Как да се справим с мързел

С натискането на бутона, вие се съгласявате с обработването на личните им данни

Можете да го наричаме мързел, некадърност или мързел, но ако човек не прави нищо, когато да се направи, то често се смята за признак на слабост. Все пак, това не винаги е така. За да се справи с мързел е достатъчно лесно, просто трябва да се сложи на правилните цели и да разберем какво пречи да започна.Понякога мързел може да предизвика скучно, рутинна работа, или конфликти с хората. Освен това, тя може да атакува мързел и несправедливост: ако смятате, че тази работа е да се извърши целия екип, и да го ангажира с вас. В резултат на това можете да се чувстват претоварени и нямат желание да се направи нищо.

Премахване на блокове и цели спиране.

Може би можете да го или част от него се възлагат на други лица, както и за извършване на най-интересната работа. Не забравяйте - същите хора не съществуват и някой ще разгледа въпроса, без никакви проблеми, което ви кара в паника.

2. Задайте реалистични цели, които наистина ще ви моля. Не поставяйте летвата твърде ниска - тя няма да бъде интересно, но твърде високо, не си струва осведомеността. Например, ако сте решили да напише история, добра първоначална цел ще бъде "да се дефинира ясно темата, помислете за видовете на героите и да се създаде план за развитие." "Помислете за историята" и "Напиши история" - това е само пример за завишени и занижени цели.

За краткосрочни цели е най-добре да си зададете време за завършване - два часа един ден в седмицата.

Направете списък на основните си цели: да си купя къща, за да напише роман, се ожени, както и списък на малки и време, за да изпълни: да се запишат в салона през уикенда, излез в апартамента един час в сряда, и т.н.

За вдъхновение, можете да помогнете на визуализация съвет - мястото, където ще се събират на снимката и запис на всички ваши желания.Основното нещо, за да се знае, че децата ви цели са да изпълнява голям.

За да се разбере по-добре, можете да зададете няколко въпроса:

Мога ли да отложи решаването на въпроса дали тя изисква незабавно решение?

Този случай може да се направи по-добре, ако някой ще ми помогне, да споделят с мен решението му?

Прав ли съм да се реши този въпрос, или трябва да се промени подходът?

Аз не съм прекалено идеализирам резултатите?

Много често хората са твърде трудно за себе си в процеса на оценка и резултатите. Перфекционизмът води до отлагане, и това от своя страна води до загуба. Идеален е недостижим и твърди рамки генерират мързел.

Преминете към преодоляване на инерцията.

1. Кажете си, че можеш да направиш нещо. В един момент можете да бъдете пасивни и замразени, а в следващия момент се потопите в активните промени. Ако миналото ви дърпа назад от новия иск, че е време да се справят с него. Не погребе страховете си - работи с тях. Винаги може да преоткрие себе си.

2. Start. Много хора действат по инерция и първото си действие ще бъде стимул да започне нов живот и ще ви отведе до целта си.

Какво трябва да направя, ако съм мързелив
alphaspirit / Shutterstock.com

3. Разпределете времето. Планиране е много важно - тя ви помага да не се скъсат мотивацията ви от самото начало. Ако имате много проблеми, вие се разкъсва между тях никак не и да обвиняват себе си, и вино унищожава мотивация.

4. Усмихни себе си. Вие - единственият треньор за себе си, така че е важно не само да мотивира, но и да се хвалят. "Аз заслужавам почивка, аз се стремим към моята цел, аз се постигне нещо" - всичко това може да се говори на глас или наум.

Какво трябва да направя, ако съм мързелив
Охолство / flickr.com

Ще се радваме да се знае, че е приключила работата си, вие получавате малка награда.

Не се отказвайте!

Ако вече сте намерили мотивация, важно е да не го загубя. Вместо да се разстрои заради провалите, оценява тях. Всеки път, когато сме готови да се откажат и да се откаже от целта си запомни това:

1. Неговата крайна цел, която ще ви направи щастливи.

2. Какво правиш вече са постигнати. Направете всичките си усилия в напразно?

3. Не може да се откаже във всеки случай.