Как да се почисти лешниците и орехите от черупката и кожицата

Като дете, един дълъг период от време не мисля за това как правилно да почистите корпуса на орех: Намерих тежък камък удари веднъж - съдържанието на гайката в ръката си. Апартаментът този метод не е възможно, така че възрастните трябва да включват фантазия и мисля, как да се чисти гайките така, че фрагментите от черупки не са разпръснати в различни посоки, така и за плода е невредим. Има много начини за почистване на всяка гайка безопасно и бързо.Как да почистите лешници

Как правилно да чисти лешници?

Разбира се, най-лесният начин да се купуват вече счукани орехи, но, първо, това е скъпо, и второ, лешници затворена обвивка остава свежа. Лешник е много полезна, както и високата си цена се дължи на много фактори: това е огромно количество полезни елементи и съчетани си среда. Ако сте купили лешник, което трябва да се почисти, а след това имате нужда от повече практически съвети от чук или камък.

Разбира се, за такива цели идеален специално устройство за разделяне всякакви ядки. Но това не е всеки кухня, толкова много се възползват chesnokodavku. Бъдете внимателни: ако ще падне твърд орех, той може да се счупи.

Никога не се опитвайте да се раздели ядки зъби, това е много опасно и вредно.

Представяме три метода, които позволяват на чисти лешници у дома е лесно и просто:

  • използване на клещи;
  • чрез торбичката и Malleus;
  • нагряване в пещ.

Закуски ядки с клещи, тел фрези самите в същото време трябва да бъдат в дланта на ръката си. Именно тя ще защитава кухнята от летящи във всички посоки черупка.

Ако лешници оказаха много силен, сгънете го в платнена торбичка и го постави на голяма дървена дъска и леко бие с чук. Лешник е лесно да се откажат, скочих от черупката.

Neraskolotye ядки поставят в тава и след това в продължение на 10 минути в сушилнята. Черупката е много по-лесно да се справи след топлинна обработка.

Веднъж освободени от лешник черупка от черупката, ще трябва да го почистите от кожата. За да направите това, се налива гайките в тиган и запържете 5 минути на слаб огън. Възможно е да се пържим във фурната на 180 градуса. След печене, кора бързо изчезват. За да не се да се почистват отделно, всяка гайка, сложете ги върху хавлиена кърпа, а на горния капак с другия и да се повозим в ръцете си. Така че можете да се почисти, след като всички ядки.Как да почистите лешници

Как правилно да се почисти орех?

На улицата, можете лесно да се справи с орех, просто чука върху него с тежък предмет. Но в апартамент този метод не трябва да се използва, защото на твърдия ви битка звучи чу всички съседи, и снаряди, които могат да "стрелят" изпод чука ще бъдат във всеки ъгъл кухня. Друг популярен метод - разделяне половини "обвивка" на върха на ножа. Нейната ефективност и безопасност зависи от сорта. Ако черупката е силна, и неговите половинки плътно заедно, а след това има голям шанс да нарани ръката си или просто да се огъват ножа.

А съкровищница на народната мъдрост има няколко съвета за това как да се освободи орехите от черупката без да се прилага много усилия.

Ние предлагаме 3 начина за почистване къща гайка:

  • чрез кипяща вода;
  • клещи;
  • да го поставите във фурната;

Поставете цели орехи в купа и я напълнете с вряща вода. Оставете цели 10 минути, след което трябва да се изчака до гайките изстинат, ги нарежете и леко с върха на ножа. Задушени орех е много лесно да се поддаде и разполовени корпуси гладко "разтревожен". Направете това много внимателно, една грешна стъпка - и нож може да прониже кожата!

Как да почистите лешници

Ако не разполагате с особен Лешникотрошачката, това няма значение. Прелива се в килера за клещите. Тук, разбира се, имате нужда от много усилия, така че жената е по-добре да питам мъжа си за провеждане на тази операция. Притиснат орех трябва да държи в дланта, а от друга страна да изтръгне дръжката. След това парчетата ще останат в ръката, отколкото на пода и под кухненски мебели.

Не използвайте донжуан за чесън: тя не може да стои и да се счупят.

Поставете гайките за печене лист, загрейте фурната до 200 градуса и го поставете там. 10 минути топлинна обработка ще бъде повече от достатъчно, за да обвивка става по-крехка и еластична. Когато орехите се охладят, да ги смаже един по един с чук и обичайните дървени дъски. Специално не е нужно да се направи усилие, така че не забравяйте да съседи страшно звук няма да информират.

Когато ядрото се освобождава от черупката, представя следния проблем: как да се премахне кафява кожа на възгорчив? Young орех почистват лесно и приятно, защото обвивката самата slazit. Но колкото по-дълго се съхранява, ще се появи по-трудно задача пред себе си.

Как да почистите лешници

Изчистване на люспи по два начина:

Излива гайките с вряща вода за 5 минути. След тези процедури, за които банята лесно изчиства от горчивите кожи, и те ще се върнат приятно "млечни" вкус.

Тост ядки в тиган на 5 минути, обелват и започват да падне дори по време на пържене. Дръжте под око за цвят и мирис на фъстъци не изгарят. Почиствайте ги след такава процедура е по-лесно от всякога.

Както можете да видите, почистване на ядки може не само с чук, камък или тежки предмети. Това може да стане безопасно и внимателно, ако знаете някои трикове. Извършване на всички процедури за правилно, вие сте не само лесно да се раздели на фирма инат обвивка, но и премахване на тънка кора горчив.