Как да съхранявате картофи

Как да съхранявате картофи


Как да съхранявате картофи. Най-доброто място за съхранение на картофи - това е хладно, сухо и тъмно място. Често, като на място са мазето или мазето, да не се замразява през зимата. Разбира картофи, съхранявани в изби при температура 2-4 ° С Но ако изба или мазето твърде суров за съхраняване на картофи да изкопава специален яма.За да го постави в двор икономическата част или градина директно, за да изберете най-високо и сухо място, или още по-добре - да го направи в една плевня или навес (естествено, в присъствието на подходяща почва). Най дупка не твърде дълбоко - от 60 cm до 1,5 метра дълбочина (в навес и може да бъде по-дълбоко, но много картофи се изсипва пласт повече от 1.5 m в никакъв случай не се препоръчва). Долната й е необходима дъска.

Топ дупки картофи дъски полагане на борда слой се излива суха височина земя и половин метър и го постави на слама или всеки материал, който провежда топлината лошо. В допълнение, шахтата трябва да бъде оборудвано с плоскости, направени от или от обикновената пластмасова тръба канал (картофи развалят бързо без вентилация). Той трябва да достигне дъното. В топлото време, зимна яма излъчен през люка. Ако дупката се намира извън, наоколо, вътре да не се натрупват влага, е желателно да се изпълнява отводнителни канали за оттичане на водата.

При тези условия, картофите разваля до пролетта, особено ако клубените да се зареди правилно (ако да излее картофите в дълбока дупка просто ей така, картофите могат да бъдат бити на дъното и на другия). Най-простият и в същото време най-удобен начин да се избегне това - употреба за запълване кофа с картофи с две въжета, свързани с него. Човек трябва да бъде прикрепена към дръжката, а от друга - закъсал около дъното.

Това кофа с картофи попада в яма с въже, вързано на дръжката, и когато достигне дъното, е необходимо внимателно да дръпне на втория въжето към кофата бавно се обърна. Картофите могат да се изпълняват в дупката и с помощта на парашут. Този метод е по-бърз, но малко по-малко надеждни от обръщане кофа (колко голям е рискът от прекъсване грудки зависи от това кой ъгъл ще бъде в състояние да се накланя улея).

В тези ямки може да се съхранява и посадъчен материал от картофи за пролетта засаждане, както и някои други зеленчуци и дори ябълки. Във всеки случай, ако използвате доста дълбока яма, бъдете внимателни с това как да се извлече картофите - често с възникват тези трудности. Може би няколко стъпки трябва да бъдат предприети в него. Картофите ще се основава на това колко добре до голяма степен зависи от състоянието на клубените и как да ги подготви за съхранение.Преди да запълнят картофи на склад, те трябва да бъдат грижливо сортирани. Повредени грудки съхраняват много лоши, така че дори и на етапа на прибиране на реколтата те трябва да копаят до разклонението градина с широки зъби (това намалява възможността за увреждане). Но за транспортиране на реколтата до мястото за съхранение (ако грудките се съхраняват в същия град), което трябва в кошници и кутии с стени достатъчно силни, за да се избегне механична повреда на клубените.

Как да съхранявате картофи


В никакъв случай не може да се съхранява "печен" клубените: много висок шанс за развитие в тях на гъбична инфекция и съседните здрави грудки. Но дори и ако картофите няма да бъдат транспортирани навсякъде, преди да почистите картофите в мазето или мазето, тя трябва да бъде добре почистена от почвата и се изсушава, разпределени за период от сайта в един слой, и остана на въздуха в продължение на няколко часа.

Картофените клубени за съхранение, като правило, поставени в кутии с малки отвори в стените (тези отвори са необходими за по-добър достъп на въздуха, без което увеличава вероятността от натрупване на влага и следователно разпадане) или в контейнери. При тези кутии, е желателно да се направи стойка, да ги вдигане на 15-20 см над пода - тя също така ще се предотврати натрупването на влага. Поради тази причина, кутиите не се движат нагоре в близост до стената.

Например, ако бършете кутии, рафтове и чекмеджета с кърпа, напоена с водка, а след това гниене по време на съхранение ще бъде много по-малко, отколкото ако същите избършете плодовете на домати, ябълки и круши, продължителността на съхранение се увеличава с една трета.

Лечение на плодове и други възможни вещества, целта на такова лечение може да бъде като унищожаване на гъбички, както и възпрепятства проникването му в плодове, корени или грудки.

По-специално, това се случва, когато разливане плодове (корени и подобни) сол или поливане техните солеви разтвори. Аналога може да служи като такава обработка и разположения в близост до растителни продукти, които се съхраняват, вещества или други растителни части, които имат дезинфекция свойства. Един пример на такава естествена защита може да служи като папрати. Ако вашия район се разраства папрат, той ще направи доста добра защита на зеленчуци, които са запазени. Интимност с него оставя ви позволява да запишете на реколтата, дори и в опасно влажно мазе.

За да направите това, поставете на сухи листа папрат пръстен под и определени по стените на шисти листове, които също могат да бъдат приложени към пакета от папрати. Вероятността от нараняване може да бъде намален от гъбички и други относително прост начин - с помощта на добра вентилация и повишена сухо.

е необходимо борба гъби (включително плесен) по друга причина. Започва да се влошава, или вече развалени зеленчуци - е не само е загубила реколта, но и пряка заплаха за хората. Когато гниещи зеленчуци разпределят газ е много опасно не само за здравето, но в някои случаи (при високи концентрации), дори и за цял живот. Разбира се, това не е толкова токсично, за да убие веднага, но на клъстера е човек да не слезе в мазето, тежък световъртеж, докато той загубил съзнание.

Особено опасно в това отношение, мазета, гаражи, оборудвани с: там, освен че газ е винаги поне една малка част от натрупаните други вредни вещества. Мъжът не ги разбирате, защото те са по-тежки от въздуха и се разстилат по-близо до пода, но ако той се влюбва и губи съзнание, вероятността, че той ще умре, твърде голям.

Ето защо, ако след дълго отсъствие, миришеш гниенето, не забравяйте да проверите наличността стая на газ. Това се прави много просто: просто се опитват да се запали кибритена клечка или запалка там. Ако огънят е потушен веднага или не може да се възпламени - газът е, така че преди да отидете в мазето, в стаята трябва да са подходящо вентилирани.