Как да си направим пачка бинтове и памук в дома за гинекология

Първи стъпки се извършва в съответствие със стандартен модел: измиване на ръцете, когато не използвате ръкавици, после още една, и дезинфекция на ръцете, лечение с алкохолен разтвор инструменти.Ако се подготвяте за тампон или марля превръзка за кратък период на приложение, изпускателната нишката не е задължително. Нарежете дължината превръзка на 40-50 см. Сгънете го така, че нишките остават в интериора. Това се прави от съображения за сигурност, така че след изваждане на тампона във влагалището не остава чужди тела. Ако използвате марля, всичко направено в една и съща последователност.

Омокрете тампон намазки или наркотици и се вмъква във вагината. За да направи по-лесно да го въведете, използвайте обикновена писалка, но първо се лекува с дезинфектант.

Как да си направим тампон у дома

4 В някои случаи, може да използвате домашно тампони?

Домашно тампони понякога се използват по време на доставка от тестове на урината, в случай, че на ръка не е имало други санитарна арматура. Това е необходимо, за да не се удари допълнителните компоненти в урината.

Но най-вече тези тампони са направени у дома, имат различно предназначение:

Как да си направим тампон у дома

Симптомите на шийката на матката възпаление

5 Приложение народни средства

Как да си направим тампон у дома


Вие не можете да създадете свой собствен тампон аптека и използване на тампони, но средствата за обработване на това да се подготвят предварително им:

 1. Използването на билкови настойки. Подгответе билков чай ​​от следните растения: дъбова кора, слез, лайка и градински чай. 2 супени лъжици варя събиране на 1 литър вряща вода. Насищане това вливане тампон и да влезе във влагалището. Оставете за една нощ.
 2. Onion тампон. За тази лук печен в пещ, изнесен от нейната кора, лук и frays в каша. Тази храна трябва да бъде увито в марля, така че е надвиснала стака и да зададете в областта на вагината и по цяла нощ. Курсът на използване на такива средства в рамките на 1 месец.
 3. Badan. Необходимо е да се смила на растението, след което 100 г средство пълни с 1 литър вода. След охлаждане до желаната температура накисва тампон в него и да влезе във влагалището. прилагане разбира се продължава в продължение на 3 седмици.
 4. Зеле. Листа на зеле трябва да бъдат предварително се пребори с толкова дълго, колкото той не пусна сока, след което го увийте в марля или бинт, образуват една топка и да влезе в областта на вагината за една нощ. Този инструмент може да се използва без ограничения.
 5. Мед и алое. Алое сок и мед се смесват в равни пропорции. Навлажнете ги тампона, и да влезе през цялата нощ. Останалата течност може да се постави в хладилник до следващия път. Курсът на лечение - 2 седмици.
 6. Мед с прополис. Вземете 1 чаена лъжичка натрошен прополис и се разтваря в 100 мл вода. Загрейте средства. След това, увити в кърпа, изчакайте, докато се охлади. След прополис разтваря да се смесва с 100 г мед. Следвайте тази процедура е стандартна. Курсът на лечение е 1 месец.

Сега, че знаете как да се направи тампона себе си. Не забравяйте, че всички инструменти, които да се включат във влагалището трябва да предпише лекар и фолк терапия преди обсъди с лекар.

Лечебни подложки, от които те могат да бъдат направени на марля или памук база дава същия терапевтичен ефект.

Независим на производство им на ниска цена и, следователно, достъпни за всички.

И малко за тайните.

Били ли сте някога страдат от проблеми, свързани с менструалния цикъл. Ако се съди по факта, че четете тази статия - победата не е на ваша страна. И разбира се, че знам, че това не е от слухове:

 • тежки или оскъдна съсирена разпределение
 • болка в гърдите и в долната част на лумбалните
 • болка по време на секс
 • неприятна миризма
 • дискомфорт по време на уриниране