Как да се направи клизма

Клизма - медицинска процедура почистване е въвеждането на вода или разтвор на лекарствени препарати, отвари от билки, масла в ректума с помощта на специални инструменти.

Как да се използва клизма
Клизма се използва за подготовка на червата в областта на изследванията на различни видове (например, ендоскопско изследване на ректума), преди да се роди, когато фекални блокажи и забавяния стол, отравяния и интоксикации. На практика клизма вътрешното се използва като процедура за почистване в нарушение на дефекация, с цел намаляване на теглото, а общият пречистването на тялото. Как да се направи клизма? Как е клизма чаша промивки на? Колко пъти клизма с различни нарушения на функцията на червата?Как се прави клизма на себе си; препарат клизма на правилата

Клизма е един от най-бързите и най-ефективните методи за прочистване на червата. Клизма прочистване практикува от преди повече от хиляда години, тя е била използвана като един от основните методи за лечение на нарушения на функцията на храносмилателния тракт. През Средновековието, клизми са били използвани, за да се намали теглото и даване на изящни форми женското тяло. Съвременната медицина използва само като процедура клизма почистване, както и допълнителен метод за лечение на чревна дисфункция и диагностициране на стомашно-чревни нарушения.

На практика клизма вътрешното се използва като бърз начин за ефективно прочистване на червата. Как да се направи клизма на себе си?

Самостоятелно провеждане на клизма - един много сложен процес, който изисква внимателна подготовка и определена сръчност. Преди да се направи клизма, трябва да знаете какъв инструмент е необходима за извършването на тази процедура почистване, обем на течността да кажем за клизма, клизма какво трябва да се направи, за да се постигне по-конкретно действие.

В дома, най-често се извършва с цел бързото клизма нежно почистване на червата при запек или по време на продължително отсъствие на дефекация. В такива случаи, можете да приложите на петрола microclysters. Масло тихо обгръща стените на червата и изпражненията, улеснява тяхното популяризиране до ануса. Как се прави клизма на себе си с маслени разтвори?

За производството на нефт microclysters необходими, за да се приготви разтвор масло. Обикновено, за нефт клизми употреба растителни (маслини, слънчоглед) масло или фармацевтични. Преди самата клизма, маслен разтвор се загрява до температурата на тялото (36-37S). Топло маслен разтвор има релаксиращ ефект, облекчава спазми и насърчава движението на червата. Тя трябва да се вземат предвид, преди да направите клизма на себе си, че петролът клизма има забавен ефект. Така, обемът на разтвора се прилага 15 до 100 мл и неговия ефект в ректума достигне 5-12 часа.

В конвенционални почистващи клизми при нормална дефекация се използва пречистена вода при стайна температура или топла светлина. Обемът на течността се инжектира е от 1 до 2 литра. Продължителността на такава клизма - от 15 минути до един час.

Преди да направите клизма за себе си, че е необходимо да се избере правилната позиция, която ще бъде най-удобно да се контролира въвеждането на течност. Така че, за по-добро използване mikroklizm спринцовка (круша), а за пълно прочистване на червата е по-добре да се направи клизма чаша душове.

Как да се направи клизма себе си? За определяне на клизма е необходимо:  • Стерилен инструмент;
  • Приготвя се достатъчно количество вода, или разтвор за приложение в ректума;
  • Вазелин или бебешко крем за смазване на върха, когато се въвежда в ректума.

процедура формулировка клизма е както следва:

Как се прави клизма крушка и чаша за душове

Как да се сложи клизма? Преди да направите клизма за себе си, че е необходимо да се избере най-подходящия инструмент. Как да се сложи клизма чаша душове? За самостоятелно провеждане на клизма чаша Есмархов необходимо да се определят на резервоара с разтвора на 1 м над мястото на въвеждане на върха. Провеждане на клизма, трябва внимателно да се следи състоянието им. Ако изпитвате дискомфорт, трябва да спрете въвеждането на течност и я оставете да се разпределят в ректума, може да е необходимо да се облекчи натискът.

Как да се сложи клизма с помощта на круша? Pear използва за приложение на малки обеми от разтвор (0.5 L); ако е необходимо, приложение на големи количества вода се използва чаша Есмархов. Преди въвеждането на върха на спринцовката трябва да се третират с вазелин. Въвеждане на разтвора в ректума, вие също трябва да се следи състоянието им и да се спре въвеждането Ако изпитвате дискомфорт. Преди клизма круша, е необходимо също така да се получи достатъчно количество на разтвора за приложение. Периодът на действие на такъв клизма до 1 час.

Как да се използва клизма

Колко пъти клизма

Броят на повторенията се определя клизма цели, за които се прилага тази процедура почистване. Ако се проведе лечение клизма, колко пъти да се направи клизма, определена от лекар. По време на прочистването на червата (по време на диета, пост, като профилактична мярка) не се препоръчва да се сложи клизма повече от 1 път на седмица. По-чести процедури за почистване може да доведе до чревна дисбиоза. Enema запек извършва, за да се постигне достатъчна слабителен ефект. Преди да направите клизма за себе си, трябва да се консултирате с Вашия лекар за това колко пъти да се направи клизма с цел да се избегне нарушаване на чревната микрофлора, травма, изгаряне, влошаващите се условия.

Self-холдинг клизма е противопоказан при:

  • Кървене от ректума;
  • Възпалителните процеси на червата;
  • Кървене хемороиди;
  • Анални фисури.

Знаете ли, че:

Учени от Оксфордския университет са провели серия от проучвания, по време на който заключи, че вегетарианството могат да бъдат вредни за човешкия мозък, тъй като води до намаляване на неговата маса. Затова учените препоръчват да не се изключват напълно от менюто си месо и риба.

Първият вибратор е изобретен през 19 век. Той е работил в продължение на парната машина и са предназначени за лечение на женска истерия.

В допълнение към хората, страдащи от простатит само едно живо същество на планетата Земя - кучето. Тук наистина нашите най-верни приятели.

Кариес - е най-често срещаната инфекциозното заболяване в света, като се конкурира с когото дори не мога грип.

човешки стомах се справя с предмети и без лекарска намеса. Известно е, че стомашния сок може дори да се разтвори монета.

На лекарства за алергии само в САЩ е похарчил повече от $ 500 милиона годишно. Все още ли вярвате в това начин да победят окончателно алергията ще се намери?

Когато любителите целувка, всеки един от тях губи 6,4 kkalory на минута, но те споделят почти 300 различни вида бактерии.

Зъболекари са се появили сравнително наскоро. Обратно през 19 век, за да дръпне лошо зъби е отговорност на конвенционален фризьорски салон.

Да се ​​каже, дори и най-кратки и прости думи, ние ще използват 72 мускули.

В САЩ провеждат експерименти върху мишки и установили, че диня сок предотвратява развитието на атеросклероза. Една група от мишки питейна обикновена вода, а вторият - диня сок. В резултат на съдовете на втората група са свободни на холестерол плаки.

По време на работа на мозъка ни, което прекарваме на количеството енергия, равна на силата на крушката от 10 вата. Така образът на крушка над главата си по време на най-интересните идеи не са толкова далеч от истината.

Всеки човек има не само уникални отпечатъци, но и език.

Добре известно лекарство "Viagra" първоначално разработен за лечение на хипертония.

Много лекарства първоначално се предлагат на пазара като лекарства. Хероинът, например, първоначално е бил пуснат на пазара като средство за лечение на децата кашлица. Кокаинът е бил препоръчан от лекарите като упойка и като средство за повишаване на издръжливостта.

Има някои много интересни медицински синдроми, като компулсивно поглъщане на обекти. В стомаха на пациент, страдащ от манията 2500 чуждо тяло е била открита.

Дума на устата срещу Интернет: изберете най-бързият и най-удобният начин да се напише на лекар

Ритъмът на голям мегаполис, работят до късно през нощта и хронична липса на време - всичко това създава своя отпечатък върху състоянието на здравето ни. Понякога, дори nekog.