Как да се развива на електроенергия у дома

Как да си направим електричество

Опит в Европа показва, че горивото за отопление на помещението не е печеливша. На Запад хората се топлина чрез електричество. Монтаж на електрически бойлери не е печеливша в случая, ако къщата или апартамента е оборудван с централна власт. Получаване на необходимата енергия ресурс може да притежава, умни хора излязоха с много домашно приготвени устройства. Ние ще ви разкажа за алтернативни източници на енергия, ръцете, които правят най-лесният.Първи на електроенергия от вятър

Как да си направим електричество

Проектът за производство на електроенергия

Вятърът е най-честият източник на енергия. Advance предупреждение, че изграждането на съоръжения за производство на електроенергия със собствените си ръце не е много лесно, но в резултат на работа на устройството не да чака дълго. По време на разработването на лице, ще трябва да се разбере структурата на технологията на машини, съоръжения и да научат как да го сглоби сам. Основните компоненти на инсталацията са:

 • двигател
 • множител
 • постоянен ток генератор
 • контролер на зареждане на батерията
 • батерия
 • трансформатор напрежение

Има два вида на вятърни турбини: вертикални и хоризонтални. Тяхната разлика е в порядъка на осовата. Вертикална алтернативен източник на енергия за дома със собствените си ръце, за да се направи малко по-лесно, отколкото в хоризонтално положение. На практика всяко устройство има своите предимства. Ефективността на оборудване вертикална ос не надвишава белега на 15%. Поради ниското ниво на шума от работата им в дома не причинява дискомфорт. Обемът на производството на електроенергия зависи от силата на вятъра, така че собственикът не трябва да се борят с в случай на промяна на посоката на въздушния поток.

Безплатна енергия за дома, получени с помощта на хоризонтална ос, е антитеза на вертикален тип. Оборудване характеризира с висока ефективност изпълнение, но се нуждае от инсталиране на сензори, които реагират на промяна на посоката на вятъра. Недостатък на хоризонтална вятърна турбина е високото ниво на шума. Този вариант е по-подходящ за използване в промишлени среди.

За да получите алтернативна електроенергия в големи количества, е необходимо да изберете правилния брой лопатки и размера на витлото. Samodelov разработена схема на събиране на устройството. Всичко зависи от това какъв вид иска да овладеят. Когато диаметърът на витлото на 2 метра, трябва да инсталирате следния брой ножове:

 • 10 w - 2 броя;
 • 15 Watt - 3 броя;
 • 20 Watt - 4 броя;
 • 30 Watt - 6 броя;
 • 40 Watt - 8 парчета.

За диаметър на витлото 4 метра работят следните характеристики:

 • 40 w - 2 лопатки;
 • 60 Watt - 3 лопатки;
 • 80 W - 4 лопатки;
 • 120 Watt - 6 остриета.

може да се заключи, че алтернативната енергия ще ви помогне в тази система за отопление на базата на получените резултати. Остава само да се намери силата на електрическия котел и изчисляване на подходящ размер витлото. При изчисляване на базата е взето скоростта на вятъра, което е равно на четири метра в секунда. В Източна Европа тази цифра е средно статистически.

Как да си направим електричество

Blade - важен компонент на вятърната турбина

Производство алтернативни енергийни източници до домовете със собствените си ръце, трябва да се обърне специално внимание на остриетата. Ветроходство устройства, които са инсталирани на старата мелница, не са ефективни, тъй като те са с ниска ефективност. Препоръчително е да се използват аеродинамичните устройства, които имитират формата на крило на самолет. Като цяло, материалът не е от значение, ножовете могат да бъдат дори да равнина дърво. Ако решите да използвате традиционната пластмаса, не забравяйте, че с малко на брой остриета в инсталирането на вибрациите се случи. Затова е желателно да се поставят в устройство, което ще получи алтернативни енергийни източници, 6 остриета с диаметър 3 метра. Най-добре е да се използва PVC тръба разположени вода под налягане. За аеродинамичните свойства на продукта, на ръба, което трябва да шлифова и полира. За да се съберат на витлото се нуждаят от "звезда", която се произвежда от хоризонталата.

качествено, е необходимо да се балансира на витлото, за да получите електричество с ръце. Това може да стане като у дома си, в хода на документи за изпитване тествани остриета за доброволно движение. Ако перката е в статично положение, вибрацията не се страхува от него.

Генериране на алтернативни източници на енергия със собствените си ръце, с помощта на вятъра не е възможно без фабрика оборудване. Във всеки случай, ще ви е необходим DC мотор, който струва стотинки в сравнение с цената на вятърни турбини в завода. Допълнително оборудване за производство се случва в следната ситуация:

 • монтаж рамка за надеждност дизайн;
 • създаване на члена на люлка, която ще бъде определена за генератор и вятър колело;
 • сглобяване на подвижната лопата рамо с пружина съединител (необходима за защита на устройството по време на ураган). Ако това не е механизъм, който произвежда генератора на ток със собствените си ръце ще се включи в посока на вятъра;
 • Ние отдаваме витлото генератора, което от своя страна е монтирана върху рамка и рамката за рамка;
 • прикрепена към рамката на една лопата върху банера;
 • ротационен механизъм, свързан към рамата;
 • Генератор фиксиран към токоприемника, от които произлизат проводници в електрическата част.


За да се съберат част електро, трябва да имат основни познания по физика. За да се приложи диод батерия мост, през които контролера напрежение и предпазители. От акумулатор, алтернативно снабдяване с електрическа енергия за дома.

Да направим една проста вятърен генератор с собствените си ръце

[Реклами-бр-1]

слънчеви панели

Как да си направим електричество

Плочки за генериране на електрическа енергия с помощта на слънчевата

Сравнително наскоро, човечеството се е научил да се освободи енергия за дома, с помощта на слънцето. Получената ресурс се използва за отопление и за да се гарантира неговата власт, и можете да комбинирате двата процеса. Тези фактори могат да бъдат приписани на предимствата на слънчевата енергия:

 1. вечен живот;
 2. високо ниво на екологични характеристики;
 3. тих;
 4. възможност за преработка в други алтернативни форми на енергия.

Ако не сте в състояние или не желаят да купуват готови слънчеви панели, устройството може да се проектира самостоятелно. Ние ви предлагаме една проста инсталация, трябва да се провери ефективността си в практиката, а след това направи няколко такива устройства и са създали топлинна станция за дома.

Как да си направим електричество

Медна плоча пред клетъчен механизъм на слънчева

Ето защо, алтернативен източник на енергия може да се направи от един прост лист мед, за прост оборудване ще са ни необходими около 45 квадратни сантиметра. Първо трябва да отрежете парче от метал до необходимия размер за нас. Съсредоточете се върху факта, че на листа пасва на електрическа спирала. Преди процедурата, важно е да се отстрани излишната мед от клетките и отстраняване на дефекти. След това можете да се постави листа върху електрическа плоча, която трябва да е с капацитет не по-малко от 1100 вата.

В процеса на нагряване на материала ще промени цвета си няколко пъти, което се дължи на особеностите на законите на физиката и химията. След медта е покрита с черен цвят, надпревара с половин час. След това време, слой оксид става гъста. Производство на слънчева алтернативен източник на енергия за дома със собствените си ръце, след изключване на плочките, изчакайте малко, докато медта се охлади. Охлаждането трябва да отлепете меден оксид. Когато температурата на ламарина ще бъде равна на стайна температура, материалът трябва да се изплаква под топла вода. И в никакъв случай не е възможно да се отделят остатъците от меден оксид. Инвентаризация изграждане технологични устройства ще се окаже, че сте, че да се получи алтернативно електричество е много проста, без много усилия.

Първо изрежете един лист от медно, което ще съответства на размера на обработваната част. И двете лист завой и ги сложете вътре пластмасова бутилка, и да го направи, така че да не се допират помежду си. Двете плочи придават клемите на "крокодил". Сега остава само да се свържете проводниците към полюса: на плюс кабел отива от "чисти" мед, и отрицателни - от третира върху гореща плоча.

Как да си направим електричество

Компактен ниска мощност слънчев панел

Устройство за генериране на електричество със собствените си ръце е почти готова. В последния етап е в отделен съд, разбърква се 3 супени лъжици сол с обикновена вода. Няколко минути пречат смес, солта се разтвори напълно в течността, след което полученият разтвор се излива в пластмасова бутилка. Ако се изгради няколко такива устройства, можете да получите по-добри и безплатни алтернативни източници на енергия, със собствените си ръце, направени в един кратък период от време. Повече от обикновен домашен вариант за отопление не излезе.

Слънчеви панели - на принципа на работа и производство

Получаване на електричество от земята

Как да си направим електричество

Полагане термопомпа Communications

За електрическа или топлинна енергия от земята е необходимо да се изгради геотермална топлинна помпа. Това устройство е универсална, тя е в състояние да извлече желания продукт, за да ни както от земята и от подпочвени води. През последните години, тази алтернативна форма на енергия е много популярен.

За да получите най електроенергията от земята, първо трябва да се изгради тръбопровод. Ако енергията ще идва от водата, термопомпата се поставя в тялото на вода. Според принципа на термопомпата не се различава от хладилника. Единствената разлика е, че в този случай топлината не се изхвърля в околната среда, и се абсорбира там.

Алтернативни източници на енергия със собствените си ръце са на четири вида:

 • Вертикална колектор. Монтиран в отвора, дълбочината на всеки от които може да бъде до 150 метра. Тази техника е от значение, когато площта на част не е достатъчно, за да настроите хоризонталната помпа топлина;
 • Хоризонтална колектор. Мястото за необходимостта да се копае през зоната за земята на дълбочина до метър и половина. Така получената енергия от алтернативни източници с ръцете си на разположение за почти всяка частна къща. Опитът показва, че тази схема е най-ефективно;
 • Вода резервоар. Съответна в случая в непосредствена близост до къщата има река или езеро. Тръбопроводът трябва да бъдат определени на дълбочина, която е по-ниска от дълбочината на замръзване. В противен случай, за инсталиране на системата е необходимо всяка година. Този метод за получаване на енергия е най-скъпият;
 • Черен вода резервоар. Получаване по този начин алтернативен ток е възможно само с помощта на експерти. Процес тръби изисква спазване на строги изисквания. функция инсталация е, че след преминаването на цялата схема, дава своята топлина обратно в подземните води. След това се загрява от земята и става подходящ за отопление и производство на електроенергия.

Предимствата на термопомпи

Как да си направим електричество

Алтернативни източници на енергия в дома със собствените си ръце, като източниците, от които са недрата на земята, имат много предимства. От първите дни на използването на термопомпи можете да сте сигурни, че тези технологии имат висока ефективност. Тъй като температурата на почвата в кладенците през годината е винаги един и същ, източникът може да се счита за постоянно. Настройки не излъчват шум и осигуряват топлоенергийни съоръжения в правилните количества. Производителите на земни сонди казват, че електричеството може да бъде произведен със собствените си ръце, с помощта на такова оборудване за сто години.

Има няколко важни характеристики, които играят в полза на термопомпата:

 • няма нужда от природен газ;
 • не вреди на околната среда;
 • високо ниво на безопасност при пожар;
 • необходимостта от по-малко количество от територията.

Сега, че знаете как да работят на електричество в дома си. Имат цялата необходима информация, можете да изберете най-подходящия начин.

Термопомпа за отопление на къщи

Ако ви харесва нашия сайт, или удобна информация на тази страница, да го споделите с приятели и познати - при натискането на един от бутоните в долната част на страницата в социалната мрежа или в горната част, защото сред ненужни боклуци купчина мрежата е доста трудно да се намери наистина интересни материали.

Как да си направим електричество
Енергоспестяващи технологии за частни домове

Как да си направим електричество
Термопомпа за отопление на къщи

Може да се интересувате

Как да си направим електричество