Как да се почисти позлатени сребърни дома с камъни, инструменти

За почистване на позлатена повърхност на сребърни изделия, което трябва да знаете някои от тънкостите:

  1. четка от сребро със златно покритие препоръчва само със суха кози;
  2. трябва да се подготви преди прочистване сребро: Вземете памучен тампон и да се овлажни с етилов алкохол или терпентин, можете да използвате мека гъба и внимателно почистете повърхността. Тази процедура позволява на продукта да се обезмасли, премахване на прах и мръсотия. Това е абсолютно безопасен за златото. Алкохолът за тези цели могат да се използват като медицински и денатуриран;
  3. предварително пречистване на сребро със злато може да произвежда оцет разтвор скоростта на 2 супени лъжици на 1 литър вода - 15 мин държат продукта в разтвор, и след това се отстранява и почистване на коза. Или просто търка повърхността с гъба продукт с 2 супени лъжици оцет с 1 чаша вода. След това избършете продукта като дива коза.

Първо подготвяне на продукта, преминете към основната си почистване:1. Вино алкохол. Този метод е много прост и безопасен за позлатен среброто - просто изтриване на повърхността на продукта, напоена с вино алкохол гъба и подсушете с кози. Този продукт ще даде блясък, с изключение на повърхността от петна и помътняване.

2. Бира. Един от най-простите и най-достъпни начини: място на сребро, което за половин час в съд с бира, след изплакване добре под течаща вода и търкайте с гюдерия да блесне.Как да се почисти позлатени сребърни

Как да се почисти позлатени сребърни

3. Разтворът се промива с амоняк. Този метод за почистване на позлата е полезно, ако продуктът е силно затъмнена и придобити зелена патина. Вземете 1 литър топла вода, добавяне към него 1 чаена лъжичка от натрошен сапун може да се използва препарат за ястия и 6 капки на амоняк. Получената смес е по-нисък сребърен позлатен и да кисне в продължение на 30 минути. След това изплакнете продукта под течаща вода, сухи и търкайте с гюдерия. Не се препоръчва за дълъг период от време, за да напусне среброто в разтвора, може да увреди позлатата.

Как да се почисти позлатени сребърни

4. Сместа от яйчен жълтък и zhavelevoy вода. Zhavelevoy вода - този разтвор и калиеви соли на хипохлориста киселина. Можете да го намерите във всеки магазин за хардуер - просто купуват препарат с хлор в състава, като "белота" или "Domestos". Старателно разбийте жълтъка и я смесете с 1 супена лъжица вода zhavelevoy. Почистете повърхността на позлатен получения разтвор, а след това да търка велур завършек.

Как да се почисти позлатени сребърни

Тъй като не се препоръчва за почистване на сребърни изделия с позлатен.

Да не се грижи за позлата продукти, съдържащи абразивни компоненти, включително тебешир и зъб на прах, тъй като те могат лесно да повредят покритието и вашият продукт ще загуби своята форма.