Как да се сложи една котка хамути и каишка

Всеки собственик на котка или котка знае, че това животно е различен независим характер, и пълно отхвърляне на насилието срещу себе си. За една котка, особено малка коте не е загубен на разходка, трябва да носите колан на животното.Ето защо на въпроса "как да се облича с колан на котката, сякаш за да бъде разходка в двора", е много важно за много собственици на пух, защото тези домашни любимци са много любители на чист въздух.

Как да нося колан на котката

Избор на аксесоари: трябва да се помни, когато купувате?

Преди да си купите колан каишка вашата котка, домашен любимец всеки собственик трябва да се обърне внимание на следното:

  • аксесоар трябва да съответства точно на размера на вашия домашен любимец или неправилно колан размер ще даде възможност да се измъкне от него на разходка или средни котка ще донесе дискомфорт на Стаут на животните;
  • каишка, идва в комплект с колан трябва да се регулира по дължина, или приятна разходка с космато приятел превърне в откровено кошмар.

Как да нося колан - етапи на образование

След закупуването на колан-каишка трябва да започне постепенно да привикнат на вашия домашен любимец за нови неща.

  • Дайте котката да се запознаят с нов аксесоар: помиришат, докоснете лапи игра. Познаването на труден характер на котката, много от собствениците, се препоръчва да се пристъпи към първото монтирането на нови неща, само за няколко дни.
  • Когато вашият домашен любимец да свикне с колана, че е възможно да се направи опит да го постави на тялото. Цялата процедура трябва да се извършва спокойно, меки и нежни движения, така че да не се изплаши четириног приятел. Внимателно поставете върху аксесоар, е необходимо да се коригира размера си, така че да обграден тялото котка достатъчно здраво, но не го спре. Закопчаване заключване и приложете на каишка, сбруя трябва да се остави за известно време.
  • Първият монтажа, е желателно да се извърши преди хранене, а след това на вашия домашен любимец ще се разбере, че процедурата трябва да бъде да се получи вкусна храна. След това можете да играете с него, без да махате аксесоара. Това е по този начин постепенно ще укроти космато приятел на нови неща.

Как да нося колан на котката


Как да нося колан на котката: подробни инструкции

Нов аксесоар, който е закупен за дейности на открито, е необходимо да се знае как да се облича, как да го направя, е описан по-долу:

  • на ремък съдържа два пръстена, свързани помежду си: карабина и олово на регулируема дължина,
  • Leash фиксиран към сбруята, се препоръчва да се отдели, така че да не пречи на процедурата,
  • пръстен с карабинер, за да бъде поставен върху тялото на животното, така че ключалката е на гърба,
  • Cat предните лапи трябва да резба на втория пръстен аксесоар. Закрепете самара на животното. Проверете колко здраво тя носи, се разпространява всички пръстени, така че котката не се чувства дискомфорт. Самата Закрепете с каишка на аксесоар.

Как да се сложи на каишка, ако домашен любимец се съпротивлява

Важно е да се помни, че никога не може да се опита да се облича с колан каишка, използвайки груба сила! Вашият домашен любимец просто уплашен от това нещо и от много дълго време не позволи да опитате отново.

Научи този звяр да самара трябва да става постепенно. В рамките на няколко дни, то трябва да се носи много гладко и спокойно движение. Можете да направите това в момент, когато котката спи. Носенето аксесоар, то е необходимо да се вземат Fluffy на ръцете си, леко я гали и казва на всички тези сладки думи, които са свикнали да животното.

Първият път, в достатъчна степен, така че котката е била в новите неща, които за дълго, но постепенно трябва да се увеличи времето, прекарано облечен с колан-каишка. Ако пухкав любимец продължава да се съпротивлява, можете да се опитате да се носят аксесоар сам, без използването на сила, едва държеше котката от краката и тялото. След процедурата, трябва да имате домашен любимец, за да се гушка и фуражи нещо вкусно.

Как да нося колан на котката

На каква възраст е по-добре свикнали да самара?

Малко коте бързо да свикне с новия въпрос, защото всички Котенцата са игриви и любопитни, а след това самара ще се възприемат от тях като нова интересна играчка. тримесечен коте Най-бързият свикнал да ходи на хамут-каишка. За процеса на привикване е бързо, ние трябва да постави нов аксесоар в любимо коте и решаване как да спра да играя с него.

Възрастните животни, които не са толкова лоялни към слагане на аксесоар, но най-важното тук - търпение и постоянство. Първо колан каишка облича доста време, самият каишка, когато е необходимо да се отдели. Котката трябва да свикне с ремък. Ако това не позволява на животното, трябва да се отвлече вниманието му играчки или части от мъх, предотвратяване издърпване аксесоар.

Първата разходка на колан с каишка закрепени нужда, за да извършвате с вашия домашен любимец на територията на един апартамент или къща, не можете да дръпнете рязко животното или да го побързаме. Ако котка или котенце положително да се разхождат из апартамента, можете да отидете на улицата.

Първоначално вашия домашен любимец в облечен с колан каишка, което трябва на ръка, за да донесе на тихо и спокойно място. За да се намали до земята и оставете за известно време. Можете да инсулт котката и да кажа добри думи. Когато тя се адаптира към заобикалящата ви среда, можете да вземете на кратка разходка из квартала. Понякога уплашени домашен любимец може да седи на земята по време на първия излет. собственик на котка, не се препоръчва да го дръпнете от самара и принуден да направи разходка, животното е най-добре е оставил сам до следващия път.