Как да си направим сгурия блок дома

Cinder блокове са широко използвани в строителството не само на пристройки, гаражи, но и капитално строителство. Те имат ниска цена, тъй като се състои от евтини материали, имат добра топлоизолация, характеристики звукоизолация. Малка част от спестява и на фондация, която може да бъде изградена ниско тегло. Впечатляващите размерите на блоковете може значително да намали времето за изграждане на съоръжения.Друго предимство на този проект на материала е, че тя може да бъде придобита не само в окончателния вариант, но също така извършва самостоятелно. Това позволява тежък намаляване на разходите за изграждане на абсолютно всеки обект, независимо от неговата дестинация. Разбира се, производството на сгурия блок изисква определено отнема много време, но те са напълно възстановени благодарение на значителни парични спестявания, особено в изграждането на сравнително големи сгради.

шлакоблокове производство у дома

Технологията за получаване на сгурия блок с ръце предполага два различни подхода:

 1. Simple. Специално се състои в зацепване контейнери, в които разтворът достигне желаното състояние. Блоковете се сушат естествено докато циментът се втвърдява.
 2. Комплекс. Това предполага участието на вибриращи устройства. Най-често се използва вибрационна маса или самата форма е снабден с двигател с функция вибрация.

Най-високо качество на продуктите, произведени от втория метод, но първо ви дава възможност да направите добро достатъчно строителен материал.

Vibrostanok

Необходима ли е в изграждането на капиталното строителство, строителни материали, за които трябва да бъде по-високо качество и якостни характеристики. Инсталацията може да се закупи вече в окончателното решение или да направите своя собствена.

За да направите сгурия блок на машината, е необходимо:

 • товари;
 • цилиндри;
 • метален лист,
 • асинхронен двигател.

Ако са необходими цилиндрични блокове за изграждане на пристройка, че е напълно възможно да се направи без vibrostanka.

Стъпка по стъпка инструкции за инсталиране на производство

Домашна vibrostanok извършва, както следва:

 1. направи две стоманени заготовки 40h25 и 20x25, четири ребра и фиксатор 39.5h19.5 4x4 cm;
 2. големи плочи са детайла матрица 40h20h25 см, заварка, които трябва да бъдат на разположение пролетен;
 3. цилиндри, които образуват кухини в крайния продукт, се изрязват от тръби с диаметър 80 см;
 4. намаляване на тръбата разположен по вертикалната ред на матрицата и в по-дългата страна на болтове за монтаж чрез монтажни отвори вибратор е определен;
 5. върху прикрепен визьора приготвената устройство, което предпазва монтиран двигател от вредното въздействие на атмосферните утаяване.

Unit е готов за употреба след заваряване на дръжките на ключалката. Получените самостоятелно направени мелници могат да бъдат управлявани по предназначение веднага след приключване на работата по създаването му.
Ако проектът не е достатъчно стабилна, тя също може да бъде коригирана. За тази цел на капачката трябва да бъде прикрепен към края на всяка подкрепа.

Форми за блок сгурия

Фабрика плесен извършва желязо или стомана, могат да издържат теглото на големи обеми от разтвор, количествено цяло т. производството на домакините те са изработени от дърво и стомана лист, служи всяко капацитет за отлив сгурия блок, но действат като един вид кофраж. Основното нещо е да се помисли за дебелината на материала. В противен случай продуктът ще се окаже по-малък от планираното.

За да спестите време и материални форми са склонни да бъде без дъно, поставена под нормалното им филм. Това позволява значително да се опрости целия процес на производство на цилиндрични блокове. Форми трябва да бъдат направени на идеално гладка дървени части, работеща повърхност, за да служи на повърхността на бетона, бюро или плот с гладка желязо плоча също без никакви дефекти.


За да се образуват кухини използват стъклени бутилки. Пластмасови не се препоръчва да се вземат, защото те могат да бъдат деформирани. Контейнер, напълнен с вода. В противен случай, той ще започне просто да плува на повърхността на разтвора.

Подробни инструкции за производството на контейнери за пепел блок

Един общ размер блок е 40h20h20 см. Структурните елементи могат да се осъществят и други от стандартните размери. Това е особено полезно за частните предприемачи.

За да бъде под формата на цилиндрични блокове, трябва да:

 1. отнеме опесъчени дъски с дължина 14 см и ширина кратно на този размер;
 2. ножовка изрязани от сегментите на зъбни, които ще служат като напречни прегради;
 3. комбинира с надлъжните страни на сегментите да произвеждат правоъгълна рамка;
 4. нарязани ламарина или всякакъв траен и гладък материал върху плоча 14h30 см на;
 5. в получената конструкция направят съкращения - жлебове разделителни ленти с еднаква ширина;
 6. Разпределение сегменти вкарани в съкращенията, за да се получи форма за производството на три или повече от шлакоблокове.

За да се излее резервоара за разтвор трае толкова дълго, колкото е възможно, и качеството е на последния етап и дървени и метални части се препоръчва да се покрива с блажна боя. Тази форма е подходяща за производството на блокове 14h14h30 см. Ако е необходимо елементи с други размери, промени първоначалната стойност на други размери.

Състав за shlakoblokov смес

Вземи качествени цилиндрични блокове е възможно само когато се използва правилно замеси решение. Той се получава от следните компоненти:

За крайните елементи притежават висока производителност се изисква да се придържат правилните пропорции между компоненти:

 • шлака - 7 части;
 • Цимент - част 1;
 • пясък - 3 части;
 • вода - 1 част.

Най-добрият вариант е да се използват цимент марки M400 или M500. Произход е по-евтино, но намалява количеството на втората суровина от 10-15%, за подобряване на качеството на блок сгурия.
Като се има предвид, че най-скъпата част от него е цимент, спестяванията на покупката му не е съвсем уместно. Освен това, толкова по-висока степен, по-ниска скорост на потока, което също е необходимо да се вземат под внимание.

шлака компоненти

Cinder блокове получават името си, тъй като голяма част от решението, се пада на шлаката. В качеството си на използвани абсолютно всички строителни отпадъци:

 • металургични и трошен камък;
 • пристъп образуван от цимент, тухли, стъкло;
 • пепел или торф;
 • дървени стърготини.

Няма специални изисквания трябва да този компонент смес. Кои шлака се използва, зависи от това, което е на разположение на възложителя. Заедно с отпадъците, може да се добави и гранулирана полистирол.

Производство на шлакоблокове на vibrostanke

Технология за производство и прави със собствените си ръце, и придобити мини-инсталация е идентичен:

 • производствен цикъл започва с решение на смесване в бетонобъркачката;
 • получената смес се излива в леярска форма, изравнени чрез мистрия;
 • вибратора е включен и в продължение на 20 до 60 секунди се поддържа под формата на разтвор;
 • устройството е изключено, ако инсталацията не е повдигнато и на крайния сгурия блок е освободена.

Специално внимание в разтвора за привеждане в съответствие заслужават ъгли, че трябва внимателно да се пълни. В противен случай, геометрията на крайния продукт може да бъде засегната.

Производство shlakoblokov Форми

Малко по-сложно, отколкото с помощта на специална инсталация. Това се дължи на факта, че решение е необходимо да се подпечата своя собствена.

Самото производство е както следва:

 • подготвени компоненти се поставят в миксер се смесват в желаните пропорции;
 • приготвен разтвор се напълва в форми, и уплътняване се провежда чук разливане капацитет премина всички въздуха;
 • ако блоковете се предполага да се направи с празнота, а след това всеки елемент от поставените напълнени бутилки с вода, като правило, само на две части.

Най-голямата трудност за производство на кутии без vibrostanka предизвиква уплътняване. Ако въздух остава в сместа, това се отразява неблагоприятно на качеството на крайния продукт.

сушене shlakoblokov

Производство на блокове и отнема от два до четири дни. Крайна якост, в които елементите са напълно готови за употреба, те придобиват след 28 дни. Това е колко време е необходимо, за да се получи подходяща за изграждане на обект на строителни материали.

Необходимо е да се предприемат мерки, които предотвратяват крекинг на блоковете период на сушене, докато се втвърди. Елементите са преминали пукнатини ги периодично, навлажнени. Това е важно, особено когато блоковете са произведени в горещите летни дни.
Трябва да се помни, че празнотата не влияе на здравината на продукта. Те, напротив, увеличаване на шумопоглъщащи и топлоизолационните свойства на материала, който има положителен ефект върху качеството на строителството.

Общи препоръки

За да получите най-цилиндрични блокове за изграждане на сгради, което ще остане в продължение на много години, трябва да отговаря на следните нюанси:

В двадесет и деветия ден, когато цилиндрични блокове напълно закалени и изсушени, те могат вече да бъдат подредени един върху друг.