Как да се разбият на твърдия диск на лаптопа правилно просто и достъпно ръководство

Закупуването на нов преносим компютър или лаптоп, ние често се надявам да получа продукта от рафта има като се нуждаем.

Как да се разбият на диска на лаптопа
Въпреки това, в 90% от случаите, разработчиците дават възможност на клиента да инсталирате софтуера, на твърдия диск разделен на подраздели и настройте вашия компютър, за да отговаря на нуждите ви. Особено проблематично разделение на твърдия диск памет е особено остър по време на първата инсталация на операционната система или когато са изложени на програмите за вируси. Във всеки случай, лаптопа ще бъде много по-продуктивни, ако е правилно разпределена в паметта на твърдия диск - тогава ефективността ще е по-добре. Е, как да се разбият на твърдия диск на лаптопа, и най-важното - кой има нужда? Прочетете повече.Ние разделяме на твърдия диск, на първо място за удобство на собствената си работа с компютър. Работата по един, дори и ако достатъчно голям обем на твърдия диск, просто не е практично: всички файлове ще бъдат смесени, че е трудно да се намери просто нищо. Често разделена на 3 секции. С, D, Е. Въпреки текущата информация за обема и възможно разделянето на повече сегменти.
второ очевидно разделение плюс трябва да запишете файла. Ако имате проблеми с операционната система, тя ще трябва да преинсталирате. Това означава, че трябва да форматирате системния диск. Всички файлове ще бъдат загубени. Ако разделите твърдия диск на няколко секции, информацията и данните на други раздели абсолютно не е засегната.

Как да се прекъсне собствен лаптоп дяловете на твърдия диск?

По този начин, разделянето на нови области на твърдия диск, помислете примера на преинсталиране на Windows 7 на лаптоп, на твърдия диск е за удобство ще бъде 1 TB (1000GB). Нека да започнем стъпка по стъпка:
1. Първо, създаване на дялове. Първи на опашката, или операционна система диск. По принцип, това е шофиране С. В избраното меню командата "Нова" и въведете желания размер в MB. Внимателно! Размер в MB! На диск система е по-добре да се разпределят не по-малко от 100 GB, а това - 100000mb. След въвеждане на желаната сила на звука ще ни покаже малко по-малко резолюция (+/- 2-3Gb). Повече система ще поиска да се разпределят пространство за свободно поле. Натиснете "OK" и да продължите.
2. Следващата секция (например, D) е създадена с останалата заета площ (припомни, че размерът на 1TB HDD). Разпределен на неразпределено място и кликнете върху "Създаване". Можете също така трябва да влезе в необходимия размер на втория диск в MB. Представяме 250000mb. И натиснете командата "Apply".
3. В третата част се върху създаването на същия принцип. Можете да зададете всички останали пространство и го наричат ​​Д. Изберете неразпределено място на диска (в този случай, всичко останало) и кликнете върху "Създаване" и "Кандидатстване".
На следващо място, инсталиране на операционна система се простира в споменатата задвижваща система.

Разбира се, тази схема е основна. Въпреки това, има и други начини да се прекъсне от дисковото пространство на секции. Има специални програми и инструменти за решаване на тези въпроси, така че програмата система "Управление на дискове" може да бъде заменен. Така например, в EASEUS Partition магистър Free Edition или на платформата на Acronis Disk Director софтуер включи по-напреднали умения за работа с физическата памет на вашия лаптоп или компютър. Ако говорим за компютри в руската, но днес много програми ви позволяват да разпределят дисково пространство, дори и без да преинсталирате операционната система. Един добър пример за безплатна програма, в руски - Aomei Partition Assistant Standard Edition. Така че сега разгледаме по-подробно процедурата за разделяне на твърдия диск в подраздели.

Разделяне лаптоп твърдия диск: подробно описание (например, ползата "диск Control")

Провеждаме курсора на мишката в долния ляв ъгъл на работния плот и натиснете десния бутон. В менюто, което се появява, намерете "Disk Management" и кликнете с левия бутон на мишката. На избрания диск от опциите заредете менюто (десен бутон върху него, да постави нещата, когато курсорът). кликваме "Недвижими имоти" в менюто. След това изберете раздела от падащото меню под името "Том" надолу. Там също трябва да се зададе на стила на дял на твърдия диск GUID Partition Table, или GPT (най-честата вариант за днес, така че и да вземе като пример). Разбира се, могат да се посочат и различен стил (MBR например). Не трябва да се страхуваме. Инструкция е подходящ и за други стилове, без никакви промени.За първата част обикновено идва тази информация: скрит 1.00Gb обем, OK. Този дял за възстановяване. Докосването му не е желателно. Това е специална зона на обслужване на вашия преносим компютър.

Във втората част се съдържа следната информация: скрит обем 260MB, OK. Той криптира кода EFI. Този раздел също принадлежи към системата, а също така е по-добре да пропуснете покрай вниманието му.

В третата част може да варира в обем. Например, 650Gb. Там работи. Това е нашата кола В. Нейната просто ще преразпределя в подраздели. Разделя се на две. 300 GB ще имаме системна дискета и 350Gb - за съхранение на лична информация, данни и други файлове.
обем Chotverty или дял - една и съща услуга. Тя е скрита, невредим и с обем приблизително 10.75Gb. Този дял за възстановяване. Тук се съхраняват настройките на вашия преносим компютър за Windows 8. Той също така не се променя към по-добро, въпреки че разработчиците са предвидени дори малка промяна в това меню за този раздел Само в раздел "Помощ" и някои манипулации дори потребител с малко опит не могат да направят.

Ние придвижване на мишката над участък C и отворете си меню (десен бутон на мишката). В списъка, който се появява, ние откриваме командата "Свиване на том" и натиснете. Както бе споменато по-горе, разделителната преграда на 2. Изберете размера на изисквания дисково пространство в MB необходимо! В нашия случай това е 300 000mb.
Една точка е вече там. На следващо място, ние имаме свободна, неразпределено пространство за други тома. С кликване върху десния бутон на мишката (предварително курсора сочи към него). Изберете командата "Нов обикновен том" и го натиснете левия бутон на мишката. По този начин, работи в "правенето на прости Wizard обем." След това кликнете върху бутона на раздела "Напред", който ще се появи веднага. За пореден път "Напред" и да получите в името на менюто на новия ни обем, или дял, както желаете. Наречете го каквото искате, на базата на английската азбука (диск F нека има).

Обратната процедура: ако искате да обедините дялове?

Често, ние можем да се сблъскват с проблема, че дисковото пространство имаме твърде малко, и ние трябва да се борим за всеки GB свободно пространство. И ако това е и един лаптоп, първият собственик на което не беше ти, тогава разпределението на свободното пространство въз основа на работата на предишния собственик може да не съвпада с вашата идея за това. Тук е необходимо да се съчетаят някои раздели за по-нататъшно разпространение пространство. Как да го направя? Нека разгледаме по-подробно.

За да се присъедините към разбити дяла на твърдия диск трябва да бъде готов да запазите отново колелата по нов начин. Най-доброто от цялата налична информация, преди процедурата да спаси диск или да се премести в облака. След това отидете на меню Tools и премахване на участъците, които впоследствие се комбинират. За да направите това, просто кликнете върху желаните участъци на десния бутон на мишката и изберете "Delete Volume" и падащото меню. Същата процедура се извършва с другите обеми. Ние имаме малко свободно пространство. В допълнение към неразпределено място, изберете командата "Нов обикновен том." Тогава ние действаме в съответствие с обичайната схема.

битов последно

Естествено процедура диск раздяла със стандартна програма - с една основна способност за управление на дисково пространство, което е много по-широк в специални програми, описани по-горе. Въпреки това, принципът на работа с всяка програма, особено ако тя е преведена на български, точно същото. Съществената разлика може да бъде само малки допълнения и като менюто само себе си. Вие може да се предлага по-разширени опции за работа с дискове и появата на изскачащи прозорци може да се различава от стандартния Windows десктопа.

Не забравяйте да проверите:

 • Как да се разбият на диска на лаптопа
  Как да възстановите твърдия диск, без да форматирате бързо и лесно Публикувано в HDD
 • Как да се разбият на диска на лаптопа
  Как да се свържете с SATA към IDE. Ние работим с твърди дискове правилно - прост и подробни инструкции. Публикувано в HDD
 • Как да се разбият на диска на лаптопа
  Hdd лаптоп Как да изберем Публикувано в HDD
 • Как да се разбият на диска на лаптопа
  Как да изберем твърдия диск Публикувано в HDD
 • Как да се разбият на диска на лаптопа
  Какво е по-добре да изберем компютър случай Публикувано в HDD
 • Как да се разбият на диска на лаптопа
  Какво става, ако на твърдия диск прегрява - лесно и достъпно методи Публикувано в HDD