Как да се засадят алое в дома за деца, листа, корен, без да

Саксийни цветя не само украсяват интериора, но също така могат да се използват за медицински цели. Тези растения включват алое.

Това закрит растение е непретенциозен, но няколко основни правила трябва да се спазват в дома отглеждането на алое. За такива растения е добре да се използва плитък пластмасова саксия, която е избрана от размера на цвете. Ако е необходимо, завод трансплантация в подходящ гърне трябва да замени не само съда, но и почвата. Тя трябва да е просторна и в насипно състояние, и тук в черната земя и глина почвата на растението няма да растат.Основните правила на отглеждане

Специален грунд в чист вид не се продава за едно цвете. Можете да си купите земя за кактуси и добавете една трета от голям зърно измити речен пясък.

Как да се пресаждат кълновете

С самостоятелно приготвяне на почвата взети: една част чим, една част промива пясък и две части на земята.

Поливането трябва да бъде ограничен. Лято - период на растеж цвете, така че поливам веднъж седмично. Зимни цвете спане и поливане два пъти месечно е достатъчно да се извърши.

На застой на вода в резултатите от почвата в загниване на кореновата система, така че дъното на саксията е поставен дренаж. Тя може да бъде под формата на счупени тухли, разширени глина или дребен чакъл. Дупките в дъното на тенджерата трябва да се държат отворени, тъй като те са предназначени да се отцеди излишната вода.

В периода на растеж е необходимо да се оплоди цветето. За тази цел, е желателно да се използват течни торове, които се правят не повече от веднъж на всеки два месеца. Подходящо място за отглеждане - перваза. Светлината трябва да е достатъчна, но преките слънчеви лъчи са противопоказани.

За цвете отглеждане е необходимо да знаете как правилно да вкъщи да засадят алое. Има няколко начина на възпроизвеждане на цветето. Можете да изберете всеки метод, най-важното - да се спазват основните правила за трансплантация и отглеждане на цветя.

Отглеждане от семена

Буркан с семената се засяват, че е желателно да се поставят в оранжерия. Поливането трябва да бъде умерено, но почвата изсушаването не може да бъде толерирано. Покълнали разсад се напръскват с водна струя. Когато видите 3-4 същински лист, разсад трябва да бъдат трансплантирани в малки саксии до 5 см. Такъв метод на разреждане е труден алое. Година по-късно, цветето на възрастен се трансплантира в саксия за бъдещ растеж.

Отглеждането на листаAloe има необичайна форма на листата, така че въпросът е колко от крилото на алое растение? За възпроизвеждане по този начин, е необходимо да се захванете разстояние от основния лист здрави растения. Смелете активен въглен и ги поръсва Листова разкройка. В продължение на няколко дни на листа трябва да се остави на тъмно.

Когато частта е суха, обикновено до пет дни, можете да започнете засаждане:

Как да се пресаждат кълновете

  • Почвата трябва да е влажна и състав съответства на този вид растение;
  • На дъното на тенджерата е задължително трябва да се излива канализацията;
  • Лист, засадени в земята на дълбочина не повече от 5 см, а може да покрие, за да завършите вкореняване;
  • Полива 2-3 пъти месечно.

Земя, която не трябва да бъде прекалено мокро - това може да доведе до смърт на бъдещата инсталация. След 10-15 дни листа започва да покълнат. След 2 месеца у дома ще бъде млад и красиво растение.

Цвете на процеса

Този вид размножаване алое е най-често, но правилното процес растение алое? За да растат здрави завод на процес, той се реже с остър нож от цвете за възрастни и дължина от 7-8 страници. Освен това, тя трябва да бъде суха в продължение на 4-5 дни. Когато процесът е изсъхнал, можете да започнете засаждане.

В дъното на саксията се излива дренаж, горе - подготвени земята смес. Scion Aloe седи в земята, така че долните листа не докосват земята. Ако листата на разсад с големи размери, е възможно да се разпространява около стъблото на чакъл.

Място, което ще бъде на цветето трябва да бъде добре осветено тичам време се определя от сухота на земята в саксия. Почвата трябва да е влажна, но не мокра. Ако правилно го пося, то след 20-30 дни, за да се появи млад лист.

деца алое

Как да се пресаждат кълновете

Младите издънки, които растат от корена, наречени децата. Как да се засадят алое деца знаят не са много. Трансплантация на младите филизи може да се извърши, след като те растат 3-4 листа. Otsazhivayut деца комфортно при пресаждането възрастен растение. За тази цел, остър нож ги отдели от корен. На малък otrostochkah трябва да остане корени.

В дъното на саксията се излива дренаж, почвата трябва да бъдат подготвени специално за този вид растение.

Добре се овлажнява почвата и изчакайте 20-30 минути до излишната вода в тавата за стъкло. Scion не се препоръчва да се засаждат по-дълбоко от 1 сантиметър. Първите 10 дни на поливането се извършват всеки ден. За да започне процесът, не могат да понасят изсушаване на почвата. През месец формира кореновата система на, и да започне да расте нови листа.

Едно растение без корени

Стана така, че цветето е счупен. Това може да се случи в резултат на транспонирането или фрактура възниква в резултат на невнимателно наклон на цветето, кореновата система остава в пота. Както без корен засадени алое? За тази част без корени трябва сложете в хладилника за няколко часа.

По това време, подготвят почвата за цветя и пот. Поставете растението във влажна почва, задълбочаване на стъбло 1-2 см в почвата. Поливането се извършва като суха.

Листата на алое е много сочни. С подходящи грижи, те са плътни и се издигна. С недостатъчно поливане листата падат встрани и да започнат да се свиват. С над слънчева светлина те стават кафяви.

При спазване на правилата за грижа за алое растение не само ще зарадва външния им вид, но също така може да бъде полезен и като домашен комплект.