Как да се отговори на въпросите нетактични

Отговорът на въпроса за това как настроението

Въпроси околните често поставят ни в задънена улица. И подобно на "изпрати" ясен текст от любопитни хора и неправилното ни неудобно, но не искате да отговорите. И какво да правя?Научете дипломатично водене на разговор! В допълнение, е желателно да има в арсенала си с няколко борсови фрази, които са практически безвредни за въвеждане на тези, които иска твърде много.

За информация как да се отговори на трудни въпроси, днес ние ще говорим.

Как да се отговори на въпросите за парите

Смята се, че задаването на въпроси като: "Колко взехте?" Mauvais тон. Въпреки това, много от тях не се колебайте да го направя. Най-доброто нещо, което може да се направи в тази ситуация - да отговори на въпроса с въпрос. Попитайте вашия събеседник: "И с каква цел се интересувате?". Обикновено след такава "намаление на цените" на интерес към съдържанието на чантата на някой друг изчезва драстично, тъй като колега става ясно, че питащият го подозира в престъпен умисъл.

Ако все още продължават да се опитам да разбера, каква е вашата заплата, а след това да се ръководи от ситуацията. В случай, че сте ясно знаят какво другият човек получава много по-малко, отколкото си, по-добре е да се нарича силно подценяват количеството. Това ще "убие два заека с един куршум": да спрат опитите да се вземат пари от вас и не провокира завист този потребител.

Е, ако сте сигурни, че това отделните приходи значително над собствения си, е възможно да преувеличават собствените си доходи, за да не се възбуди недискретно приятел или роднина превъзходство и презрение жалко.

Между другото, ако си финансово състояние и се интересуват от някой от съседите или случайни познати, тогава няма нужда да се измисли нещо. Хладно каза фраза: "Това не те засяга", поставя един човек на място и сили продължават да бъдат валидни.

Как да се отговори на въпросите за религията

По принцип, говорим за религия стои само с тези, които смятате, че тези семейства или пълномощници. С останалата част от тази тема е по-добре да не се докосват, особено в неформална обстановка - по време на парти, като празни приказки или "в движение". Вярата - това е толкова лична територия, която позволи на непознати, така че не се спазват.

Но да кажем, че все още се сблъскват с невежите и "тесногръди" човек, който по някаква причина си мисли, че може да се пита за нищо. В този случай, опитайте да включите в разговора на неутрален обект, и е по-добре - да се поклони на питащия. Нека се оказа, както той иска, и ти задават въпроси, но нека да не бъде въвлечен в полемика.

Защо трябва да избягвате изрични отговори? Фактът, че въпроси за религията в наше време често стават причина за конфликти. Това не винаги е възможно да се предскаже какво ще предизвика реакция този или онзи си отговор. Да речем, че сте - атеист, ще дръпне в някоя секта или заклеймяват "неверник" Честният отговор, в когото вярвате, можете да се изправи пред един езичник, както и с непоносимост към други религии, а това е опасно.

Как да се отговори на въпросите за външен вид

По някаква причина, мнозина смятат, че за да попита за някакво физическо увреждане или външен вид е доста приемливо. Естествено, това не е така, но може би всеки от нас редовно се сблъскват с подобни проблеми. Освен това, те често задавани от хора, които смятат, че те имат право, защото на тяхната възраст или близост до вашия човек (съседи, колеги, приятели на родителите). За съжаление, обяснявайки, неточността на техния интерес, като правило, тя е безполезна, но ако започнете да го разсмее изключена, ще се избегнат по-нататъшни въпроси и морален.Ето няколко примера за възможен диалог.

Освен това, е възможно да се "преведе стрели" и неговият спътник, веднага привлича вниманието към някои от неговите недостатъци. Въпреки това, тази тактика е най-добре да остави тези, които редовно се влива в грубост, пита нетактични въпроси. Обикновено любопитство повечето случаи нямат "намаление на цените".

Как да се отговори на въпросите за децата

Младите жени, омъжени и свободни, често питат: "Кога ще се деца ще имате." Този въпрос е толкова недостатъци в същността си, което понякога разваля настроението и дори предизвиква сълзи. В края на краищата, не всички доброволно избират бездетство, тя също така се случва, че липсата на дете - в резултат на здравословни проблеми, неуредени личен живот или проблеми в семейството.
Въпреки това, отговора на този въпрос, ние трябва да се преструваме, че всичко е нормално. И това е най-добрият вариант. Ако вече "да", "симпатичен", след това обърнете внимание на няколко неутрални фрази:

 • "Когато Бог пожелае";
 • "Когато звездите стоят десни";
 • "Ние работим по въпроса";
 • "Когато парите купчина нагоре";
 • "Когато началникът на назначаването му";

Ако говорите с непознати за съществуващите си деца, опитайте се да сляза с баналности, като например:

 • "Всичко е наред, благодаря ти";
 • "Ние растем малко по малко";
 • "Всичко, както при всички"; и т.н.

Всички подробности от живота на детето ви може да се предават само на тези, които са добре приети в дома си и някой може да се доверите. Вие не знаете защо сте задават въпроси за вашето дете. Ако това любопитство, не трябва да даде на другата страна възможност за обсъждане със семейството си едни и същи "клюки", както той (тя).

И дори ако интересът изглежда истинска, тя все още е по-добре да се мисли, защо този човек. Може би той е психически сравняване на детето си да постигне неговите успехи и или злорадо или ревнив. И в двата случая не е добре за енергийно поле на вашето бебе се случи.

Как да отговорим на въпроси за секса

Сексът отдавна е в страната ни тема табу. Въпреки това, медиите направиха "мръсната работа", така че сега питам за това, което се случва между един мъж и една жена по време на сексуална интимност, не отбягват дори по-старото поколение.

Някой забавляват такива въпроси, и някой - досадно. Интимност - деликатен въпрос, да не говорим за факта, че отговорите ви може лесно да ви съкрушат в очите на другите или кауза клюки и спекулации. Така че, ако вие нямате желание да бъда откровен и да отговори на въпроси, свързани с любовта си живот, е необходимо да се снабди с няколко думи:

 • "Обичате ли да кажеш? С ярки детайли? ";
 • "Вие се чудя това, което имаме с него (нея) връзка? Е, да слушате: лъжем като нещо на масата ... ";
 • "Вие искате да се присъедините към нас?";
 • "Обикновено правим това в светлината, но ако искате да държи свещ ...";

Странното е, но хората, които пряко да задават въпроси за секса, зачервяване и неудобно, когато видят, че те са готови да реагират веднага и открито. Фактът, че други хора, интересуващи се от сексуални отношения, те не са готови да чуят "интимни подробности", и да упражняват напълно различна цел, която се опитва да сложи събеседник в неудобно положение. Ето защо ние не трябва да се намали очите ми и да се преструвам, че сте обвинен в нещо неприлично. Сервирайте здравословен грубост, граничеща с вулгарност, бързо обезкуражи лов разпитвач да ви попитам неудобни въпроси.

Как да отговорим на въпроси за семейството

началото на двайсетте момичета "," Като правило, страшно досадни въпроси по темата: "Кога се оженят", И все пак те питам всички и разни - роднина, съсед, приятел?. И ако някой пита, наистина изпитват съдбата на другаря му, в очите на другите издава очевидна радост.

Чувайки този въпрос, вие със сигурност може да започне да бъда груб, особено ако са помолени за това с ehidtsey. Въпреки това, много по-ефективен, отколкото просто да отговори на шега. Например:

 • "Искате ли да се превърне в света за още един щастлив човек по-малко?";
 • "Сватба - разходите, развод - отново харчат ... Аз икономични!";
 • "Звярът наречената (наричам ви име) в плен не живея!";
 • "Да се ​​чака позволи полиандрия, както и че за мен един малък човек";
 • "Опитах се. Не го харесвам! ";

В този случай, много добра помощ, "Приказка за белия бик". Не се колебайте и не се сърди и бързо да започнете да говорите за това как ви харесва съпруга си, докато кафето сервира сутрин, това, което той ви учи подаръци. В този случай, се ентусиазиран човек, вземете ръкав на спътника си и да започне своята история отново. След 10 минути от "чуруликане" от недискретни човек изгуби желание да продължи да ви попитам тези въпроси. В допълнение, той също е обект на завист от мъки.

Ако покажете слабост, тези, които обичат да се покаже от околните емоционален баланс, което не задържа, а вие винаги ще гледам отвисоко на въпросите им. Но очите и ледено студена тон, подкрепени от завоалирана отговор "мръсотия", ще нетактичен и злобни хора да разберат, че вие ​​- "Умирай трудно" и че е по-добре да практикуват остроумие на някой друг.

Надежда Попова специално за AstroGuide.ru