Как да се намали до месото

Как да се справят с месото.

Как да се справят с месо

Месо - богат източник на протеини, витамини и минерали, особено желязо, - ключов елемент от здравословното хранене.


Въпреки, че месото и съдържа определено количество мазнини, обикновено се намира в част от слоя, така че преди или след приготвяне на мазнини могат да се режат спретнато.

Как да си купите говеждо, агнешко и свинско месо

Говеждо месо е, когато купувате трябва да бъде твърда на пипане. цвета му може да варира от ярко червено до червено-кафяво. Това само показва колко време е заклал. Въпреки това, ако месото е твърде тъмно и сухо, това може да означава, че тя е вече дълго време лежеше на тезгяха. Говеждото трябва да се ивици със сметана мазнина и наподобява мрамор. Ако външният слой се отделя от филм месо мазнини, това означава, че на закланото животно е стара.
Агнешко варира по цвят от бледо розово (агнешко), за да тъмни нюанси (месо от възрастни животни). Жълт тон на мазнини може да показва възрастта на закланото животно. Ако мазнината е бял, но крехки, така че месото твърде дълго съхраняват във фризера.
Свинско трябва да бъде гъста и сплъстена, с почти никакви филми. Месо от млади животни, светло розово, стари - по-наситени цветове. Ако свинско е доста тъмно и филм покритие, ястието ще бъде трудно и сухо. Външният слой на мазнини трябва да е бяло и дебели, и самото месо - на тънки ивици от мазнини, като мрамор.Как да се запази прясно месо

Всяко прясно месо трябва да се съхранява в хладилник при 0-5 ° С Svezherazdelannoe месо може да се съхранява до 3 дни, а парчетата не е необходимо да се превърне в нещо, а просто ги поставя на скара или на тиган с главата надолу и покрит с голяма купа на месото не е пресъхнал.
Говеждо месо, както и месото, нарязано на кубчета или филийки, трябва да се постави в чиния и се покрива с нищо. Препоръчително е да го използвате в деня на покупката, най-малко 24 часа. Сурово месо се съхранява в хладилник, отделно от крайния продукт. Пакетирани месо от магазина може да се съхранява в опаковката преди датата, на която върху него е в списъка. Вакуумна опаковка (запечатана пластмасова контейнери с запечатан отгоре) не се отвори, докато месото, което трябва за готвене.

Как да се намали до месото

Горната част (жлеб)
 • Пържола СРЮ
 • Месо за закаляване (блокове)
 • Печено филе
 • печено във фурната - 1, 2, 3, 4, 5, 8, 13, 14;
  изпечен в саксия и се гаси - 3, 4, 5, 6, 9, 10, 14;
  получаване грил като барбекю (изпечен на решетка върху въглен, в тиган пържени или печени докато се разбърква бързо при висока температура) - 1, 2, 7, 8, 9, 11, 12, 13;
  Тя се определя като се задушава или запържен в пещта - 5, 6, 10.

  Разделен говеждо месо, подходящи за всякакъв вид готвене. Магазините продават някои видове полуготови продукти, като месо за който става за компот, но за тази цел е възможно да се използва по-евтино месо - острието или дръжката.

  Как да се намали до месото

  Пържоли от филе
 • Стек от бедрената част
 • Пържоли от филе
 • Стек острие