Как да се поддържа речника за английски думи

Не забравяйте, един от най-популярните съвети вашите учители по английски, свързани с запаметяването на чужди думи? Този съвет е - направи своя собствена речника и пиша за всички непознати думи и изрази. Този речник е задължително включени във всеки комплект учебници Уиндзор.Как да горят речник

А някой някога ви разказах защо поддържането на собствени речници - важен процес в изучаването на английски език? Знаете ли как да развиват своя речник, така че тя не е спестяване на прах на вашата лавица за книги, но направих служи полезен инструмент за подпомагане да се разшири дейността на чуждите думи?

Като се започне да се работи с личния си речник, първо се помни 2 важни правила.

Как да горят речник

Член 1.Slovam, като хора, се нуждаят от компанията.

Не е прегледано и не напишете думите отделно от контекста, винаги изглежда по-широк и се обърне внимание на комбинацията от няколко думи - фрази (словосъчетания).

На английски език, има няколко вида словосъчетания (словосъчетания):

1. глагол + съществително: даде приказки, направи добра страна, извършване на повикване;
2. Прилагателното + съществително: тих глас, натоварен трафик, силно кафе;
3.Glagol + наречие: говори бързо, изчакайте търпеливо;
4.Glagol + предлог (включително фразеологични глаголи): ставам, подарявам;
5.Ustoychivye / частично стабилен израз: Струва ми се, че това е заслужава да се види / ще, да бъда болен и уморен.

Учене на език не е отделни думи и фрази комплект могат да подобрят слушане с разбиране, английски произношение и правопис.
Опитайте се да се работи с фрази, както следва:

Как да горят речник

1. Винаги обръщайте внимание на факта, като част от изразите е използвал думата като една дума се отразява на цялостния контекст на предложението. Изписва се неспецифичен дума и ставните връзки, в които те се намират.

Как да горят речник

2. Измисли и пишат изречения с тези фрази, които сте написали. Създаване на примери от собствения си живот, търсейки "вдъхновение", където е възможно: на улицата, в метрото, на работното място или в киносалон.Как да горят речник

Как да горят речник

2.Slova обикновено се използва в граматични структури (граматични модели).

На английски език, в допълнение към фрази (словосъчетания), съществува понятието "граматика" (граматични модели) - стабилни комбинации от думи, които се използват по определен начин.
Когато търсите определена дума в речника, обърнете внимание на основния дизайн, в който се използва думата, както и че напишете своя речник. След това напишете едно изречение с използването на тази граматическа структура. По-добре е да се излезе с примери за персонални, така че ще бъде по-лесно да ги помня.

Как да горят речник

Ако се научите да не забравяйте да отделни думи и фрази и граматични конструкции, в които те се използват, писмено и говоримо английски език, ще бъдат постоянно се подобрява, ще ви бъде по-добре се възприемат вашите чужди текстове и речта на носители на езика по време на изслушването.

Ноутбуците, че ние сме на уроците на английски език, ние често пишат нови думи в азбучен ред, понякога с превод на български език или дефиниция на думата на английски език. Въпреки това, личния си речник, може да се организира по-ефективно. Първият начин да направите това - да пише думи и фрази по темите. Маркирайте отделни страници за всяка тема, като "храна", "Работа", "Здраве", "Филми", "Външен вид", и т.н.

Как да горят речник

Ако не по темите, ще може да се разпространява думи и фрази:
1. В ситуации;
2. Ключова дума;
3. За общи структури и граматически структури.

Как да горят речник

1.Chem-малък толкова по-добре. По-добре е да се съсредоточи върху няколко думи, но да им се даде пълна информация за, включително фраза, граматични конструкции, в които те се използват и няколко примера за възможни предложения. Няма нужда да записвате всеки нов единствена дума.

Как да горят речник

2.Ostavlyayte допълнително пространство след всяка дума. Това се прави с намерението, че винаги можете да се върнете на тази дума и добавяне на необходимите примери.

Как да горят речник

3.Nachinayte всяка нова тема с нова страница.

Как да горят речник

4. Ако се занимавате в курсовете, винаги се уточни какво ще бъде следващата тема.

В обобщение, на факта, че няма строги правила за това как да напишете думата в речника. Може би използвате тези съвети, а може би се намери по-удобно решение.

И все пак, винаги помнете, две правила - никога не напишете думи и пишат поотделно завършени и персонализирани примери, които са свързани с живота си, вашите действия и спомени.