Как да се провери и да се определи златото у дома

Как да проверите злато

Много хора често се чудят как да се тества злато у дома си. Това се дължи на факта, че на пазара на бижута изглежда абсолютно парадоксална ситуация: броят на магазини за бижута се разраства всеки ден, а тя отдавна е златодобива спрян или се движи бавно.Ново време кара хората да отидат за различни видове измами, за да се обогати. И в крайна сметка хората да купуват злато продукт, който е само една десета от благородния метал. Производителите отдавна са един подход на службите за инспекция. Най-често те върху анализа пропуска цялата украса, но една малка част от него - част от замъка или печатът, който е направен разумно в най-добрите качества. Освен те проверяват само на горния слой, както и че се намира във вътрешността - остава загадка за всички, освен на производителя. Ето как и тествани нискокачествени стоки, които веднага получава по рафтовете на магазините, както и по-късно една кутия на всеки един от нас.

Разбираемо е, че дори и най-високо качество на златни бижута не могат да се състоят изцяло от благородни метали. Сама по себе си, златото - мек материал, който може бързо износване, така добро богатство - сплав, по-голямата част от които се занимава с благороден метал. Той прави силен и издръжлив бижута.

Проверете, преди да купите злато

За да се избегне превръщането жертва на лош продукт, трябва да бъде внимателно и тясно свързани с придобиването на много преди да даде пари на продавача. Правилно да знаете как да се определи качеството на злато за закупуване, трябва да се спазват някои правила.

 1. Как да проверите злато
  Никога не трябва да направите покупка в малко известни и евтини магазини или сергии. Качество злато, за да бъдат открити само в специализирани магазини или салони, които имат добра репутация. Може би цените в тези места са много по-скъпи, но винаги има право да изисква сертификат за качество на продавачите.
 2. Винаги трябва внимателно да разгледат продукта преди покупка. Най-хубавото е, ако с просто око, ще бъде в състояние да се види и да се отпечатат на производителя на металната проба. Iznanka бижута трябва да се извърши ефективно и точно. Той говори за висок професионализъм и умение на производителя.

Как да се определи златото?

Как да проверите злато
Има много начини за определяне на истинско злато. Подобни експерименти са сравнително лесни и прости за използване. Те могат да извършват у дома с помощта на налични средства. Те са нещо, което ще напомня на лабораторни упражнения по физика или химия ниво училище. Можете да ги използвате, за да одобри казва "не всичко е злато, което блести".

Тези лесни начини да се различава настоящия подправяне на високо качество на метал. Но ако вашият продукт е включен малки примеси или фалшив прави най-високо ниво, тогава има по-добре да се доверите на добрите бижутери. Само специалист ще бъде в състояние да научат истината и да се оцени и анализира като декорация.

За да се разбере как да се тества злато у дома си, ще трябва да използвате следните методи:

 • се определи автентичността на звука;
 • Направете тест на сила;
 • химически експерименти (йод, оцет);
 • lyapisnym взаимодействие с молив;
 • взаимодействие с магнит;
 • свържете с друг злато;
 • реакция към слънцето;
 • метод Архимед.

Нека разгледаме всеки един от методите, по-ясно и точно.

Определяне на звук

Много хора през годините, за да тестват своите златни накити звук метод. За да направите това, вземете бижу (пръстен, висулка или обеци) и се хвърлят на идеално равна и твърда повърхност. Ако златото е истинско, а след това ние ще чуете звънене ясен звук, че нещо ще прилича на звука на кристал. Експертите смятат, че този метод, обаче, се смята, че чистотата на експеримента за лицето трябва да има добър музикален слух. Този метод не може да се задържи дълго, меки или разхлабени бижута - гривни вериги или.тест Сила

За да разберете как да се установи автентичността на златото у дома, можете да направите тест на силата, която отдавна се счита за "старомодна" и надеждна. Обратно в старите дни, хората проверяват фалшиви златни монети "срив в зъба." Ако монета или зъб следа остава надраскате метал expensiveness потвърдена. В други случаи, човек може да остане дори и без зъби, тъй като фалшив е стабилно.

Естествено, в бижутериен магазин, за да се направи, че не работи, но се провери този начин златото у дома - е съвсем реална. Продуктите могат не само да хапят, но чесане с остър предмет. Ако това е фалшив - слой от злато, ще видите една тъмна или черна сплав. Този експеримент трябва да се извърши на свой собствен риск, без страх от разваляне на външния вид на своите продукти.

химични експерименти

Много хора се чудят как да тествате злато йод? Това е най-сигурният начин, като йод е лесно достъпна и може да бъде закупена в аптеката. За да направи това, внимателно капе 1 капка йод на гърба на бижута и се оставя за химическа реакция в продължение на 3 минути. След изтичане на времето, може да бъде отстранена лесно с мека кърпа, вълна дали кърпичка. Ако той не е оставил отпечатък си на злато, което означава, че реакцията не се случва пред вас и истински благородни метали. В случая на ниско качество сплав - цвета на йод може да бъде различен от лек млечен цвят на черен.

Такова действие може да се извърши с помощта на оцет, ако изведнъж не можете да намерите в дома на йод. Злато продукт или част от него трябва да бъде да живее в контейнер на оцет за известно време. Ако тя потъмнява или променя цвета си - това е 100% фалшив.

Има и трети метод за проверка на химическата реакция. За да направите това, може би е необходимо да се получи злато хлорид и го постави на скъпоценния продукт. Сценарият никога няма да реагира на тях като истинско злато е инертен по този въпрос. Фалшиви нещата започват да се покаже чрез химически реакции - съскане или потъмняване.

Lyapisny молив

Златото може да се провери с помощта на lyapisnogo молив. Това могат да бъдат закупени във всеки аптека, за да спре кървенето. За да направите това, намокрете златото във водата и поставете малка точка на молив. Резултатът не трябва да чакат дълго - тя ще се появи веднага. Металът не трябва да бъдат окислени и взаимодейства с молив. Истински златен ще остане чиста.

Взаимодействието с магнита

Доста рядко да се намери измама, която да доведе до малък слой от злато директно върху метал статията. Ако към тази украса донесе магнит - метална мигновено не реагира неговото присъствие. Въпреки това, методът не е валиден, ако фалшифициране подава мед, алуминий или бронз. Тези метали практически не реагират на магнита и да провери автентичността на бижута няма да успее.

Свържи се с други златни изделия

Как да проверите злато
Всяко семейство може да намери златни бижута, която има добра репутация. Това е или се предава от поколение на поколение, или има по-голяма стойност и значение. С този скрипт, можете лесно да проверите други златни предмети. Най-добре е, ако и двете бижутата ще има същия тест за чистотата на експеримента. Тези златни накити трябва да притежава две линии на твърди предмети със същата сила. Те трябва да напуснат дори край следа. Отпечатва линии трябва да са идентични и са сходни.

Реакция на слънцето

Има един прост начин да се определи златото у дома. За да направите това, изберете слънчево ясен ден. Ако е възможно, да излязат на балкона или навън, за да хване пряка слънчева светлина. Декорация, която ви причинени противоречиви гледни точки, е необходимо да се вземе добър поглед на сянка и след това да донесе на слънце. Той трябва да напусне своя блясък и цвят и в двата случая. Ако държиш е фалшив, в сенките, тя значително избледнява и губи приличен вид.

Архимед метод

Този метод ще бъде полезен и ефективен в големи обеми. Методът трябва да се използва за тежки насипни продукти, както и златни кюлчета. Продуктът трябва да се спуска в резервоара и да видим колко вода измества. С помощта на физиката формули за 7 клас, е възможно да разберете какво маса от декорации, както и дали то е истинско. Но за този експеримент ще ви трябва много на допълнителна апаратура.

В старата златото тествани от Архимед, но тя е много по-лесно. Ако златни бижута потъна във водата - това означава, че делът на благородните метали в него е висока, ако тя е да се плува, не е ясно фалшив там. Струва си да го прекара спретнато в запечатан контейнер, така че да не се губи и не потънат си злато.

Информация за злато

За да се разбере напълно как да се определи злато или не, трябва да знаете малко за неговите физични и химични свойства.

Как да проверите злато
Настоящото чистото злато - метална богат жълт цвят, който поради своята мекота допълва специални сплави и метали. Цвят сплави могат да бъдат червени, жълти и бели. Това дава името на бъдещето на златни изделия.

Red Gold, използвани в древна Русия за бижута и парични еквиваленти. В сплав, съдържаща меден (25%) и злато (75%).

Класически Жълто - сплав от злато, сребро и мед в равни пропорции.

Бялото е основната част на сребро, никел и платина (около 68%), а останалата част от чисто злато (32%). Наскоро никелова стомана изключени от тази сплав поради високата си алергична реакция на кожата. В момента, тази сплав се радва на най-търсени по цял свят.

Вижте също