Как да се направи клизма у дома

Разделен на процедури, които имат общо или местно влияние. Първите включват хранителен клизма, за втория - microclysters.

 • необходимостта да се произвеждат храни през ануса;
 • дехидратация;
 • значителна загуба на кръв.
 1. Перфорация на стомаха.
 2. Тумори в червата.
 3. Остри възпалителни лезии в аналната тъкани.

Техника клизма формулировка сам

Как да се използва клизма
Преди започване на процедурата (около половин час) произвежда почистване клизма. След това е необходимо да се затопли лекарство решение температура 38-39⁰S и да го излее в системата е монтирана. Около бутилката с лекарство за инсталиране на отопление тампон напълнена с топла вода, към разтвора се промени температура параметъра по време на процедурата.Единият край на катетъра (допустимо да се замени ректално тръба) е свързан към системата. Второ - смазват с вазелин.

Легнете на лявата си страна. Краката се прегъват в коленете и се стягат за корема. Дясна нежно поставете намазана край на катетъра през ануса. Упражнение е препоръчително да се ротационни движения. Дълбочината на проникване на катетъра трябва да бъде около 20 cm.

Следвайте скорост на инжектиране. Тя трябва да бъде 50-60 капки в минута. По-добре е, ако ще ви помогне да извърши процедурата един от най-близките хора. Точно клизма дома си е приемливо, но това може да причини известно неудобство. Например, при свързване към системата за ректално тръба или входни регулиране лекарства един.

Microclysters (лечение)

 • наличие на хронични чревни патологии;
 • огнища на възпаление присъства в лигавицата на пряко и / или сигмоидна на дебелото черво;
 • чревната дисбиоза;
 • хипертермия (определен рядко);
 • епилепсия (назначен рядко).
 1. Дисбалансът на чревната микрофлора.
 2. Кървене в стомаха.
 3. Възпаление ануса тъкани.
 4. Туморите в тъканите на храносмилателния тракт.

постановка оборудване

Преди да започне процедурата (половин час), трябва да се постави почистване клизма. Използвани решение трябва да бъде затоплен до 37-38⁰S и да ги попълните специална бутилка или спринцовка, "Жанет". Вземете традиционната поза.

В края на катетъра смазване вазелин масло и поставете в ануса (приблизителна дълбочина - 15 см). Свързване на втория край на катетъра към спринцовка (патрони). Инжектирайте разтвора на малки порции от слабите натискане на туба или спринцовка буталото.

Как да направите почистване клизма за себе си?

Най-често поставят като клизма при запек, особено ако такова състояние се среща при хора систематично. Наред с другите индикации, че може да се отбележи необходимостта от:

 • ендоскопско изследване на дебелото черво;
 • диагноза на храносмилателния тракт и пикочната система;
 • хирургия.
 • Рентгеново изследване на храносмилателната система.

Също поставете почистване клизма преди постановка други видове клизми, с интоксикация и нови майки, точно преди раждането.

 1. Мащабна подуване на всички вътрешни органи.
 2. Хемороиди.
 3. Анални фисури.
 4. Периодът на възстановяване след операция на храносмилателния тракт.
 5. Ерозията, подуване и възпаление на дебелото черво.
 6. Перфорация на стомаха.

постановка клизма

Как да се използва клизма


фиксиране и чаша за душове (снимка)

 • чаша за душове и подкрепа за неговото фиксиране;
 • вазелин масло;
 • стерилен накрайник;
 • воден разтвор, чиято температура е да бъде 22-24⁰S.

Важно!
Ако клизма поставя за облекчаване на състоянието, в еластичен констипация, е необходимо да се използва вода с температура 34-40⁰S при понижен тонус -11-12⁰S).

Напълнете чашата с разтвор от инсталирането на статив. Вземете традиционната поза. Развийте вентила каучук тръба може да се пълни с вода. В ануса влиза смазана върха 3-5 см. Когато червата пълни с разтвор, затваряне на клапана.

Опитайте се да запазите на разтвора в червата за няколко минути, за максимален ефект. След процедурата, червата е напълно изпразнен.

За да се втечни и лесно отстраняване на изпражненията, водата може да се добави малко сапун чипове или няколко капки зехтин или рициново масло.

Как да се сложи сифон клизма у дома?

Как да се използва клизма

Това е една форма на клизма, която функции са в най-задълбочено червата промивка при многократното приложение на воден разтвор.

 • Илеус.
 • Условия, които се случват в червата и ферментационни процеси на гниене.
 • Отстраняването на токсични агенти, гной, слуз, конгестивна изпражнения от червата. Токсични вещества могат да влязат в тялото чрез храна или от изолацията им през лигавицата на дебелото черво.
 • Без ефект или провал, след като другите видове клизми. Или когато да се направи почистване клизма не е възможно.
 1. Остра болка в областта на корема, причината за която не е ясно.
 2. Периодът на възстановяване след операция на коремните органи.
 3. Кървене от стомаха и / или червата.
 4. Наличието на злокачествено заболяване в тъканите на ректума.
 5. Възпалително заболяване на червата в острата фаза.

Оборудване за спиране на къща

Подготовка 10 литра хладка вода, 2 сонди, използвани в гастроентерология. Дължината на всеки един от тях трябва да бъде не по-малко от 1 m и лумен диаметър - 10 мм.

 • стъклена тръба, през която ще бъде необходимо да се присъедини към краищата на пробите;
 • вазелин масло;
 • кофа, в които трябва да се събират промивките;
 • мушама и пелена;
 • фуния (1 L);
 • чаша или кана.

При създаването на този вид клизма се препоръчва да се вземат помощта на някой от роднините. Съберете система: Свързване на сондата завършва със стъклена епруветка, и след това придават фунията.

Вземете традиционната позиция (лежи на лявата си страна с коленете си високи). Намажете единия край на сондата с вазелин и да влезе в ректума на дълбочина до 30 см.

Въвеждане на вода трябва да бъде постепенно - за 1 литър в даден момент. Вижте процедура трябва да бъде, когато водата за измиване ще остане чиста.

Добавяне на течност във фунията трябва също постепенно без прием на съда остава напълно опустошената. В противен случай, червата попадне въздух.

Фуния, по време на инфузията вода трябва да е в наклонено положение.

масло клизма

Как да се използва клизма
Това клизма самата крушка може да се настрои, но това е по-добре, ако помогне на някой от роднините. Особеността на въздействието на масло клизма - спокойна мускулна тъкан от червата, неговата обвиващата, ерозия на изпражненията, което е напълно след 10-12 часа след процедурата. Затова е най-добре преди лягане.

 • Честото и упорит запек.
 • Наличието в червата на хронични фекални депозити.
 • Екскрецията на токсините от тялото.
 1. заболяване на червата, улцерозен носене и / или възпалителен характер.
 2. Илеус (чревна перфорация може да се появи).
 3. Следоперативния период (ако операцията се извършва на дебелото черво).
 4. Патологии, които са придружени от ректално кървене.

Как да се сложи масло клизма?

Трябва с крушовидна балон, тръба пара разтвор топло масло (100-150 мл) и вазелин. Вземете традиционна обстановка с клизми позиция, смазване на края на тръбата с вазелин и внимателно го плъзнете в ануса 15 см.

Свържете свободния край на тръбата към цилиндъра и маслото бавно влезе в червата. След това отивам да спя. Вземете хоризонтално положение след въвеждането на маслото не се препоръчва.

На сутринта се изпразни червата.

Както можете да видите, сложи клизма у дома не е толкова трудно. Основното нещо - да се спазват всички мерки за безопасност и следвайте съветите на експерти.

За да се избегне развитието на негативни последици за здравето, преди постановка всякакъв вид клизма, трябва да се консултирате с лекар.