Как да се почисти езерото на тиня и Зелените със собствените си ръце

Как да се почисти езерце на собствения си сайт, ако тя е замърсена и не трябва да се угоди на красив външен вид? Басейни специално организират лятно часово време в вечери отпуснат от красивата повърхността на водата и съзерцават приятен пейзаж. Идеален огледало езеро способен успокояващ ефект върху хората, и да даде положителни емоции. Но във време на обновлението на тялото на водата трябва да е в района и мисли за това как вие ще го почистите от прах. В противен случай, тя може да се превърне в лошо миришещи локва с голям брой комари.Ако повърхността на водата има голямо количество зеленина, водна леща и отломки неопитни наемодатели езерце на първо място идва на ум е, че водата трябва да се замени напълно. Но можете да се опитате да почистите езерото сами по себе си или да повери тази работа на специалистите.

Какво е редовното почистване на езерото?

След езерото се пълни с вода в него след няколко дни да започне активно да се размножават микроорганизми. Те генерират много кал на дъното, а вятърът носи прах, частици и листа, което може да създаде по повърхността на тази торта. Продуктите на разлагане, са отстранени от кислорода на езеро, водата често започва да цъфти, покрити с водорасли, водорасли се размножават в него и има неприятна миризма.

Ако водата в езерото в страната не се почиства, тя наносите и забавен тръстика и тръстика, други растения. Фауна често умира след известно време тялото на вода пресъхва или се превръща в блато.

Вие сте опитвали много средства за хипертония? Ако продължите да "свалят" хапче налягане с течение на времето, той се връща отново. Хипертония - основната причина за инсулти и хипертонични кризи. Ще разбереш, че съветва известният кардиолог Лео Bokeria. така че кръвното ви налягане винаги е било 120/80.

Какви са езера в райони

Басейни за да отговарят на различни области. Някои от тях приличат на локва - това са малки водоеми, с площ по-малка от 100 кв.м. Такива екосистеми не ви позволяват да ги организирате по естествен биологичен баланс на плана поради малкия обем. Жизнените функции на тези изкуствени езера поддържани чрез филтруване. Ако грижа е погрешно от време на време няма да има вода цъфтящи водорасли.

Как да се почисти езерото

Блата с голяма площ могат да се разделят по размер в следните групи:

 • малък (1 кв.м.);
 • среда (от 1-5000 кв.м ..);
 • големи (от 5 хиляди кв. м).

За това езеро е възможно да се поддържа естественото биологичното равновесие, само ако своевременно щателен грижи. За тази цел е необходимо да се компетентно да изпълнява своята колонизация от риби и растения. Уотърс е затворена, самостоятелно функционираща екосистема, в която се поддържа равновесие само от вътрешни биологични процеси. Замърсяването може да бъде предотвратено чрез редовни грижи упражнение Pond. Необходимо е да се осигури защита от падащи отломки във водата и вредни вещества. Неопитните градинари в този случай могат да се почистват с помощта на специални филтърни устройства.

Известните методи за отстраняване на утайките и зелено

Ако не знаете как да се почисти мръсотията от езерото, можете да избирате от тези методи за пречистване:

 • използване на ултравиолетово лъчение;
 • биологичен процес;
 • химически средства;
 • механично почистване.

Как да се почисти езерото

Преди да почистите езерото в дачата на мръсотия и кал с ръцете си, обърнете се към механичен метод отблизо. Той е считан за най-евтиният и ви позволява да се отървете от ненужните отпадъци и растителност в езерото. По принцип на работа на такава техника е да се извърши пречистване на водата в басейна чрез преминаването й през контейнера за филтър където кварцовия пясък, чакъл или гранули подходящи фракции. Ако филтърът е мръсна вода с ниска течливост, това означава, че е време за промяна на филтърния елемент. Например, чакъл трябва внимателно да се промива и пясък този метод не е подходящ.За изпомпване на вода през филтъра, използвайки помпи, които са избрани в зависимост от размера на резервоара и вида на филтъра.

Как да се почисти езерото

Ако става дума за биологично третиране на езерото в страната принцип му се основава на разлагането на органична материя в състояние на въглероден диоксид, сероводород, метан. За реализирането му изисква специална апаратура бактерии. Този метод се използва често в комбинация с механична. В биофилтъра единица камера е пълна с порест материал. Отивате размножаване на микроорганизми се хранят с органична материя, тя притежава специален материал. В обема на филтъра се коригира, като се отчита наличието на живи същества в езерото. Ако има много риба, филтър, използвайте по-голям обем.

При извършване на химически почистване във вода добавяне на специални реагенти. Техните функции са както следва:

 • помогне за възстановяването на рН на необходимото ниво;
 • вода, наситена с кислород;
 • разтворени дънни растения.

При използване на този метод, опитайте внимателно да следват дозиране вещества. В противен случай, при почистване на езерце водораслите да започнете процеса, опасно и фауна в рамките на резервоара, както и за хората.

Не можете да използвате химически чистене, ако във водата има растения, като Bog, роголистник, tilleya и др. Те са в състояние да го изчистите, и да помогне при формирането на кислород.

Как да се почисти езерото

Също така за пречистване на езерце утайки полезно устройство с ултравиолетова светлина. Той се състои от тяло, в която има светилник и механизъм, който предпазва организма от вода образуването на утайка. подмяна на лампата е необходимо веднъж сезон.

Как да се почисти езерото

Действията по тежко заразяване

С голям орган на замърсяване на водата дори и оборудване за филтриране не може да се справи с тази задача. След това трябва да направите това:

 • вода се оттича от езерото;
 • растения, риба се прехвърлят на временен склад;
 • от дъното и стените остъргват ил, независимо и отломки.

Водна леща напълно унищожи почти нереално, но е възможно да се ограничи неговото възпроизвеждане. Не забравяйте да се обърне внимание на растенията и живите организми, засадени в езерото. Ако те са - от естествен водоем, че е възможно с тях дойде и водна леща. С голям брой хранителни вещества във водата, тя започва да расте бързо, така че е невъзможно да се прехранвам растения и риби, и се изисква водата редовно, за да освободи от отломки.

Как да се почисти езерото

Можете да опитате на водна леща вар, вливащи се в езерото риби, които се хранят с нея. Подводни и плаващи растения могат да вземат от водорасли храна и кислород.

Когато прекомерен растеж на водорасли, опитайте се да го премахнете с помощта на гребло или мрежа. Тя може да се използва като компост хванат за хребети.

Водорасли: как да се отървете от тях

Синьо-зелени водорасли може да бъде чиста, като се използват следните методи:

 • химически;
 • механично;
 • за ограничаване на растежа чрез създаване на подходящи за развитието на топлина, светлина и органични вещества.

замърсяване на водата се дължи на нарушаване на хидроизолация. Стената и пода може да се напука, земята пада през пукнатините. Пукнатините могат да се появят поради пропадане или разтвор дефектно използване.

Как да се почисти езерото

За отстраняване на езерото се оттича, почистват и е установено, пукнатина в слой с два слоя лепило. При констатиране на значителни дефекти трябва да бъде тяхното първо да покрие с мастика, следващия слой на тротоарни и теглилки. Тази поправка не е гарантирано, че базата няма да се справи отново. Най-сигурно е да се елиминира теча е възможно поставянето на специална форма на пластмаса.

Рутинно грижи за езерото

За мерки за изпълнение на почистването не минават напразно, е необходимо време, за да извършите някакво действие.

Може да се наложи да се реши по-рано въпросът за жителите на изкуствени езера за зимата. Например, за да се премести на риба в домашни аквариуми. През зимата, също трябва да се обърне внимание и на почистването на езерото на отломки, извършване на превантивни мерки за замразяване на водата.

За да не се натрупват подводния газът, който е достатъчно вредно, да се направи добре в лед след замразяване на езерото. След това трябва да я гледам, че добре да не се отлага, защото това е необходимо да се актуализира редовно или да инсталирате специален нагревател. От малки езера през зимата се препоръчва за понижаване на цялото количество вода.

С идването на пролетта, на езерото трябва да се сложи в ред. Необходимо е да се извърши проверка на помпата и окабеляване. На повърхността на мрежата се отстранява, боклука се отстранява вода изчиства.

Растенията трябва да пристигне, по-добре да се организира през май. Ако сте ги сложили в кутии или кошници, в следващите чистки просто трябва да ги извади. Overwintered растения полезно да се хранят специален тор.

И малко за тайните.

Случвало ли Ви непоносими болки в ставите? И вие не знаете от първа ръка какво:

 • неспособност да се придвижват лесно и удобно;
 • дискомфорт, когато се движи нагоре-надолу по стълбите;
 • неприятна криза, снимайте не сами по себе си;
 • болка по време на или след тренировка;
 • възпаление на ставите и подуване;
 • неразумни и понякога непоносима болка в ставите.