Как да засадят домати разсад

W кокошка решихме на семена време сеитба за разсад, че е време да се залавяме за работа! И тогава все още има много въпроси, как да израснат в: накиснете или не, какъв тип почва изберете и какви ли не още.Как да засадят домати

Покълнат или покълнат? Потапя или посев сухи семена?

Как да засадят домати

Т ак как правилно да покълнат или сух могат да бъдат засадени? И ако трябва да накиснете семената, как най-добре да го направя? Както показва практиката, този въпрос е все още няма ясен отговор.

Ако семената не са с изтекъл срок, а вие вярвате в тях, можем да засадят семената суха.

Друго нещо, ако семената са свежи, а след това се накисва ще помогне в такива семена. В допълнение, можете да се засаждането на семената поникнали, знаейки, че те не са "празни", и не се харчат напразно подготви почвата и вашето време.

Какво да накиснете семената?

Как да засадят домати

E Ако решите да покълнат семената си, а след това, което е по-добре да се направи? Народните съвети са много: и сок от алое, и се стопи вода и закупени решения хумусни торове и специални агенти за обеззаразяване, и много повече.

Много опитни градинари, в крайна сметка, все още накиснати семена в малко количество чиста вода, тъй като тя се счита за по-важен въпрос - какво е напоена, и как да се накисва.

По този начин, семената се накисва във вода 10-20 часа, не повече от че семената не се задушат. След това, по-добре е да или незабавно поставени в почвата или върху марля поставя в плитък съд за pipping, най семената също добре да се покриват с марля, така че да не изсъхне.Какво да накиснете семената?

Как да засадят домати

W шапка докосва земята състава, домати не са прекалено взискателни в това отношение. Но това не означава, че те трябва да бъдат засети върху голата торф.

Много хора използват пръст от градината си. Но няма гаранция, че няма патогени на вирусни, гъбични и бактериални заболявания, които могат да навредят на младите филизи.

Обеззаразяване на почвата се опитват по различни начини: пара и се вари (което е съмнително, защото в този случай е повреден и здравословна микрофлора). Можете също така да се замразява на почвата, както и да се хвърли на специален разтвор за дезактивиране.

Магазините градина продават готови pochvosmesi, особено за Solanaceae. (Много биха казали, че в този случай не може да се сблъскате с високо качество на почвата). Но все пак изглежда, че да се тества, доказан торфена смес от добросъвестните производители цитата може да защити своята бъдеща реколта.

Засаждането на спаринг с или без?

Как да засадят домати

T EPER стигаме до още един въпрос - как да отглеждат разсад, спаринг с или без мотика.

Ако не искате да се потопите, а след това се засадят семената директно в отделни саксии, от която впоследствие просто се трансбордират разсад в други контейнери или на открито място.

Опитните градинари са посъветвани да се засадят няколко семена в кутии, за да не можеше да бъде и в бъдеще, за да изберете най-силният, който се изкачи по-рано и с нетърпение по-трудно.

Семената се засяват в кутии на разстояние 2-3 см един от друг, са погребани в 1-1,5 см. Zaglubit Ако по-малко, то е вероятно, че семената, няма да могат да се нулира плик, който може да бъде трудно да се отделят ръцете. (Ако това се случи, все още можете да поръсите издънка 1-1,5sm)

За оптимална температура покълване е - 25 градуса, в този случай, семената покълват в продължение на 7 дни средно на 18 градуса и по-долу - по-късно.

Когато първият същински лист, разсад се присаждат в отделни контейнери. Понякога препоръчва да се захванете основното ядро ​​на гръбначния стълб. Но тук мнения се различават.

След това, най-важното нещо - да се постави на разсад в много светъл място да се избегне удължение. Понякога разсад се хранят и поят. Когато поливането е важно да не се излее за предотвратяване на гниене, особено ако на перваза на прозореца през нощта студено.