Как да се излее основите на къщата

Монолитна конструкция основа е по-надежден и по-силен гол отбори. Преди да налее основите на къщата, трябва да се изчисли броят на опции, за да се осигури нормален живот в специфичните условия на работа, за да изберете най-евтините.Изборът на фондация дизайн

За да налее основите на къщата с минимални разходи, трябва да се вземат предвид при проектирането на това като част от цялостния дизайн - кутия / основа / база. В тази слаба система е последното звено, характеристиките на почвите, е много трудно да се подобри. Затова при избора основа следва да се счита:

 • необходимостта от мазето - за мазета са подходящи само заровен плоча и лента
 • облекчение - при различия височина между 1.5 m се използват само винт, пробити купчини
 • ниво GWL - с висока подпочвените води може да се прилага на плочите, винтови пилоти
 • изчисленото съпротивление на почвата - в тиня, торф ще пропилеем дори с максимална площ от лагер, носещата способност плаваща плоча, така че да се прилага само винтови пилоти
  Какво трябва да попълните на фондацията

Колан, плоча, колони основи трябва да бъдат защитени от силите на замръзване издигане. Поради това, за тези конструкции използвани дренаж otmostki изолация, използвани в пълнежи синуси, базовия слой на неметални материали. Къщи с периодична отопление е необходимо да се изолират по целия периметър.

Забележка: За пилотни фундаменти подуване има почти никакъв ефект. Въпреки това, между скара, грунд трябва оставете разстояние от 10 - 20 см до vspuchilis земята помете лъч от крайните стени пилоти.

технология фондация леене

При избора на монолитна конструкция, преди да излее основите на къщата. трябва да се подготви кофража, подсилващи клетките, мрежи, котви, закупуване неметален материал на основата слой. Желателно е да се изработи бетон на един път, така че трябва действително да се изчисли собствената си сила, възможността за бетонобъркачка.

Забележка: В зависимост от случая качествените ръчно разбъркване качеството на бетона микс, силата на марката винаги ще бъде по-ниска с 20 - 30%, в сравнение с бетонобъркачка.

Какво кофраж изисква?

В зависимост от дизайна на фондацията не изисква същото кофража. За качествено налее основите на къщата за първи път, трябва да се имат предвид фактори:

 • за дълбоко фондация касетофон е по-добре да наеме, тъй като има възможност за деформиране на табла, изработени от шперплат, нарязани на форума на сайта собственоръчно
  Какво трябва да попълните на фондацията
 • MZLF препоръчва за дълги PDUs в 3 m, така че да се намали хлабината, кофраж тегло при монтирането му
  Какво трябва да попълните на фондацията
 • Поле използва комбиниран кофраж, позволява бетонова колона с дънната плоча наведнъж
  Какво трябва да попълните на фондацията
 • Отегчените хемороиди обикновено са подадени в оставащ кофраж от покривни филц, азбест цимент, пластмасови тръби
  Какво трябва да попълните на фондацията
 • достатъчни за една чиния от четири подвижни кофражни плоскости, но често се използва полистирол модули Г-образна наляво по страничните повърхности на конструкцията за целия експлоатационен живот
  Какво трябва да попълните на фондацията

Не се препоръчва да се хвърли пилоти, кофраж лента пръстен, защото повърхностите са неравни. Подобрени натоварване въже сили се изтеглят, няма хидроизолация филм, килим.

Забележка: За стриптийз фондации оставащ кофраж на пенополистирол е твърде скъпо. В допълнение към външния слой на изолацията и на разработчика получава повече вътрешна изолация, която не е необходима. Запечатайте повърхността на бетона в този случай е невъзможно, което неминуемо намалява ресурсната база.

Подготовка на бетон на място

За да се запълни в един етап изисква продължаващо получаване на големи количества от сместа. Ето защо, за да запълни основите на дома с минимални усилия, трябва да се придържат към технологията:

 • машинна обработка на вътрешните повърхности на бункер смесител antikorrom че бетона не се придържа към перките на черупката
 • само Попълнете работещ миксер ¼ от вода, а след това 1/3 от пясък, цимент
 • товарене чакъл, пясък и останалият обем вода

Ако капацитетът на барабана е малък, започвайки част от чакъл се смесва с пясък в него, след това се зарежда цимент, вода се доставя последния. Останките от голям пълнител разбити решение бучки.

Какво трябва да попълните на фондацията


Препоръчителна време на месене е 1,5 - 2 минути, максимално технологично счупите печата между 40 - 60 cm слой бетон вътре в корпуса, полагане на следващия слой е 1,5 - 2 часа, в зависимост от метеорологичните условия.

Препоръчителен пропорции за бетон сила клас както следва (пясък / чакъл):

 • B 7.5 - само за фундамента, 40/60 по обем, или 4.5 / 7 тегловни
 • B15 - за MZLF плаващи плочи 25/40 по обем или 3 / 4.5 тегловни
 • B25 - за пилоти, стълбове, 15/35 по обем, или 1.5 / 2.7 тегловни

Състав даден обем на цимент за всяка кофа (10 L), до маса от 1 кг цимент. Количеството вода към сместа, може да бъде избран за съотношението вода-цимент или изчисли себе си, като преживяване. Когато съотношение W / C = 0.45 произведената не пластмасови бетони с ниска водопропускливост W8. Въпреки това, те са трудно да се подредят, за да се справят. Ето защо, по-често се използва в W / С от 0.55 до 0.6 или смеси W6 за податлив бетон W4 нормална пропускливост.

Внимание: Когато се добавя независим определяне на съотношението на тариран кофа вода, разбърква се за бетон, тя оформя на топка, се поставя върху повърхността на плосък метал. Ако топката не увисва под собствената си тежест, на W / C се счита за нормално.

плаваща плоча

Въпреки високото строителство бюджет, изсипете плоча фундаментни домове лесните:

 • обем на сместа се изчислява без проблеми
 • на независим производство може да бъде преместен по бетонобъркачка структура сметище бетон в кофраж или хранене кофи
  Какво трябва да попълните на фондацията

Основните нюансите на технологията са:

 • забранено да ходи по телена мрежа - трябва да се сложи нари стълби, да ги преместите, ако е необходимо
 • опаковане - чрез движение на ъгъла на клин, няколко работници хранени конкретни кофи, маркуча на помпата бетон, улея на миксера е последвано от едно подравняване повърхност, различни запечатва своите изпускателни вибратори

Внимание: Забранено е да се облягате вибратор арматура, кофраж. Нормално качество е изход на циментово мляко на повърхността, изцяло вдлъбната него чакъл, без въздушни мехурчета.

За да циментово мляко не излиза в долния слой дренаж, основа или хидроизолация използването на два слоя от листов материал, предвидени по пясъка.

фондация Газа

За опаковане на сместа в форми лента база панел използвани. Отделните палуби са монтирани вертикално, фиксиран от вътрешната страна на постоянен контрол размер Struts щифтове. Извън монтаж се извършва от технологията:

 • колчета 40 - 60 cm на разстояние от 50 - 70 cm от щита
 • Лост на земята, в опорните щифтове долния край на кофража
 • стрела наклонени, опираща горния ръб на дъските, колчета

Преди да се налее основите лента у дома, че е необходимо да се определи дълбочината на полагане комуникации. При избора MZLF, NZLF вода, канализация са под ходилото. Все пак, за да не отслабват структурата, се препоръчва да има тръба вътре в къщата, преди дъмпинг на базовия слой.

Какво трябва да попълните на фондацията

Дълбоките основите лента касета се монтира на дълбочина 0.7 - 1 м (дренаж), 1 - 2.7 m (вода), в зависимост от схема инженерни системи изолация. Ако проектът се основава на припокриването на тип плоча или греди в мазето на метрото трябва да напусне вентилация областта на дупките въздушни 1/400 от размера на метрото.

Забележка: Линията на газ винаги е въведен в сградата на височина от 1.2-1.8 м, ръкав не е необходимо за него. Електрически кабел може внесено в къщата под земята на дълбочина 0.7 m, така че е най-добре да го оставите до дупка "в резерв".

Отегчените пилоти

Къща фондация за скучаещи пилоти не е трудно да се произвеждат сами. Всяка купчина е попълнено отделно, ако е необходимо, което драстично намалява работните изисквания на бетоновози. Въпреки това, използването на тухли, бетонови стени трябва монолитна плоча или греда скара. По-добре е да се излива наведнъж, като се гарантира здравината на конструкцията.

Експертите препоръчват използване на следната кофража:

 • покривен материал - спиране на парче в размера на дълбочината на отвора, като се вземе предвид мазе част, навити на цилиндър, краищата се държат заедно с телбод, това е евтин вариант за ограничен бюджет
 • азбест цимент тръба - идеален за ямки в 3 m, така че да се изключи липсата на ставите, увеличава твърдостта на структурата, способността на лагера, но все още няма хидроизолационни свойства, по-добре е да се използва в суха почва
 • полимерни тръби - PVC продукти могат да се свързват резба, елиминирайки необходимостта от увеличаване на диаметъра на кладенеца на голяма дълбочина, PE тръба е достъпно заливи, една част могат да бъдат инсталирани, ако е необходимо,
  Какво трябва да попълните на фондацията

Забележка: пластмасови тръби по подразбиране за защита на бетонната конструкция от водата са по-евтини азбест, но имат по-ниска вътрешна скованост.

Сместа се поставя през бункера след инсталиране на усилващата клетката. Vibrocompaction за пилоти задължително скара може да се излее след набиране до 70% сила.

фондация кей

Ако основата на бюджетния кей, предвидена в проекта. един стълб по-добре се излива в даден момент, както и разширяване на основната плоча. Ето защо, сложни структури кофраж се прилагат:

 • щита плоча монтирани 4, две nakryvnyh 2 ипотека
 • те са разположени на ръба на борда 4
 • тези съвети са монтирани 2 ипотеки вертикален панел, след това 2 nakryvnyh
  Какво трябва да попълните на фондацията

Забележка: За колонни основите с разширяване на единствен детайл се използва кофраж, състоящ се от вертикална конструкция, е неподвижно свързана с долната подсилваща мрежа плоча.

Стълбовете се считат за най-крехка основата, тъй като е много чувствителен към накланящи сили. Ето защо, монолитна конструкция осигурява много по-висока пространствена твърдост.

По аналогия с NZLF сал основа се излива във форма панели. Въпреки това, изграждането, става най-добре, добавете долната палуба. Тя се основава на Н-образни, забити в земята стелажа, вертикални панели неподвижно закрепена към комплект, който е по-широк от проектиран стойността на скара. Основните нюансите кофражни инсталация са:

 • на палуба нарязани дупка хемороиди диаметър, колони
 • щит износени от страна на главата, така че тя е вградена по-в 5 - 15 см
 • монтаж скара неподвижно свързана с прът стърчащи от полюсите / купчини
  Какво трябва да попълните на фондацията

Забележка: За ниско сал основа е изключително трудно извличане. Следователно, вместо на долния панел 10 се използва често - 20 cm слой от ниска плътност пенополистирол (пяна DPM). След леене, той остава под сала, полага целенасочени усилия на мехури, набръчкана. Това е да се защити т / т от гредата от силите за завиване.

Така пълненето на основата има характеристиките на различни видове. Най-лесният начин бетонират пилоти, плаващ плоча. Тя е по-трудно да се бетон за MZLF, при избора на колонен фондация ще трябва да произведе комбиниран кофраж.

навигация в публикациите