Как да се намали ноктите на котката и какви са недостатъците на тази процедура

Предимства на обрязване нокти

Отрязаното нокти при котките
Въпросът за това дали да се намалят нокти на котката трябва е приоритет за собствениците, както и много го реши положително. В сравнение с премахването на този метод е все още много по-хуманно, а цената declawing котка е доста висок. На първо място, домашни любимци не могат да мелят собствените си нокти до желания размер, те растат прекалено дълго, може да беля, да растат и да нарани лапата.В допълнение, котките имат така наречената пета нокът, разположен на задната страна на предните лапи. Това винаги е пирон расте свободно, без да участва в чесане котката, съответно, и че не е възможно да го смила.

Ако не се грижи за един нокти животински и да ги режете ако е необходимо, една пета нокът може да започне да расте и доста болезнено да се блъсне в лапата.

Нарежете го твърде често не е необходимо, достатъчно е да се направи това по време на първичното производство.

Отрязаното нокти при котките
На второ място, не може да се пренебрегне вътрешното страна на въпроса. Почти всички собственици на домашни котки трябва да живеят в един апартамент с обелени тапети и диван тапицерия, надраскани мебели и подови настилки.

На трето място, по въпроса дали да намали вашите нокти за котки, винаги реагира положително собственици на породисти животни - преди шоуто такава прическа е необходима процедура. Чистокръвни котенца подстригване нокти често извършват в първата седмица след раждането.

И накрая, тази процедура е задължителна, ако децата са налице - това е възможно да се намали ноктите на котките, всички собственици да се чувстват по различен начин, но детето трябва да бъде напълно защитен от риска от нараняване. Или, вместо рязане на ноктите, можете да опитате да се носят специални капачки котка.

недостатъците

Отрязаното нокти при котките
Основният аргумент на противниците на тази процедура - риска от нараняване. Дори и да бъдат много внимателни, вие може да повреди нокътя - кръвоносните съдове в него са много близо до върха, и ако те са повредени, животното се ранени. Ето защо, ако имате съмнения, как да отрежете ноктите на котка, по-добре е да се отреже самите съвети - няколко прически ще се чувстват по-уверени и ще започнат да се чувстват интуитивно опасната зона.

Друг недостатък - процедурата може да бъде доста болезнено за котката заради нокът включва нервни окончания. Някои непоправима вреда, разбира се, вие не предизвиква животното, но това неприятно процедура трябва да се извършва достатъчно често.

Отрязаното нокти при котките


След нокти на котката почиства, те почти престава да изпълнява своята естествена функция. Пет ще бъде много трудно да се придържат към повърхността нормално, а ако котката е по навик се опита да се изкачи върху шкафа или да скочи рязко, къси нокти не могат да го задържат, което увеличава риска от нараняване.

И накрая, често процедура периодичност също може да се нарече по-неблагоприятно положение. Повторете два пъти месечно - специфичен тест за котки и за домакина.

процедури Описание подстригване у дома

Отрязаното нокти при котките
Преценете колко често да се намалят нокти на котката, разбира се, трябва да се основава на неговото физическо състояние и развитие, но средно се прави на всеки две седмици. По-добре е да научи вашия домашен любимец на тази процедура е все още малък, а след това прическата е често срещано явление и животното за него престават да се страхуват. Ако има съмнение, че ноктите на котката може да се реже в този момент, ние трябва да вземем на крака, леко я натиснете и да видим изтеклата нокът - ако е достатъчно остър и дълга, могат да бъдат отрязани.

Говорейки за това как да отрежете ноктите на вашата котка у дома, трябва да се започне с факта, че по време на срязване на котката трябва да бъде в една мечта, или поне в латентно състояние. Но някои животни, въпреки всички усилия на собствениците им просто не могат да свикнат с полезните хигиенни практики. В този случай котката е по-добре да не се възпирам случайно себе си или я наранят. Е, ако тази деликатна материя ще се чифтосат. Можете дори да лекува домашен любимец лечение или витамини.

Преди да изрежете ноктите на котка, трябва да се подготви и да се стерилизира на инструмента. Обикновените ножици справят трудно тук, по-добре е да си купите от магазин за домашни любимци специален kogterezki (тример), адаптиран към формата на нокът на животното.

Отрязаното нокти при котките
Също така е необходимо да се подготвят вълна, водороден прекис или друг антисептичен - преди кокетни нокти котка у дома, трябва да се грижи за своята сигурност.

След изготвяне на необходимите инструменти, което трябва да задръжте натиснат лапа в ръката на животното, нежно, но твърдо, така че тя да не може да избяга, леко натиснете центъра на подложката за нокти отворен. Claws също желателно дезинфектант избършете тоник. Шиъринг (разбира се, трябва да се направи в добра светлина), трябва да бъдат внимателно наблюдавани, така че да не се докосват розовата пулпа, нарязани само роговия слой на сивото.

След това трябва да задръжте натиснат нокът kogterezki по начин, който е най-малко един милиметър до ръба на маса. Устройството трябва да се държат перпендикулярно на повърхността на нокътя и крака.

Отрязаното нокти при котките
След отрязване на върха на нокътя дребен използване на конвенционални пили за нокти.

Ако, обаче, зъбът е контузен и воля кръв, паника, не е необходимо; раната трябва да бъдат лекувани с водороден пероксид и успокояване на животното. От известно време ноктите може все още кърви, но след известно време кръвта спира. И в края на процедурата, необходима за лечение на вашия домашен любимец с нещо вкусно.

Косене на нокти клиника

Отрязаното нокти при котките
Ако собственикът не знае как да се намали ноктите на котка, се страхуват да я нарани, или просто не разполагат с определянето, можете да се свържете с магазина или ветеринарната клиника. След като научава колко да отрежете ноктите котката, можете да изберете в клиниката. Ако животното е много неспокоен или собственикът не иска да го нарани, сега можете да се обадите на съветника в къщата, за да изрежете ноктите на котката - цената за такава услуга не е твърде висока, но можете да бъдете сигурни за здравето на вашия домашен любимец.

Експерти компетентно и безболезнено е възможно да се правят неприятна манипулация и да извършват всички необходими процедури за поддръжка.

По този начин, въпросът за това дали и как да отрежете ноктите на котката, решен индивидуално и зависи от физическото състояние, възрастта и характера на животното. Ако от рязане все пак са решили да се откажат, трябва да се подготви една котка подходяща повърхност за превръщането на нокти, това е желанието, присъщи на неговия характер и е необходим за нормалното развитие на ноктите на животното.