Как да се мотае корниз за пердета, етапи на монтиране на стена

Интериорен стая не е пълно, ако не се използва за украса на пердета на прозорците. Въпреки това, те трябва да бъдат окачени на специални конструкции - стрехи. От друга страна, тези елементи трябва да се определи надеждно на стената, за да не падне и погледна естетически.Разбира се, инсталирането на стрехи трябва да извърши престъпление, когато всички останали работи по завършването е завършена и има само аксесоари, които да допълват от стаята, за да завърши картината. В същото време, не всеки хост знае как да се мотае корниз за пердета, така че да е здраво закрепени и изглеждаше привлекателна.

Как да се мотае корниз

първи стъпки

Необходимо е да се направят точни измервания - широчината на отвора на прозореца и стената. Важно е да се има предвид, че разстоянието от страничните стени до стрехите не винаги са едни и същи и може да варира в зависимост от вида на строителството.

Определя позицията на бъдещите стрехите, тя трябва да се забравя, че тя се определя до голяма степен от вида на плат за пердета, така светлинни завеси може да се затвори точно над прозореца, а обемът ще изисква определяне на корниза на стената.

Корниз да бъдат поставени така, че да не предизвиква дискомфорт в процеса на отваряне и затваряне на прозорците, така че трябва да се фиксира на 10 см над отвора на прозореца. Има единични и многоредови релси, така че тази функция на конструкцията трябва да се разглеждат при избора на място за нея.

Ако използвате многоредово перваз, а след това по време на инсталацията, трябва да знаете, че отстраняването на стените, завесите не трябва да докосват дръжките, монтирани на кутията не трябва да докосва батерията и издадената част на перваза, ако има такива.

Как да се мотае корниз

За да се направи изчисления и измервания с точност, трябва да се ръководи от най-близките на серия многоредово перваза на прозореца корниз.

Прикрепете корниза на стената, колкото е възможно, като се фокусира върху ширината му с отварянето на прозореца, за да се направи изчисления на страничните стени. В допълнение, много зависи от вида на завеси, които ще висят, така руло или римски поставен върху рамката на прозореца.

Ако перваза закупени от по-голям, тогава има какво да се притесняваш. За да поправите това, което трябва да се намалят корниз тръба до необходимата дължина, така че тя да е перфектно. След това ще се нуждаят от повече време, за да се опита на ръба на мястото, където се предполага, че консолидацията и ако всичко е наред, а след това можете спокойно да продължите. След това, на етапа на предварително сглобяване. За тази цел скобата е фиксирано с помощта на винтове, които трябва да приложи максимално незабележими. Задължително да се следи отблизо, така че винтовете на капачката остават в горната част на конзолата, и бяха насочени към тавана по време на инсталацията на корниза.На следващо място, ние трябва да се вземат две пръстени, пакетни и ги постави на перваза. След това идва ред определяне скоба. След това отново постави на пръстена. При определяне е необходимо да се провери, точка на тръбата за свързване е насочено към прозореца. Ако той остави на дъното, тя ще изглежда грозно и привличат вниманието. В края на нивото, необходимо, също така в комплекта, за да следите точно дали всички части на сградата са разположени.

Как да се мотае корниз

директен монтаж

За улеснение на монтажа, корнизите, в повечето случаи могат да бъдат закупени в комплект с крепежни елементи. Първото нещо, което трябва да се направи - да се идентифицират местата на стената, която ще направи дупка. С помощта на тренировка може да бъде направено в рамките на няколко секунди. Важно е да се помни, че в краткосрочен перваза прикрепен към двете скоби. Ако стрехи прът по-дълъг от 2,4 м, трябва да инсталирате допълнителен скоба за безопасност, за предпочитане в центъра. Ако перваза е направена от пластмаса или метал, трябва също да се поставят с помощта на две скоби.

Как да се мотае корниз

Тайните на правилна инсталация

За да маркирате тела, трябва да се съсредоточи върху тавана, тъй като тя не винаги е идеално права - ако отправна точка да се вземе рамката на прозореца или на нивото на корниза може да изглежда криви, които пречат на инсталацията. За маркиране, можете да използвате молив, защото във всеки корниз има свободно място, сложи маркиране няма да е трудно.

Стъпки за закрепване на стена

След първоначалните изчисления, той трябва да се свържете на маркираното по-рано от средата на прозореца, а разстоянието, на което корниза виси. Тук трябва да се наложи да се вземат под внимание височината на тавана в стаята. Вземи отмъщение и ще бъде един, където ще бъде разположена в скобите.

След маркировката е направено, може да се пристъпи към незабавно укрепване на корниза на стената. За тази цел предварително маркирани места се пробиват дупки, след това те са заклани от съответните дюбели с диаметър. тухлени къщи са най-добрите да не се използват дюбели и борова корк. Вие трябва да пробиете дупки в тях, а след това завийте винтовете.

За стени, направени от всеки друг материал, можете спокойно да използвате набор от инструменти, които се предлагат за определяне на производителите корнизи и идва. Следван от скоба вратовръзка с винтове и след това да инсталирате на корниза.

Как да се мотае корниз

За удобство, ние ви препоръчваме предварително история на завесата на перваз, така че не трябва да се чувства неудобно, а процесът на украса стая ще бъде по-бързо.

По този начин, работата по инсталирането на стрехи изисква внимание към детайла, тъй като подутини или неправилно марка направен бързате, могат да нарушат хармонията и красотата на интериора. В допълнение, допълнителни дупки, направени с бормашина, а не да се украсяват една стая, ще се нуждаят от дребни ремонти или аксесоари за търсене, за да ги закрие от погледа. Ако всичко е направено правилно, корнизите ще продължи дълго време и ще бъде неразделна част от пространството за дизайн.

Закопчаване завеси за стрехите: различни варианти

Ийвс с опънати тавани: техните видове и монтаж технология