Как да се връзвам кука за риболов линия

Как да се връзвам на въдицата на една кука

Всички рибари знаят - направо от въдицата вързани към куката зависи ако не всички, за успеха на риболов, а след това голяма част от нея със сигурност.

Вид на възела се избират в зависимост от вида на риболовната линия (монофиламенти или плитка) и дебелината на обувка кука. Всеки риболовец избира оптимален за комбинация от елементи на риболовни принадлежности. Същата възел може да се държи по съвсем различен начин. Тя зависи в еднаква степен на въжето и куката. Един надежден риболов линия и монтаж кука, а от друга - причината за загубата или грижа klyunuvshey кука риба.Съвети за избор на възел могат да бъдат само на препоръчителен характер.

Palomar възел

На първо място, разбира се, известният Palomar. Това е най-често се препоръчва от производителя гори. възел съдържание 80% (при скъсване). Той се доказа, че използвате с малки и средни въдицата. В допълнение към тези кука възел може да бъде вързан и тролинг. Научете се да го връзвам доста лесно. Новодошлите рядко правят грешки. Недостатък на този механизъм е, че той не е подходящ за дебелата линия и традиционен плетен (възел не може да се забави поради грапава повърхност).

Как да се връзвам на въдицата на една кука
Техника на възела Паломар:

 • сгъната край на въжето е прекарано през окото;
 • след това се заобиколи основната линия над куката - се извършва обикновен възел;
 • усилване се нахвърля върху цевна накладка, възелът се забави, след като в края на влакното се реже.

кръв възел

Кръв може да се разглежда като един вид универсална. Подходящ за той куки и примамки. както и за укрепването на товара. Дълготрайност 70%. Тя работи добре и с двете тънка и дебела линия за риболов. На тази основа, разработена няколко варианта за фиксиране възела. Недостатъкът е, че не може да се използва с плитка.техниката производителност "Кървава" възел

Как да се връзвам на въдицата на една кука
 • въдицата преминава през региона на отвори;
 • след това се завърта на куката около оста, за да образуват брой навивки около основната линия;
 • Получената в близост линия на ухото е изтеглен всички същия късия край;
 • възел се затяга, излишъкът е отрязана.

възел Snood

Суд е предназначена за монтиране на компоненти с шпатула. Този метод е дошъл при нас от древни времена, когато куките с едно око не е направено. 95% -ов (при скъсване). Подходящ за монофиламенти и гайтани. Линията трябва да бъде тънък или носител. Възел не е подходящ за дебела линия за риболов и други риболов закрепващи части.

Техниката изпълнение:

 • закрепва в пръстите на кука по ръба на въздуха е описано в течение на ред (в надлъжна издатина);
 • контур пръст на върха на шпатулата се притиска към долната част на цикъла се навива под главата;
 • възел се затяга чрез дългия край, кратко (под куката) е скъсен.

Брой на оборотите зависи от дебелината на влакното. Колкото повече нейния диаметър, по-малките бобини. Но те не трябва да бъде по-малко от пет - възел необвързана.

Ние считаме, че една голяма закрепване кука за риболов на шаран линия до 0,3 мм дебелина вариация възел Snood. Има кука ухо или с помощта на шпатула, особено значение има не. В присъствието на раздела, линията преди това преминава през него, и след това държи самия възел. Преди затягане не трябва да забравяме за овлажняването на линия!

броня възел

С техниката на завързване друг известен сайт за куки без охлюви могат да бъдат намерени, както следва. Тя се нарича стъпка. Използва се за ковани куки с шпатула (по-силен, отколкото с ухото) за улов на големи хищни риби.

Техника стъпка възел

Как да се връзвам на въдицата на една кука
 • въдицата сгънат на две се въвежда под куката (по дължината);
 • кратко край ликвидацията се извършва около главата и предмишницата - първите две намотки навити монофиламенти най-близо, а след това още три завъртания на куката primatyvaetsya-дългата част от риболовната линия;
 • в долния край на намотката е с резба в една линия;
 • възел се затяга, над въдицата се реже.

Предимства на етапи монтаж в надеждност и сила (95% кост). Той е подходящ за монтиране на малка кука с дупчица. Но това не трябва да бъде приложим за риболов линията е прекалено дебел.

Какви са компонентите за закрепване куки използвате най-често? Моля, споделете с нас вашите любими начини за обвързване leski.Vstavte тук текста