Как да се почисти позлатени сребро и злато в другата у дома със снимки и видеоклипове

Как да се почисти позлата на черно

Процесът на почистване на позлата в дома може да бъде разделена на три етапа:

 1. Подготвителна. Отстраняването със злато повърхност грес, прах и мръсотия. Това е особено вярно за бижута, които се носят на тялото.
 2. Майн. Незабавно отстраняване на потъмняване.
 3. Final. Полиране дива коза, че продуктът е започнал да свети.

По принцип, Позлатата се прилага към сребро и никел сребро. Металът от който продуктът не засяга метод за почистване на злато отлагане. Затова известните методи и средства, приложими за продуктите, като позлатен никел сребро и сребро.Как можем да почистите сребърните прибори със злато

Детергентите позлатени изделия от прах, мазнини и замърсявания трябва да бъдат меки, без да вредят на тънък горния слой.

Премахване на прах и мръсотия от лъжиците

Измийте прибори за хранене със злато може да се импровизира средства. Това е най-подходящ за тази цел, велур, алкохол или оцет.

 • велур плат се използва за леко замърсено. Почистете приборите до пълното изчезване на прах и прах;
 • алкохол. Обработва лъжицата с памучен тампон, предварително намокрена с алкохол. В затворени пространства, използвайте клечка за зъби. След лечение изтриване велурена;
 • Оцет се използва, ако устройствата са придобили зеленикав оттенък. Разтворът (1 литър вода 2 супени лъжици. L. оцет) се потапя лъжици мръсни оставя една четвърт час. Един може просто да изтрие гъба, напоена с разтвор на оцет (2 супени лъжици. L. 250 мл вода). Извадете, изплакнете с вода, подсушете и полиране с гюдерия.

Чисти елементи в спретнати нежни движения. Всеки силен натиск да изтривате позлата.

Чисто бижута и часовници със злато на черни петна

Най-ефективен за премахване на черно с позлатена счита бира, яйчен белтък, лук. Също така добре чисти водни разтвори на тъмни петна със сапун и амоняк или мек детергент.

 1. Напълнете контейнера с бира, поставени, за да украсят и оставете за половин час. След това измийте с вода и подсушете.
 2. Потапя памучен тампон в яйчен белтък, лечение на повърхността, изплакнете и остатъкът на протеина изсъхне.
 3. Разтрийте продукт позлатен лук. Изчакайте 60-90 минути. Промива се с вода, изсушава се и нокти.
 4. Чаена лъжичка мек детергент и шест капки амоняк се разтварят в 1 литър топла вода. Потапя орнамент със злато в разтвора в продължение на 30 минути. Следете часа! По-дълъг позлата експозиция може да се спускат. Извадете, изплакнете с вода и се оставя да изсъхне.
 5. Добавете топлата вода в мек почистващ препарат (за почистване на изделия с камъни, използвани обикновен шампоан по-добре). Потапя бижута в пяна в продължение на половин час, след почистване на четката с мека четка и изплакване.


След прилагане на който и да е средства баба велур бижута парче, те стават лъскава.

Начало средства за лечение на сребро никел и позлатено сребро - галерия

Как да се почисти позлатени сребърни
Бере тъмно почиства плака с позлата
Как да се почисти позлатени сребърни
Настържете лук покритие никел сребърни инструменти - те са чиста и блестяща
Как да се почисти позлатени сребърни
Яйчен белтък нежно почиства бижута, без чесане позлата
Как да се почисти позлатени сребърни
Разтвор на амоняк и препарат премахва упоритите замърсявания на продукти позлатена
Как да се почисти позлатени сребърни
Шампоан е подходящ за почистване позлатен бижута с камъни

Трикове на търговията

 1. При почистване на бижута с камъни, да бъдат внимателни. Триенето на продукта или потапяне в разтвор може да увреди камъка планината.
 2. Закопчалка позлатена много вериги, образувани от конвенционален метал, който е ръжда при контакт с вода. Ето защо, те не се препоръчва да се спуснат в разтвора и избърсване.
 3. Почистване перфектен специална паста, която може да бъде закупена в бижута изложбени зали.

Което означава, че не можете да използвате

Основното правило при почистване - липсата на каквито и абразивни компоненти, дори и най-меките, като тебешир или паста за зъби.

Как да се почисти позлатени сребърни
Почистване на позлата, използвайки абразиви повредят продукта

Слой от позлата върху някои продукти може да бъде много тънък. Всеки, дори и най-мек абразив може просто да изтриете.

Начини да спестят позлатяване

За съжаление, позлатено покритие се износва с времето. Постоянен контакт с различни повърхности: тялото, а след това, вода, сапун, мръсотия много влияе неблагоприятно върху състоянието и външния вид на бижута. Прости правила, които да ви помогнат да удължи живота на позлатени продукти.

 1. Избършете бижута и прибори за хранене велур като замърсяване.
 2. ги пази от вода, парфюм, различни кремове.
 3. Дръжте позлатени продукти, така че да не се допират помежду си. Увийте Бижута велур плат и прибори за хранене пъти в специални случаи.

Позлатени изделия изискват внимателно отношение към себе си. Поглезете появата на ярка позлата е много проста. Почистване дава добър резултат, се връща бижута и прибори за хранене предишната форма, но да не забравяме за превантивни мерки. Удължаване на живота на позлата услуги може, ако знаете правилата за боравене с него. Погрижете се за неща, и те ще ви продължи по-дълго.