Как да се намали нокти на котката, ако тя не се дава като у дома си

Малката пухкав коте в къщата не е само голяма радост, но и огромна отговорност, защото на домашния любимец се нуждаят от специални грижи. И, ако благоприятно са получили такива процедури като къпане и ресане повечето котки, а след подстригване ноктите става не само за животните, но и за техните собственици в истински проблем. Опитайте се да разберете защо ноктите на котката почиства, дали е възможно да се направи у дома си и какви инструменти са необходими за това.Защо ноктите изрязани котка?

Отрязаното нокти при котките

Дълги нокти на котка

Ноктите на котките растат през целия живот, както и да адаптират своята дължина от своите животни трябва постоянно да се смила. Двор котки и домашни любимци, която собствениците произвеждат за решаване на проблема с бездомните regrown нокти ги stachivaya на асфалта или дърветата.

И домашните котки се оставят друг избор, освен да се изострят си нокти върху дървени повърхности, стени и покрай врати. Резултатът от тази "тормоз" е известно, че всички собственици на пухкавите домашни любимци: скъсан тапет. безнадеждно разглезени мебели и надраскване маркировки върху вратите на шкафове и нощни шкафчета.

Отрязаното нокти при котките

Ако къщата не е чесане мнения, тапети борба и дивани не отнема много време да се чака!

Друг аргумент в полза на тази процедура е, че е твърде дълги нокти могат да растат в възглавнички на лапите, причинявайки по този начин болката котка при ходене.

За да се защити мебели, завеси и тапети от остри нокти домашни собствениците имат две възможности - или да си купи чесане пост или котка редовно изрязани нокти.

Котенцата може само отчасти да реши проблема с regrown нокти домашен любимец, защото няма абсолютна гаранция, че котката ще се изострят нокти върху него изключително.

Когато е по-добре да се намалят нокти на котенцето

Отрязаното нокти при котките

Както вече споменахме, котките са много склонни да се позволи на собствениците им да докосват дори ноктите си. За домашен любимец е по-лесно да оцелеят тази неприятна процедура, трябва да се свикнали да го от ранна възраст.

Когато собственикът взима котето в ръцете му, той трябва внимателно гали домашни лапите, леко натискане върху подложки, така че той свикнах и не докосвайте съпротива по време на рязане на нокти.

Вие не може да се опита да подкопае малки домашни нокти, когато той играе, гладен, или е в възбудено състояние. Това е най-добре, когато котето е тих или спи.

Ако по време на подстригване нокти коте избягва съскане гневно, или дори да се опитва да хапе собственика. тази процедура е по-добре да се отложи до следващия път.

Ноктите режат котка у дома

Основното правило, за да се научи, преди да можете изрязани нокти на котката, тя е в никакъв случай да не се използват обикновени ножици или собствени аксесоари за маникюр. Единственото изключение от това правило е единственият смилане пилата.

В специални магазини за домашни любимци и ветеринарни аптеки днес голям набор от различни аксесоари за грижа за котки, включително инструменти за подстригване нокти.

Мехури и kogterezki

Отрязаното нокти при котките


Специални аксесоари за рязане на нокти могат да бъдат закупени в магазин за ветеринарна

Първото нещо, собственикът трябва да закупят специална ножица. Те се наричат ​​блистер и малко като обикновени ножици за нокти, но те имат много остри ножове и формата им е приведено в съответствие с нокът на котката.

Популярни сред собствениците на пухкавите домашни любимци, както и така наречените kogterezki. Те приличат на малки клещи или щипки, и са два вида: сърп и ножици.

След отрязване ноктите им може да е малко podshlifovat пила за нокти.

Щети при обработка на нокти

Отрязаното нокти при котките

На снимката е показано на всяко място, което трябва да отрежете ноктите на котката

Освен режещи инструменти е желателно да има като йод, водороден пероксид, и деца талк. Не винаги е възможно да се спретнато отрязани върха на нокътя, а след това на върха започва да кърви. рана процес може да бъде водороден пероксид, и след това се поръсва с талк.

Притежаването на пухкав котка породи като Персийската или сибирска нужда да се подготви и машинка за подстригване. В края на краищата, котката с дълга луксозна кожа на лапите растат дебели кичури коса, които пречат на свободния достъп до ноктите. Ако животното е уплашен машина шум, да си отреже косата с ножица и пистолети могат да бъдат.

Преди всяка употреба ножици или пинсета те трябва да се обработва с разтвор на алкохол.

аксесоари

Отрязаното нокти при котките
Отрязаното нокти при котките

  • Специални котешки ножици.
  • Сърповидно или гилотина за стригане.
  • Пила за нокти.
  • Вълнените или памучни тампони.
  • Алкохолният разтвор.
  • Антисептици (водороден прекис, йод).
  • Деца талк;

Отрязаното нокти при котките

Буркан с водороден прекис

Чрез намаляване на ноктите трябва да се подхожда с голяма отговорност и се уверете, че да се поддържат чисти всички маникюр оборудване, за да не вземете домашен любимец инфекция.

основните правила

Разбира се, възможно е да се възложи такъв отговорен и съвестен процедура като рязане на нокти на котки квалифицирани специалисти, работещи в кабината за животните. Но това не винаги има време и възможност да въвеждат своите домашни любимци в салона, така че собственикът трябва да се научи как правилно да отрежете ноктите на котка.

Котешкият нокът се състои не само от роговицата кератинизирани части са скрити на нервните окончания и кръвоносните съдове, заедно представляват така наречените пулп. Ако обрязване да хване пулпа, той започва да кърви, а котката в същото време изпитва силна болка и може би дори няколко дни след закъсняло влизане. Затова отреже само един до два милиметра роговицата.

Отрязаното нокти при котките

Леко натискане на топката, докато получите на външния вид на ноктите

Това трябва да се прави само през деня, за предпочитане през прозореца на собственика си нокът е ясно видима. Pet трябва да се приема на колене и внимателно да говори с него, леко се окаже натиск върху топката на крака, за да се покаже нокти. След това внимателно изрежете горната пинсета кератинова нокът на частиците.

Смятате е необходимо тази процедура не само в предната част, но също така и на задните си крака.

След нокти обрязване завършен, върховете на разреза може да се шлайфа пила за нокти и процес антисептик.

След приключване на процедурата, това е възможно да се лекува любимата лечение на животното. не го забравя докато похвала за добро поведение.

Ако котката не е дадено?

Котки, като хората имат различни видове характер. Има много нервни и агресивни животни, които дори не дават собственик на докосване до лапите си. Алтернативно, ноктите на процедурата по обрязване за такива домашни любимци трябва да са двама членове на семейството, един държи една котка, а другият реже ноктите. Можете да погаля пелена и мека кърпа или лист.

Отрязаното нокти при котките

Ако котката все още се държи агресивно и упорито паузи, не може да се използва сила, тъй като обрязването на нокти може да доведе до нараняване лапи. По-добре е да се спре процедурата и да го направи, когато животното е в спокойно състояние.

Колко често трябва да отрежете ноктите на котка?

Обрязването нокти трябва да се извършва веднага след като те Прераждане, което е около всеки две до три седмици. Вие не можете да пропуснете тази процедура, в противен случай котката бързо отвикне от него, както и собственикът ще трябва да се обучават за нова котка до изключване на ноктите.

Изключение може да има случаи, когато едно животно се разболее или е под стрес.

Собствениците на котки, които участват в изложби или състезания преди толкова важно събитие, е необходимо да се намали домашни нокти, в противен случай той може да бъде дисквалифициран.