Как да се отървем от котка коса в апартамент или къща - полезни съвети

Как да се отървете от косата

Когато собственикът взема котката в къща или апартамент, той дори не подозират за предстоящи проблеми. Всички си мислят, че котките - това е само малко животно, нежна, красива и ми харесва. Но никой не си мисли, че през сезона линеене, и извън сезона, котката "нулира" на вълна за дрехи, килими, мебели. И тогава собствениците на котки роптаят, че тази котка syakaya оставя цялото си дрямка. За да се отървете от котка косми от килим или облекло, което трябва да изпълнява основни хигиенни правила (за домашни любимци), следвайте полезни съвети за почистване на вълна, за да се хранят на вашия домашен любимец. Така че, как да почистите килим вълна с котка? Как да се справим с омразния "затопляне" произхода на котката? Нека да видим!Да се ​​отървем от котка коса правилно: трябва да знаете?

За да се отървете от котка косми от килим, трябва да следвате някои правила:

Как да се отървете от косата

 • Най дюзата за прахосмукачка турбо четка се счита от купчината. В процеса на почистване дърпа косата на котката, дори и най-малките.
 • Направи по-лесно да се премахне кожа от котки с мокет, можете да поръсите с тънък слой от сода за хляб върху него. Този компонент омекотява котка дрямка, така почистване отиде много по-бързо.
 • Справя с почистване вълна купчина в плоски роботи прахосмукачки, прахосмукачки и модел.
 • След вакуумиране завършена, е необходимо да се ходи по повърхността на покритие с влажна кърпа или моп.

За да се отървете от котка косми по мебелите в къщата или апартамента, можете да следвате неусложнена съвети:

 • Той идва на помощ на твърда четка домакин. Това могат да бъдат закупени във всеки хардуер универсален магазин.
 • Полезно и каучук четка. Тъй като гумата има статичен собственост на купчината се насочва към този материал.
 • За да премахнете купчината котка с част от обзавеждането, можете да си купите специален гумен валяк.
 • И все пак гумата. Само във формата на ръкавици или топки.
 • А който не иска да работи по магазините в търсене на изделия от каучук, може да използвате основния инструмент - конвенционален тиксо. За да изрежете малко парче тиксо залепени върху повърхността на мебелите и рязко скъсване. Вили бъдат привлечени от залепващата повърхност. Между другото, едно парче тиксо може да се използва няколко пъти.

Как да се отървете от косата

За да почистите дрехите също може да предложи редица начини.

 • Как да се отървем от котка коса на елементи на мебели в апартамента, като вече е известно. Как да се чисти дрехи? Най-простото нещо - да се намокри ръцете си с вода и да извършват мокри ръце върху облекла. Вълна Roll малки топки или ролки, след което той трябва да бъде изхвърлен.
 • Покупка на множество видео - спасение от купчината в дългосрочен план.
 • За да се противодейства ефективно на косата без скъпи закупени средства могат да се почистват облекло лента. Все още поставили парче тиксо върху плата и рязко. В допълнение към купчината на залепващата част можете да видите сламката и прах.


грижи за животните в един сезон и извън сезона линеене

Да не мислите, как да премахнете котка косми от различни повърхности, и най-вече не се занимава с дълъг реколта, е необходимо да се знае как правилно да се грижи за животното. Интересното е, че късите коси домашни любимци лющене палто, и с дълги коси - попада в кичури или навити на бучки (популярно наричани "изтривалки"). За животни с дълга коса трябва четка с стомана или хром покритие и четка с естествени влакна. За домашни любимци с кратка дрямка подходящи ръкавици четка, която ще премахне мъртвите косми.

Как да се отървете от косата

По време на линеене трябва да следвате няколко правила:

 • Веднага след като сънна трябва да се къпе животното. Като препарат подходящ специален балсам за покриване. След obsohnet вълна, домашни любимци трябва да бъдат внимателно гребен или четка Slicker. Изберете данните, които ще бъдат аксесоари за животното, принадлежащи към определена порода.
 • Всеки ден през целия сезон, "презареждане" на котка дрямка трябва да срешете животното. Ако се окаже, няколко пъти на ден - това е просто чудесно. Дълги коси домашни любимци трябва да "правилно коса" два пъти на ден, най-малко. Поради броя на сресване еднократна вълна мъх намалява в пъти, както и домашен любимец на кожата лекува.
 • Заключителният етап: гали котка с мокри ръце. Така че можете да събирате nevychesannuyu палто, което се разточва и я хвърли в кошчето.

Как да се отървете от косата

За съжаление човечеството рядко каква порода не оставя. Някои хвърли косата през цялата година. И тогава какво да правя майстор? Необходимо е да се установи причината за това и се поправи molts.

 • Някои породи изискват ежедневно сресване. Те са обичани от много британци. "Прическа", те трябва да направят специална четка.
 • Целогодишен сменяне на перата (с изключение на първия параграф) казва за здравословни проблеми. Обикновено, домашния любимец не е достатъчно витамини и минерали, така че битката на вълнени кичури. Или, може би болест. Във всеки случай, трябва да отидете на лекар и да се консултират.
 • Ако в дома е твърде суха и задушно, а след това на животното ще бъде активно изчисти палто. За да не се чудите как да се отървете от купчината от вълна и котка в къщата и да не прекарват времето почистване, трябва незабавно да се овлажни въздуха и, ако е възможно да се намали температурата в стаята.

полезни съвети

Да не мисли за това как да се отърве от котка коса на дрехи и мебели, можете да следвате тези съвети:

 • Желателно е да мърка не спал в едно легло със собственика. В този случай, не е нужно да се промени чаршафите всеки ден. Ако собственикът все още позволява на вашия домашен любимец да спят в едно легло, а след това той ще трябва да се промени спално бельо най-малко веднъж седмично и се измива както обикновено с допълнително изплакване.
 • За по облекло, мебели и други повърхности на плата не е предназначен кожа, то е необходимо да се използва антистатичен агент. По този начин можем да се гарантира, че на тепиха ще бъде по-лесно да се отстранят косми от домашни любимци, тъй като антистатично вещество не се отклонявам косми.
 • За да се отървете от котка косми по дрехите, е необходимо да се мият на барабана, за да се сложи антистатичен плат. Тя няма да позволи villae привлечени облекло.
 • За да се справят ефективно с "коса" Котката, можете да направите своя собствена лепкава валяк. Това ще изисква точилка и широка самозалепваща се лента (самозалепваща се лента). Това е последвано от края на самозалепващата се лента, в комбинация с подвижен край карфица и превързочни предмет спирала лепкава обърната към вас, и гладка на точилка. Когато бобината е завършен, лента трябва да се реже. Изготвен точилка, което трябва да се харчат за тъканната повърхност от горе до долу.
 • За премахване на космите котка, особено ако е с дълги коси котка, можете да използвате редовно гъба за ястия. Тя трябва да е мокра и изстискайте гъбата добре да се премахне излишната влага, а след това ходи на грубите страничните повърхности от горе до долу. го грабнеш се препоръчва за малки площи.
 • В един апартамент или къща, можете да премахнете вълната и по този начин: да отнеме найлон или найлонови чорапогащи, придържайте ръката си в един чорап и извършване на плат. Уърт се придържа към найлон.

Ако не знаете как да се отървете от дълга или къса коса котка в къщата или апартамента, можете да следвате предложението на Управителния съвет. Основното нещо е да бъдете търпеливи, обичам вашия домашен любимец, го прегръщам, държани в условия на достойнство, и на вашия домашен любимец ще отговори с любов и доброта.