Как да си направим чипс от банан у дома рецепта от сушени банани

Банан - е първата екзотичен продукт, който отговаря на съветския народ. Сладки плодове веднага паднаха за да им хареса и да станат част от хранителния режим на много семейства. С течение на времето, той е свикнал, че плодовете са започнали да използват не само пресни, но също така и сушени, сушени, печени. бисквитки и т.н. Сухи банани и банани чипове - вкусни, хрупкави, сушат парчета банан.Как да си направим чипс от банан

Много читатели, интересуващи се от въпроса дали е възможно да изсъхне бананите сами по себе си у дома? Отговорът е очевиден, ако е възможно в промишлена среда, както и къщата може да направи чипс от банан. Има няколко начина да ги готвят:

  • в Електросушилки;
  • във фурната;
  • в микровълнова пещ;
  • слънцето.

Ако имате изсушител (специален апарат за сушене - Електросушилки), можете да използвате това устройство. За да направите това, следвайте инструкциите на производителя. Въпреки това, не се разстрои, ако не е нужно специално електрическо сушилни за плодове и зеленчуци, сушени банани, колкото можете да направите във фурната и микровълновата, а лятото - слънце.

Когато е лято, е възможно да изсъхне бананите на слънце в горещо време при температура от 25-30 градуса. За тази печене банани просто заложени в слънцето, покрийте отгоре с марля или мрежа, за да ги предпази от насекоми и изчакайте, докато те са сухи. Ти просто не забравяйте да включите парчета на всеки час. Нощувка печене са влезли в къщата, а на сутринта пак ще излезе на улицата. Времето за съхнене на слънце обикновено е 2-4 дни.

Универсални методи заготовката сушат банани в дома е, може би, сушене в микровълнова печка и фурна. В последния метод на готвене чипс от банан, да обсъдим по-подробно. Но първо няколко думи за предимствата на домашните чипс, където те могат да се използват като средство за съхранение.

Използването на вътрешните чипове бананови

Заслужава да се отбележи, че сушени плодове са толкова полезни, колкото прясно. Сухи основно съдържа много пектин, което нормализира храносмилането. В допълнение, банана е витамин С, което забавя стареенето, витамин А - укрепва костите и възстановява зрението, а група Б - увеличава нивото на хемоглобина. Чипс от банан, домашно приготвени, са безопасни за здравето, тъй като тя не съдържа вредни консерванти, подсладители и други вредните химикали, които се добавят към индустриалния продукт.
Удобен дом чипове, така че те могат да вземат със себе си, за да работят или да даде на децата си на училище за закуска, в точното време. Сухи вкусно добавя към зърнени храни, сладкиши, мюсли. И сушени плодове са широко използвани за сосове. В допълнение, те са перфектно се съхранява дълго време, до една година. За тази цел, след готвене и ги охлаждане до промяна в чист и сух стъклен буркан, хартиена торба, пластмасов контейнер и т.н.Така че, как да се направи чипс от банан у дома, за ваше удобство и яснота, стъпка по стъпка рецепта отстранен от снимки.

съставки

Как банани

Бананите - сумата на всички

Забележка: за да чипс от банан се нуждаят само от зрели банани, обърнете внимание на кората - тя трябва да бъде не вдлъбнатини или пукнатини.

Готвене чипс от банан

1. Нека да изберете узрели, фирма и плътен плодове. Плодове изплакнете, сухо и ще намали филии с дебелина 2-3 мм. Бих добавил, че малкият размер на банани (и сега на пазара могат да се намерят такива плодове) могат да бъдат напълно изсъхнала.

Как банани

2. Всеки пръстен ще премахне банан кора и пробиване накрайници вилични парчета, за да бъде по-добра циркулация на въздуха.

Как банани

Забележка. Не ви съветвам да плодът е първо почистени и след това нарязани. Поради това, че бананът е много мека и ще бъде трудно да режа. И ти се бели плод на същите narezhete гладки филийки.

3. Обърнете печене или грил и публикува бананови кръгове, така че да не се допират помежду си. Загрейте фурната до 60 градуса и да стане сушени плодове, когато вратата открехната. Това е важно, в противен случай тя ще се пече банани. В този случай, ако изсушаването ще се извършва за печене лист, след което включете бананите няколко пъти, така че те да изсъхне равномерно от всички страни. На мрежата, такива манипулации не са необходими.

Как банани

4. Проверете готовността чипс от банан нужда, така че когато парчетата са сухи напълно с грапава повърхност, така че те са готови. Като правило, суши банани:

  • нарязани 3-5 часа,
  • цели плодове - 07:00.

Достигането на готовност, ние ги получаваме от мангал, изчакайте пълното охлаждане, след което те могат да бъдат сгънати във всеки запечатан контейнер и се съхранява на сухо място.

Как банани

Още вкусни рецепти:

Готини рецепти сушене банани и като цяло е добра идея! Въпреки това, аз трябва да имат търпение не е достатъчно, за да се върнат всеки час на слънце, и във фурната, аз мисля, че те трябва да се изсуши в студа - и след това да се затопли в същото време ще бъде възможно))) И все пак, седем часа работа на фурната е много, ако имате и топло навън, аз също го запържваме за известно време ... Но закуската на такива банани и наистина страхотно!

Благодарим Ви, че оригиналният retseptik!
Вероятно, чипс от банан - много вкусно, но усърден хранене?

Не бих казал, че Аля. Нарежете плодовете и разпределени за дълго, а останалата част се осигурява от инструмента: сушилня или печка.

Аз нямам сушилня, но аз със сигурност направи. Тези чипове могат да бъдат напълно използвани за пътуване. Страхотна идея). Благодаря ти, любов). Всичко гениално е просто.