешните превозно средство за уточняване

Ако кожата ви не може да си позволи да използва своя модерен заместител - голямо разнообразие от цветове. Този вид материал се нарича екологична, тъй като не отделят вредни вещества по време на работа. Той не прилича на евтина изкуствена кожа края на 90-те години. Това е трайна, водонепромокаем и устойчив материал, който от дълго време е в състояние да поддържа външния му вид. Не се страхувайте, че покритието ще се справи еко кожа за кратко време. В изпълнение на продукта не е по-малък естествена кожа. В допълнение, ekokozha подходящ за водачи с алергии.

Както вази obtyanut панелни
Разнообразие от цветове, има добра производителност, но това е много по-евтино естествено

Alcantara

Неотдавна, един от най-популярните материали зашити интериор, включително арматурното табло, Alcantara започна. Това е нетъкан синтетичен материал, който се чувства като велур. В него кадифено мека повърхност се комбинира с лесна поддръжка и висока износоустойчивост. Точно като на кожата, той не избледнява на слънце. Висока влажност и температурни промени също не го отразят отрицателно. Много шофьори предпочитат да плъзнете цялата Alcantara интериора, за да създадете домашна атмосфера. Други - да я използват за проектиране на отделните елементи за разреждане на тежестта на кожата. Във всеки случай, зашити Alcantara подходящ торпедо не може да бъде по-добре.

Както вази obtyanut панелни
Alcantara - синтетичен плат, като кози

Както вази obtyanut панелни
с винил филм може да симулира различни материали, включително въглероден

За да спаси някои автомобилистите не се превърне в специален автомобил материал, както и други подобни, предназначени за теглене на мебели. На пръв поглед изглежда, че няма разлика между тях. Въпреки това, тя не е толкова: мебели кожа и други материали, предназначени да бъдат използвани с постоянен и комфортна температура на закрито. Превозното средство се нагрява от слънчева светлина и се охлажда в студена. Мебелни материали, при такива условия, ще се напука бързо.

Теглене на кола с ръцете си торпедо

предния панел теглене започва с неговото демонтиране. Това е процес, доста време. В допълнение, от срещите на заключващия веригата не е един и същ за различни модели автомобили. Чрез панела е снабден с голям брой проводници, а ако се страхуват от повреди, обърнете се към сервиз.Ако искате да го направите сами, не се пренебрегва инструкциите за експлоатация на автомобила: има всички части и крепежни елементи са описани подробно. Премахване на торпедото винаги започва с изключването клемите на акумулатора. След като де тласък колата си, можете да започнете да се премахне.

Както вази obtyanut панелни
преди да започнете свиване панел, трябва да се демонтира

Като правило, демонтаж на волана отнема повече време, отколкото на действителното изтегляне. Бъдете внимателни и не забравяйте да изключите всички кабели, които сте намерили.

инструменти

За да спечелите торпедо, вие се нуждаете от следните инструменти:

 • комплект отвертки за демонтаж;
 • шкурка (малки и големи зърна);
 • обезмаслител;
 • антистатичен плат;
 • лепило самозалепваща лента или линии;
 • маркер;
 • остри шивашки ножици;
 • валяк или мистрия с пластмасова тъкан;
 • шевна машина с крак и игла за кожата (ако изберете този материал);
 • специално лепило за кожа (или материал, който използвате);
 • сешоар (по-добра сграда);
 • материал за талията.

Подготвителната фаза

Когато торпедото се отстранява, трябва да го подготвят за нов материал талия. Това се прави по следния начин.

 1. Подробности обезмасляват специални средства. Не се препоръчва за този инструмент, базиран на ацетон.
 2. Повърхността покрива цялата площ на шлифован първи груби шкурка и след това абразивен зърно-фина.
 3. Останалите прах след полиране кърпа се отстранява, антистатични.

В силно влошаване на стената на каросерията може да бъде замазка със специален състав от пластмаса. След повърхността е напълно суха, можете да започнете да произвежда модели и свиване част.

стъпките, които ще зависят от формата панел. Ако това е сравнително лесно, с прави ъгли и се навежда неизразена, можете да опитате да поставите над торпедо едно парче материал. Но ако формата е сложна и има много завои, което трябва да се направи при предварително. В противен случай, покритието ще се образува с гънки.

Калъф за носене е направен, както следва:

 1. Obkleyte прозрачна повърхност панел Vlies фолио или самозалепваща лента
 2. Внимателно огледайте форма на въпросната част. Всички остри завои трябва да бъдат отрязани около горната част на филма маркер (самозалепваща се лента). На този етап, трябва да определи мястото на бъдещите си шевове. Не ги карайте прекалено много, тъй като това би могло да развали изгледа на панела.
 3. Премахване на фолиото от торпедото и лежеше на материала на обратната страна. Трансфер на контурите на части, с акцент върху по шевовете. Не забравяйте за повишение от 10 mm от всяка страна на страна. Това е полезно, когато се зашие.
 4. Внимателно се изрязва части.
 5. Прикрепете подробности за контролния панел. Уверете се, че размера и формата на едни и същи.
 6. Зашийте част по шевовете.

Ако не разполагате с подходящ шевна машина, можете да отидете малко по-различен начин и лепило частите директно върху повърхността на панела. Но в този случай трябва да действа особено внимателно: появата на такъв подход е опасни пропуски в ставите. Ако не успеете да разтегнете добре и поставете материала, то ще се счупи и отлепете от торпедото.

Производство на прикритие на предния панел

Както вази obtyanut панелни
obkleyte панел маскиране лента или прозрачен филм
Както вази obtyanut панелни
отрязаните части на самозалепваща се лента или филм
Както вази obtyanut панелни
прехвърляне на контурите на фолио или хартия части от материала
Както вази obtyanut панелни
отрежете парче от материала
Както вази obtyanut панелни
Поставете капака на гънките и сгънете

За шиене части от материала с помощта на специализирани прежди за естествена и изкуствена кожа. Те са доста здрав и еластичен, така че шевовете няма да наруши или деформират.

свиване технология

Ако решите да дръпнете панела едно парче материал, готов за тежка работа.

 1. На първо място, се прилага към повърхността на специално лепило. Трябва да изчакате известно време за сушене на състава, но не го изсъхне напълно.
 2. Нанесете материала до горния ръб на панела и натиснете леко.
 3. За да се повтаря формата на торпедото, което трябва да се затопли на кожата и се простират на сешоара. Направете това толкова внимателно, колкото е възможно, така че да не вреди на материала.
 4. Преди здраво притисната до повърхността на материала, се уверете, че той е взел форма. Този подход е полезен при работа с дълбоки ями и дупки: първо разтегнете кожата, и едва след това да определи по ръбовете.
 5. В процеса на изравняване на повърхността може да се ролки или пластмасови шпатули помогне.
 6. Ръбовете на вътре завоя, уплътнение. Излишък рязане.

Както вази obtyanut панелни
внимателно издърпайте и изравнявам гънките на кръста твърдо парче материал

Ако сте предварително подготвени случай, процесът на свиване ще отиде много по-бързо и по-лесно. Нужно е само да се прикрепя към повърхността на детайла с лепилото, уверете се, че всички обрати в техните места, след което натиснете и гладка повърхност.

Цената на самостоятелно свиване предната част на колата

Вие прекарвате в размер на свиване на торпедото това зависи от цената на материала. Средната цена за природен перфорирана кожа с високо качество, е около 3 хиляди души. Рубли на метър. На стандартен размер панел ще напусне не повече от два метра.

Faux кожа е много по-евтино: тя може да се намери в рамките на 700 рубли, въпреки че има по-скъпи варианти. Цената на винил филм е в диапазона от 300-600 рубли, в зависимост от вида и качеството. Що се отнася до Alcantara, неговата цена е сравнима с естествена кожа, така че не може да се запишете на изкуствен велур.

По този начин, ние получаваме от 1,5 до 7 хил. Рубли за материали, както и 2000. Консумативи. Както можете да видите, дори и да изберете една скъпа кожа, може да се размине с 10 хил. Рубли. Вътре етикета с цената на тази процедура започва от 50 хил. Рубли.

Процесът на свиване на колата с ръцете си торпедо има много нюанси. Въпреки това, разликата в цената между самостоятелна работа и обслужване на автомобили ателие е толкова голяма, че можете да отделите време за преглеждане инструкции, а след това в самото стеснение. В допълнение, много време, че няма да се вземат: за разбиване на панела може да бъде 1,5-2 часа. Още много време ще бъдат изразходвани за стеснението. И ако се намери помощник, а след това ще отиде много по-бързо.