Как да се определи възрастта на котка и коте

Как да се изчисли на колко години котка или котка? Този въпрос може да се възбуди много хора, които взима бездомни животни или по някаква причина не знае датата на раждане на вашия домашен любимец.Днес, продължителността на живота на котките има тенденция да се увеличи и е около 12-17 години. Обикновено котките, които живеят в къщи, живеят до 18, а понякога и повече години. Но Майк Фарли с достъп до улицата имат по-ниска продължителност на живота поради опасностите, които могат да причакват за тях на улицата: в колата, с използването на опасни продукти в храните, човешки фактори, и т.н.

На колко години е котката за една година

Средна продължителност на живота на вашия домашен любимец влияе от много фактори: наследственост, качество на живот, включително и качеството на храната (да се чете, отколкото да се хранят котето на всеки 3 месеца) и се грижи за коте като цяло.

Котките са склонни бързо да расте. Една година след раждането му, те вече са напълно разработени и са достигнали полова зрялост. Ето защо, в сравнение с лице, детство в котки е много кратко.

За да се разбере как да се определи възрастта на котето може да бъде основа на следните критерии:

1. зъби. Как да се определи възрастта на една котка в зъбите

Зъби - това е добър показател за определяне на възрастта на котето. Млечните зъби се появяват на възраст от две до четири седмици. По-късно, бебешки зъби заменят постоянни, и подмяна на зъбите се появява на възраст около 3-4 месеца.

Да си отвори устата и открити постоянни бели зъби, може да се каже, че имате котка на възраст от около една година, не повече от един път и половина. Леко пожълтяване на зъбите или наличие на зъбен камък, посочете възрастта на около 1,5 - 2 години.Наличието на плака върху всички зъби - около 3-5 години. Липсващи зъби в устната кухина на котката може да се говори за едно много голямо възраст.

Все пак трябва да се отбележи, че зъбите не са напълно точна мярка за възрастта на животното. Те могат да бъдат в лошо състояние, поради неправилна грижа за животните, или напротив, бели зъби могат да бъдат подвеждащи при изчисляване на възрастта и свидетелства само за безупречен грижи за животните.

Ето примерен списък с който се търси в устата на вашия домашен любимец ще бъде в състояние да се определи приблизително на колко години е той:

  • 2-4 седмици - бебешки зъби изригне;
  • 3-4 месеца - започва подмяна на млечни зъби;
  • 5-6 месеца - пълна подмяна на млечни зъби постоянен;
  • Една година - при здрави котки зъби бели без много наличие на зъбен камък;
  • 2 години - изтрити централни резци на долната челюст, поставят пожълтяване емайл, зъбен камък се натрупва;
  • 3-5 години - изтрити централни резци на горната челюст, долната крайност и кучешки зъби;
  • 6-7 години - нарушени емайл пигментация, изтрити екстремни горната челюст резци;
  • с 10 години започва загуба на централни резци, след това средата и екстремно;
  • до 15-18 години зъби падат.

2. Пубертетът

Ако вашата котка се опитва да отбележат своята територия, докато урината има силна миризма особен - това казва за достигане на домашен любимец полово зряла възраст (обикновено на възраст от 5-6 месеца Коло). Възрастни котки са много нежни, дадоха силен мяу. Те четат в топлина, като призова потенциални ухажори, откакто са на възраст 5 - 12 месеца.

3. вид на вълна

Вълна при по-млади котки мека и тънка. С възрастта, косата става груба, цветът може да озарява или потъмняване на противното. При по-старите животни, подобно на хората, сиви, някои бели или сиви косми се появяват, както и на целия място.

При по-младите индивиди, обикновено око чиста, ясна и ярка. С възрастта, може да забележите промяна в цвета на очите или наличието на непрозрачност, ирис нарушения в пигментацията. Разработване на очно заболяване.

Възраст котка на човека

Cat 1 година - 15 години от човешката