Как да се мотае корниз за пердета, на какво разстояние от тавана

Корниз отдавна превърна в незаменим елемент от интериора на човешко присъствие. Без него не може да се мотае завеси на прозорците, които не само ще ви предпази от прекалено ярка слънчева светлина, но също така изпълнява декоративни функции. Инсталиране на корниз за опитен инсталатор не отнема много време, но начинаещите не са толкова лесни за да се справят с подобна задача, въпреки че не е голяма работа.Видове и разполага с модерни тела корнизи

Преди история перваза у дома, трябва да се разбере какви видове и характеристики на тези продукти. Продукти на пазара са в широк диапазон, те се различават един от друг чрез натягане строителството, промишлеността материал, както и предвиденият метод за инсталация.

Как да се мотае корниз

На автобусните корнизи, обикновено могат да се мотае някои завеси

Сред най-популярните на пазара стрехите често отделят профил. Те са компактен и лесен за инсталиране, за предпочитане от пластмаса и алуминий. Обикновено те са предназначени за монтаж на тавана, но в някои случаи може да предвиди и може да бъде монтиран на стената. Има три вида профилни шини за пердета:

  1. 1. Автобус - правоъгълна, със специални канали за монтаж на завеси. Дизайнът позволява възможността да се мотае като гъста завеса и няколко тънки ленти.
  2. 2. Гъвкава. Те могат да приемат различни форми, декориране на интериора и прави стаята по-атрактивни и оригинални. Те обикновено имат само една външна железопътния, защото, подходяща за монтиране само завеса.
  3. 3. Hard. Продукти с един ред за завеси скрепителни елементи. Най-често те са поставени заедно с друг вид стъпала, за да бъде в състояние да инсталирате няколко завеси.


второ популярните тип барове - телескопични. Той е малък, лек хоризонтални ленти, напълно скрити зад завесите, защото не е задължително трябва да има привлекателен външен вид. Те са направени от различни материали, като се започне от естествено дърво, метал и пластмаса обработка. винаги са монтирани на стената с помощта на специални скоби или обикновени винтове.

Род - са правоъгълни и кръгли, те не се крият зад завесите. Ремонт се извършва за сметка на връзките или пръстени е пришита към плат уеб. Различни видове подобни продукти могат да бъдат предназначени за монтаж на стена и таван се монтира с помощта на профили, в комплект с основния продукт. Може да има всички видове декоративни елементи, например, ключалки красива. Те са направени от дърво, пластмаса и метал.

В някои случаи, къщи и апартаменти С тънък притежателите низ завеса. Те представляват стоманен кабел протегна под тавана, към която чрез куки или клипове, окачени кърпа. Най-често те се използват в интериори и минималистичен те позволяват привързаност като стена или на тавана с скоби. Не е подходящ за висящи завеси, изработени от тежки материали. За да изберете и правилен монтаж на корнизи за пердета в къщата със собствените си ръце, не забравяйте да се вземат предвид стила на интериорния дизайн използва завеси, материалите, от които направени по стените и тавана. Единственият начин да се гарантира, че инсталацията е направено правилно и ремонт ще доведе до украса стая.