Как да се оборудва плувка прът - диаграми и инструкции видео

Как да настроите на въдицата

Риболов на плувка прът е най-разпространеният метод на риболов, и, може би, за да най-простите. Освен това, с помощта на светлина маховик стръв, дори и с минимални знания и умения, вие ще бъдете в състояние да имат добър улов. В крайна сметка, нищо специално в този случай не е необходимо да се демонтира само azah риболов - и всичко останало.Видове носят прът

 1. Маховик прът е с дължина прът на 4-7 метра, без намотка или малко на негов аналог - барабан за съхранение влакно. Това закопчалки за е необходимо да се хвърли в езерото лесно движение на китката.
 2. Matchevuju прът - дължина прът на 4-7 метра са просто винаги с присъствието на макарата за бързо реагиране. Всъщност, в този случай се приема, изпълнение на дълга леене. Тя може да се използва като празен, и плъзгаща се лесно.
 3. метод Plug риболов включва използването на много дълги пръти, наречена щепсел. След сглобяването, тази обвивка може да бъде 12-18 метра. За да захапе стръвта, директно до мястото на риболов, което трябва напълно да се разгради се справим, и да ги подкрепят във формата на специална подкрепа.

наваксване принцип на плувка справяне

Непосредствено преди блесна трябва осеян начин на избраното местоположение. И хвърли стръвта за предпочитане под формата на средно голям топки.

Освен това е необходимо да се постави на разстояние от и плава към куката, съизмерими с избрания дълбочина място за риболов. И едва след това можете да започнете риболов. Повечето риби го хапе от дъното на резервоара, а не във водния стълб или на върха. Въпреки малките видове риби като мрачна, verkhovka добре, а понякога дори и речен кефал и събират храна от повърхността.

В този случай, се препоръчва да се постоянно експериментират с примамки и аромати. И риба може не само от повърхността на дъното на езерото, но и в половин води или на известно разстояние от земята.

Изборът маховик стръв

За период от вееха пръти просто огромна, което значително усложнява процеса на селекция. Ценовата политика на този тип оборудване зависи от много фактори, а също така разполага с голям обхват. Например, фискална пръчка можете да направите само с пет долара. Докато маркови модел ще отложи за 400 конвенционални единици. Ето защо е необходимо правилния избор на центробежната прът да се определи нейните характеристики.

Какво прави муха-въдица?

 • Род фибростъкло различава приемлива цена, но теглото му е значителна, а самата пръчка е твърде мек. Въпреки, че това специално внимание и страхопочитание към нея услуга няма да се налага да се направи;
 • пръчка от въглеродни влакна е противоположна на предишната тип инструмент. И това е характерно не само за неговата стойност, но и за качеството. Този модел е лек, има добра твърдост, но и цената на такова удоволствие не е малък. Не всеки човек на този вид оборудване е твърде скъпо;
 • пръчка - най-добрият вариант за начинаещи. Всъщност, в този случай, можете да получите на средните спецификации за малко пари.

Фиксирането на линия за риболов на плувка центробежни въдицаИма два начина за определяне на моно влакното да плаваш на пръта:

 • прътът има пръстен. Това ще изисква решение за въдица макара. Точно ликвидация монофиламенти се препоръчва, тъй като наблизо пръстен, въведе в нея скеле. В последния трябва да бъде много малък пръстен на върха на пръта;
 • пръстен липсва, но вместо това те имат специално приспособление, фиксирани с лепило. В края на основната влакното се създава контур възел осем метод. Впоследствие той се монтира директно върху монтажа и затваря специална запушалка.

такелаж пръти

В този случай, когато решите да използвате пръта без пръстените, е необходимо, че дължината на въдицата е равна на дължината на пръта. Разрешено максимално превъзходство на не повече от половин метър. Изключително толкова много монофиламенти да позволи да се хвърли светлина и удобно издърпване на улова.

Избор на плувка

Float се използва за обозначаване на ухапването, така че изборът му трябва да се приема с всички нива на отговорност. За да започнете, трябва да се определи дълбочината на места за риболов. Така че: * дълбочината един метър изисква поплавък товароподемност до 1 г;

 • дълбочина от 1.3 m - 1 до 2,5 грам;
 • дълбочина повече от три метра - поплавък на 3-5

Ако езерото е силен ток, е необходимо да се използват специални плувки за риболов на игрището.

Налице е също така един много интересен вид плаващо оборудване - плъзгащи поплавък. За улавяне върху него се използва обикновено inertialess прът с намотка за дълги отливки или поне с една конвенционална прибиращия барабан.

Леско и каишка

Каишка за плувка тип самата инструментална екипировка спорно. Всъщност, в този случай, едновременно справяне с различен финес и стелт, и затрупана юздите и цикли. Каишка е направена въз основа на най-тънкия въдицата, а не монофиламенти основната макарата. Дължината му ще се отрази пряко на качеството на ухапването:

 • изкъсо има най-голяма чувствителност и ще ви позволи да видите всяко докосване на рибата на въдицата. Въпреки, че в този случай не е необходимо да побърза, защото можете да свържете в улова по-рано от него се изисква да се направи;
 • дълго каишка изобщо не може да си позволи да се чувстват ухапване, така че рибата могат да погълнат стръвта и отиват в свободното плуване.

За този вид съоръжения се препоръчва да се монофиламенти въдицата. Желателно е да бъде тънък - 0,08-0,1-0,12-0,14 мм. Но това не е най-важното, тъй като е необходимо да се вземат предвид редица фактори:

 • условия за риболов;
 • параметри на самата линия и неговите свойства;
 • елементи, които са част на буталния прът.

правилното ogruzka

С цел да се отговори с правилната чувствителен ogruzku ви се препоръчва да се определи средната пелети на олово под поплавък, нежно го притискане всички клещи. Хвърли застане на вода. В този случай, когато тялото на плувката може да се види малко, се препоръчва да добавите товара. В този случай, не забравяйте да проверите на минималните изисквания на дълбочина. След като всички тегла в този случай трябва да бъде спряно, а не да лежи на дъното на езерото.

Как да настроите на въдицата

Добави е необходимо толкова дълго, колкото повърхността на езерото ще се грижа само върха на поплавъка drotinki на олово. Само по този начин ще се постигне добра чувствителност. Но ако риболов е силен вятър, може да се предположи, че някаква част от тялото поплавък разгледана. По този начин, можете да се отрече визуална измама в процеса на преминаване на плувка над вълните.

Куки, експертите препоръчват да се избере в зависимост от желаната улов и размера на стръвта. Необходимо е време, за да си представите какво устата си риба, а ако тя може спокойно да погълне тази кука. От друга страна, твърде малка кука също ще бъде пречка. Тъй като в този случай ще има изобилие от свободните удари. В крайна сметка, рибата няма да дойда и поразя куката. Ето защо, с трофея си, вие ще бъдете в състояние да каже довиждане.

Изберете модула трябва да е специална отговорност. Тя трябва да се опита да увеличи чувствителността на предавката. А прът е най-добре да се вземат леко и лесно да се хвърлят в процеса да не се чувства дискомфорт. В крайна сметка, риболов, е необходимо само да се забавляват и да не страдат от предавката.

Приятен захапка и успешен риболов!

Забранени стръв създаде усещане в България

Как да настроите на въдицата
За сензационно активатор който някои критики за неспортсменско, някои, които възхваляват, но не прекалено нетърпеливи. Очевидно това не е забранено.