Как да се къпе котка

"За да се измие или не да се измие?". Шекспирови страсти варят около този дъждовен темата - къпе котето или се даде възможност да се ангажират с външния си вид и хигиена? От една страна, това е неблагодарна работа, както и за котето на моменти дори досадно, но от друга страна ...Нека разберем защо се къпе котка - много чисти животни на земята?

На първо място, това е красива! В действителност, ако вашият домашен любимец - от благороден произход кръв, на възраст от 3 месеца вече е възможно постепенно да привикнат към водни процедури, за да по-късно подготовка за изложби не се превърне в трагедия на универсален мащаб.

На второ място, това е хуманно. Едва ли мокри и нулата създание в банята на демона от ада, вярваме в добрите си намерения, но вие знаете нещо, че след къпане на котенце стомаха получава много по-малко коса - умира косата просто се отмива с вода.

На трето място, това е екологично чист! Плувен ви позволява да премахнете статичното електричество от кожа на вашата котка и изплакнете с опасни вещества, поставени на косата след открит разходки.

И накрая, той прави живота по-лесен за собствениците, тъй като разходите да се къпе котка по време на сънна и апартаментът може да се почисти по-рядко. Между другото, алергии, собствениците на кучета и котки, добре известно е, че намаляването на размера на вълна в апартамента се намалява и риска от развитие на алергичен пристъп.

Но не се увличайте твърде много лечения вода - Scho zanadto, не е разумно! В тази статия ще отговори на всички въпроси, свързани с къпане на котенце.

На каква възраст може да се къпят котенца?

Как да се къпят коте
Собствениците на изложба за животни препоръчват да се започне плуване, когато детето навърши 1 месец. Но по-голямата част все още са склонни да вярват, че за да започне да преподава във водата, което трябва 3-5 месеца, когато не можете да се притеснявате за това животно ще носи тежък стрес. Практиката показва, че ранното начало да се измие (и подсушете сешоар) коте, толкова по-лесно процесът ще отнеме време за опознаване. Ние обобщи мнение и да реши - с колко месеца може да се къпе котето? Ако е необходимо, а след това можете да започнете басейн с първия месец на живота, толкова дълго, колкото детето не се преохлажда.

След ваксинация, котето не може да плува в продължение на поне две седмици.

След кастрация трябва да мине на 10 дни.

Ако забележите симптоми при тяхното мъркане и лишава ветеринарният лекар е предписал на подходящо лечение, тя също трябва да предупреждават, че къпането не е забранено с херпес и дори препоръчително. Но тъй като тази процедура се извършва с медицински и специални средства, нещо за него ще бъде обсъдено в друга статия.

Колко често може да се къпе си коте?

Как да се къпят коте
За първи път къпане котето е вероятно да бъде безболезнено. За вас. Но вашият домашен любимец ще го запомни за дълго време (ако не е за цял живот) и за следващия къпане то буквално ще въоръжен. Така че колко често може да бъде подложен на това напрежение коте? Детски уязвима психика не издържа ежедневно баня, както и необходимостта от такава чест за къпане не е така, защото това може да се измие с мазнина от вълна и мастни външен вид ще бъде "не лед".

Направете го по правило да не се къпе бебето повече от 3 пъти на месец. Мога ли да купа? Възможно е, но е необходимо? Ако котето е чист, честите спа процедури, той не се нуждае.

Колко често може да се къпе котка?

Чрез къпане котките трябва да бъдат лекувани внимателно. Как да се къпе котка, възможно ли е да се къпе котка бременна или кърмите - не знае всеки. Ако вашата котка е на път да роди, а след това се къпе си много нежелателно! Можем само да, в случай на силно замърсяване, избършете с влажна гъба котка, да не забравяме успокояващо на бъдещата майка разговори.

Но кърменето котка измиване, по принцип, е възможно и ние ще ви покажем как да го направя. Ако тя се страхува от вода, най-добре е просто да избършете внимателно тялото около зърната без използването на прах за пране! И ако котката е свикнал да водата, удобен плуване във водата при правилната температура помага майчинство се възстанови бързо външния им вид.В други случаи, здрава котка може да се къпят толкова често, колкото къпане котка - средно по веднъж на всеки два или три месеца.

Как да се къпе котка у дома?


Къпане на котка може да бъде удобно, ако се спазват определени правила. На първо място, намери половинка. Cat - малък същество, но къпане четири ръце под ръка. Един държи на животното, а вторият притежава манипулацията.

Освен това, инструкции стъпка по стъпка как да се къпе котка у дома.

Преди да ви донесе едно животно в банята, пригответе всичко необходимо. Вероятната списък на това, което ще ви трябва:

 • плитка купа със среден размер
 • kastyulka топла вода
 • черпак
 • вата
 • гъба
 • четка
 • перилни препарати
 • кърпи
 • сешоар
 • деликатес
 • гумени ръкавици (този момент ние ще оставим на базата на тези животни, които не се подчиняват на принципа "унизително" необходимостта да бъде чиста и насилствено разкъсана нокти ръка домакините на парченца).
 • kogterezki

Стъпка 1. Provident.

Съчетайте полезното с приятното и podstregite нокти домашен любимец. Вие си спомняте, че от време на време, за да го направя? Такава процедура има за цел да се потопи по-нататък и за пореден път да ви предпази от гнева на домашния любимец. Все пак, има радикални методи за declawing котка завинаги. но ние не говорим за крайни мерки.

Етап 2: Преглед.

Dial вода в басейна и в тиган. На каква температура да се къпе котка? Като се има предвид, че телесната температура на котките е по-висок от този на хората, температурата на водата е 30-38 градуса няма да е удобен за нея. Но плуване в голямата баня удобно за една котка не може да се нарече, защото обширната територия на вода котка изпадна в паника. Мивка с топла вода процедури Cat е достатъчно. Съхранявайте предварително кърпите в банята и отвори бутилките с перилен препарат.

Стъпка 3. старание.

Памучен тампон ушите на животното, за да се предотврати проникването на вода. И едва след това съхраняване на котка в банята.

Стъпка 4. Extreme (както и всички следващи стъпки).

Как да се къпят котенце, ако тя изпада в паника? В студена кръв! Говори с него в спокоен глас, което показва, че вие ​​сте в този пакет, а собственикът знаете какво правите.

Веднага бебето в леген с вода, не слагайте само гъба, напоена с вода, колкото е възможно мокро вълнено палто, като внимавате да не се изплаши котка случаен шум. Ето защо ние препоръчваме да се излее водата в аванс.

Тогава ние трябва да вземат препарата и бавно, нежно масажирайте движения го втрийте в косата. Трябва ли да ви напомня, че главата на котката, ние се опитваме да не намокрите изобщо?

Четка много внимателно извадете Получената пяна и след това сложи котката в купа, тя поръсване с вода от черпак. Ако водата не е достатъчно, тук е полезно да ви допълнителна част от предварително изсипва в тиган. Котка в басейн ще бъде по-спокоен, ако ще има нещо, за което можете да вземете нокти. Някои собственици намалиха на животното, след като в леген с вода, поставени някои в празна купа - вашият избор ще можете да избирате само експериментално.

Очите и ушите (извън) могат да бъдат заличени с влажна ръка.

И накрая, ние увийте котката в кърпа и се опитват да я държи на мокро животното в дивата природа не SuperCool. Триенето с кърпа вредни за вълна, така че ние само се попива влагата, промяна на кърпи, както е необходимо.

Следващата стъпка - удар сушене. Поддържане страшен и aparata бръмчене разстояние от 30 см от животното. Някои експерти са убедени, че е необходимо да изсъхне сешоара само дългокоси котки, но да ни се струва, че не обръщат внимание, защото само по себе си котка изсъхне достатъчно дълго, за предотвратяване на настинки по-добре от дължината на косата. Ако котката след къпане да се оставя на топло място, а след това е напълно изсъхне само след 12 часа!

Срешете гребени и специални устройства, като по този начин напълно премахване на мъртвите косми.

Изсушени и сресана котка мотивира деликатес, така че следващия път, когато се къпете се свързва само с приятните моменти.

Как да се къпе котка?

Отглеждане на домашни животни Услуги във вашите домашни майстори приведени в ред дузина начини и средства, но се грижат за едно коте у дома е опростена и ние трябва само един или два.

Шампоани за хора, означава, че кучето не сме се къпе котка - те могат да бъдат токсични за pitomitsy.

В магазините за домашни любимци предлага много специален шампоан за котки - изберете този, който съответства на типа на вашето животно, не е трудно.

Шампоани, между другото, в границите обикновено представени спрейове, сухи шампоани и традиционен течност.

Прахообразните сух шампоан не е трудно да се досетите, е придобит за тези котки, които не са преодолели страха от вода.

Шампоан Спрей работи и като антистатичен агент.

Редовната шампоан измие всички онези, които са свикнали да водни процедури.

Някои от нещата баня предпочитам народни средства. Това е оправдано, ако алергена на котка, или успя да вдигне бълхи. В първия случай е възможно да се измие животно яйчен жълтък, инфузия на лайка и наследяване на, от бълхи могат също да помогнат недоизплакване настойка от пелин. Въпреки това, ние трябва да помним, че да се отървем от котешки бълхи гарантира само определени лекарства тествани.

Няма достатъчно информация в статията (
Котките не се препоръчва да се къпе често, и освен ако не е абсолютно необходимо, защото при къпане защитен слой се отмива от кожата и козината на животно, което може да доведе до неприятни последици за домашни любимци. Ние имаме бяла котка, първо къпят поне веднъж в месеца, но след това се спира: сив "цвят краката все още не са измити, а той живее само в домашни условия. Ляв котка хигиена на съвестта си, така да се каже.
Мисля, че ще се мият само котки, които отиват на разходка по улицата или медицински състояния (това е въпрос за ветеринарните лекари) и не забравяйте да използвате само специални шампоани и пари! Какво добър човек, нищо добро котка, се отнася всичко (храна, лекарства и т.н.)!
Погрижи се за домашните си любимци. )

Ние ще допълни статията, благодаря за съветите.