Как да се излее в основата под къщата или по схемата за удължаване с ръцете си, как да се видео инструкция

Съществуват няколко вида на фундаменти за различни сгради, но опитът показва, че не всички от тях са популярни с частни предприемачи. Желанието да се спестят пари за отдаване под наем на оборудване и да плащат за услугите на експерти стеснява избора на опции фундаментни. Обикновено, такива избран от които режим е свързан с самостоятелно зареждане на бетона в готова форма на разтвор, за да се получи монолитна камък. Ние ще се разбере как да се направи запълване фондация лентата и колонен (ако лагери са монтирани на тръбите).Как да се излее основите за удължаване

За да нулев цикъл трябва да започне само след изучаване на всички функции на сайта. Това е отделен етап, а в обхвата на тази статия. И все пак, трябва да се отбележи, че никой, дори и най-подробни инструкции, а не заместител на професионални научни области. С оглед на това не е да се спестят разходите за необходимата база. Както и фокус върху сградите, построени върху прилежащата територия.

Технологични етапи леене

Дайте инструкции стъпка по стъпка няма никакъв смисъл, тъй като неизвестни почвените характеристики, вероятността от наводнение на площадката, на нивото на замръзване, характеристиките на проекта, както и редица други фактори. Ето защо, по-нататък - само общата алгоритъм на действия за изграждане и практически съвети на тези, които са решили да извършват цялата работа със собствените си ръце.

1. част планиране

В подготовката за изливане на основата необходимо да се отстранят най-горния слой на земята. Защо? Остават в този сегмент на кореновата система на треви, различни спорове впоследствие да доведат до развитието на растителността. Дълбочината на тяхната поява - 150 mm. Ето защо, да се ръководи от това, което ще трябва да се произвежда на основата на друга основа, отстраняване на не по-малко от 20 cm. Тази работа се извършва, обикновено на ръка.

Ако уреждане колонен база, на стената, за да получите "ямата" по периметъра трябва да бъде затворена (ако основата на сал не е предвидено). За да направите това използвайте правилно алуминий или PVC сайдинг. Но дървото, е явно неподходящо - бързо гният. Такъв препарат ще попречи на корените на растенията от страната, предвид специфичната структура и веригата. Естествено, предварително проведе района маркировка. В този случай, на главния Проектът се ръководи от бъдещата структура.

  • Ако сайтът се подготвя да запълни основата на лентата под къщата със собствените си ръце, на изкопа трябва да бъде по-широк от т / т очертанията по периметъра. Това се дължи на удобството на кофраж монтаж. В допълнение, по-нататък се улесни и да завърши основа - + хидроизолация изолация.
  • Необходимото пространство полюси инсталация - в ъглите на стените на линията (приблизително 2.5 m) в техните опорни места (външни за вътрешно). Ако те направиха заговор сал, а след това между краката излизам плитките окопи (обикновено с щик) за пълнене му.
  • Основата за удължаване до къщата със своята база твърдо никога не се свързва. За това е най-често избран схема на стълбове или кокили. Свързването лента приложение мазе към главната верига е изпълнен с унищожаването на местата на свързване, поради неравномерно свиване.

Как да се излее основите за удължаване

2. Получаване на изкопи (дупки)

Много въпроси се кокошките дълбочина. Общи указания - трябва да се ръководят от нивото на замръзване, както и конфигурацията на подземните водоносни хоризонти. Като правило, нискоетажни сгради са ориентирани към 1,7 -. 1,9 м Въпреки че в някои случаи, например, ако проектът осигурява мазе под къщата, този ръст не е достатъчно. Всичко зависи от спецификата на работата на партерния етаж. Това е планирано да се изгради - подземен гараж или мазе + малка задна стая? Разликата е очевидна.Как да се излее основите за удължаване

Наистина работи законен начин да се спаси.
Това трябва да знаят всички!

Как да го направя така:

непременно уплътнява 1. дъно. Ако мястото на монтиране на подземните база се намират в близост, е желателно да се направи временното хидроизолацията на основания. На практика това се осъществява полагането на дъното на изкопа (отвор) мастни глини, който също запечатани (дебелина от порядъка на 8 - 10 см).

2. Изграждане на "възглавница". Според независимия прилагането на този параграф има различни лидерство. Препоръчително е да се използва такава схема - първо голяма част пясък и печат. Достатъчно слой от 100 mm. Следваща - геотекстил плат. Този материал ще осигури премахването на влагата от крака. На всичко отгоре - пак малко пясък и след това, чакъл, и всичко е добре уплътнени.

Ако основата е монтирана на полюса, ямките са подходящо получени механично. Това е най-правилното решение, защото в същото време ще осигури вертикална шахта, и плътността на стените му. Цената на 1 час на работа при подготовката на основа котва транспортното средство - в рамките на 1 480 рубли (3 М). Това е достатъчно, за да оборудва ями за инсталирането на подкрепа не само за удължаване, но и под къщата.

Как да се излее основите за удължаване

3. Сглобяване на кофража

Можете да наемете портативен дизайн или тече сама - от дъски, шперплат.

  • Формулиране не трябва да има пукнатини. В противен случай, част от водата от разтвора чрез тях "остави", и като резултат - неравностите на структурата на фондация и намаляване на силата си. Следователно кофраж вътре мокет течност непроницаем материал. Най-вече - от фолио (дебелина) P / E. И по целия обем за предотвратяване на абсорбцията на течност дървен материал.
  • Фондация с мазе под къщата правилно попълване на формата на несменяема. Можете да си купите готови елементи или да се сложи в изкоп отделни плочи Penoplex и да се свържете в една цялостна структура.
  • При изливане форма стената на разтвор ще се опита много налягане. Поради това, те не са само подсилен скоби, но закрепени на върха.

Как да се излее основите за удължаване

4. Засилване на бетон

Укрепване винаги се прави, тъй като изкуствен камък не може да издържи на фрактура.

5. Как да се попълни в правилната фондацията

Възможно е да се срещнат различни пропорции на компонентите. Инструкции много, но като се има предвид съотношението на собствения капитал, често е доста произволно. Пропорциите зависят от степента на свързващото вещество, периода на строителство, зърното на пясък и вида на пълнежа. Като правило, за фондацията в частния сектор е купил цимент M350 или 400. Преди да се приготви варов разтвор, трябва да се направи пробна партида. прототип изследвания ще покаже по какъв начин да се промени съотношението. Най използва съотношението (Ц-т-н) - 1: 3: 4.

Правилният избор на пропорциите на основата не е гаранция за качество. След изливане му разтвор трябва да се кондензира. Твърде груб агрегат е усложни и дори изтегляне на бетон ще бъде трудно с гъста армировка. Ако се възнамерява да се запълни стълбовете фундаментни, сместа се въвежда или дребен чакъл, камъчета или средни фракции.

Как да се излее основите за удължаване

Дори и когато са правилно избрани съотношение на смесване на компонентите на качеството на ръката си - нужда от бетонобъркачка. С изключение може би в случаите на стълба изливат или "точкови" ремонт на фондацията под една стара дървена къща, която е лесно да се вдигне. Технология достатъчно.

Покупка миксер няма никакъв смисъл, но е препоръчително да се наеме. Използването му ще струва евтино. Крайната цена на наема зависи от капацитета на барабана и срока на лизинговия договор. За ниско строителство е фин агрегат до 150 литра. Цената на ежедневната работа на миксери - в рамките на 390 рубли.

Специална технология го свалите там. Основното нещо - да се разпределя равномерно теглото на всички периметър на фондацията.

  • За да се осигури еднородност на структурата на основа може да бъде своевременно отстраняване от разтвора след изливане остатъчен въздух и излишната вода. След зареждане на всяка част трябва да бъде уплътнена маса.
  • Fundam желателно да се запълни веднага. Ако лентата е голям, по-добре е да се използва бетон. Разтворът се бързо схванали, а ако продължите да попълните на следващия ден, в основата може да се получи "пластове". Ето защо, при изграждането на собствените си ръце, без бетонобъркачка (понякога - и помпа) не може да се направи.