Как да се излее основите на базата от удължаване на твърда армировка

  • Инструменти и материали
  • Базата в рамките на разширяването на вашия твърд армировка
  • Отделен база за разширение
    • Колонен база за удължаване

Ако преди да се изправи пред задачата за увеличаване на жилищното пространство, че е възможно да се направи, без закупуване на нов дом. Като най-доброто решение би било да се увеличи площта на вашия дом. Най-важната и отговорна задача ще бъде оборудване на основата за удължаване на срока. Основата трябва да има същата конструкция като тази, която е оборудвана с основната сграда. Благодарение на такова изискване, че различните видове основи ще взаимодействат по различен начин с почвата, и по този начин процесът на свиване ще бъде различен. Възможно е да се използва един от трите метода основи съединение. Един от тях включва подреждането на монолитна основа, който трябва да бъде свързан с масивна метална армировка а (Фиг 1.); втори режим осигурява независими бази с съвместно съединител разширение (Фигура 2). Третият вариант - това е инсталирането на купчина-фондация винт (Фигура 3.).Как да се излее основите за удължаване

Фигура 1. Схематично монолитна основа, свързан чрез масивна метална армировка.

Монтаж на един от посочените по-горе видове основи трябва да се извършва в зависимост от конкретната ситуация.

Първоначално, трябва да се прецени тежестта на разширяване, както и характеристиките на почвата.

Как да се излее основите за удължаване

Фигура 2. Устройството на ставата на експанзия.

Монолитна основа е подходящ за сграда, която е построена преди няколко години, и земята под нейната униформа и почти не позволи къща седне. В противен случай, рационално подобрение ще се разделят фондация, която е свързана с основната сграда чрез свръзката с разширение.

Фондация за удължаване, независимо от неговия вид да погребе същата дебелина като в основата на къщата, или малко по-горе (като се вземе предвид бъдещото свиване).

Преди да започнете, трябва да се правят измервания на съществуващата фундамента. Ако тя е колонен, е необходимо да се знае дълбочината и размерите на стълбовете, в случай на лентата, която искате да се измери нивото на възникване и нашир. За да направите това, стените около сградите трябва да се изкопае дупка.Инструменти и материали

Обратно към съдържанието

Базата в рамките на разширяването на вашия твърд армировка

Как да се излее основите за удължаване

Фигура 3. Схема на основата купчина на винт монтаж.

Този метод е приложим за nepuchinistyh почви. В началния етап е необходимо да се определи наличната база размери и дълбочина. Освен това е възможно да се копае ров с дълбочина не повече от дълбочината на съществуващите фундамента. След като в основата да се пробиват отвори с диаметър по-голям от диаметъра на усилващите пръти. Определяне на дълбочината на отвора може да се умножи по 35 диаметъра на котвата. Ако ширината на разположение на базата ще бъде достатъчно дупки, клапанът трябва да се монтира с помощта на чук.

За затворен контур, монтиран в основата 1 m 2 под разширение ще бъде необходимо да се използват 20 бара. Те могат да бъдат отрязани мелница, която може да замести машината за циклене. Когато откритата арматура верига трябва да се проектира индивидуално и зависи от ширината на фундамента под разширение Оборудвайте. Дупките трябва да вкара гол баровете, предварително заварени към краищата на техните цели. След това идва ред на събранието на кофраж, който ще постави на вентила. Следващият етап включва изливане на бетон кофраж. Втвърдяване решение и намиране на тяхната твърдост, казва, че можете да започнете на строителните работи.

Твърди докинг бази могат да се извършват, ако:

  • разширение ще има общ покрив с основната сграда;
  • подкрепа банда у дома;
  • melkozaglublennoy лента строителство има подкрепа и монолитна система капачка част;
  • сграда издигнат на колонен база, и фиксиране се осъществява на базата, което означава, че тя трябва да разполага с необходимия размер.

Обратно към съдържанието

Отделен база за разширение

Как да се излее основите за удължаване

Фигура 4. Схема на отделна основа при разширение.

Това изпълнение е не само по-широко, но също така и по-малко обременителен. Такава подкрепа за удължаване (Фигура 4) - частна фондация, който се намира близо до дома, той има движение съвместно. Този слой е предназначен за защита на конструкцията на щам при свиване. За разположението на шева да се прилага влагоустойчив изолатор, като покривни филц или теглене.

Очакваме тази база, е необходимо да се помисли за характеристики на почвата и теглото на разширението.

Разликата между базите трябва да се направи така, че тя е равна на 5 см. За да се осигури желаната жлеба преди излее фондация, за да бъдем по-рано обзаведена база борда придават защитена хидроизолация. Впоследствие, те ще действат като разширение съвместно. В случай че удължаването е едноетажна следва да дадат на дебелина на шев, равна на 2 см. Шевът може да бъде запълнена с топлоизолатор, за предпочитане е да се избере penoplex или пяна. Материал за защита на уплътнителя, който се характеризира с устойчивост на атмосферни влияния. На всичко отгоре на това трябва да затвори шилд.

Обратно към съдържанието

Колонен база за удължаване

Когато се използва в процес на изграждане на разширение на леки материали, включително OSB или дърво, като рационално изпълнение на споразумението основа на колонен изпълнява фискална основа. С размери от разширение, равен 7h3 м, 6 полюси трябва да бъдат монтирани.

Каквато и да е основа и да изберете, той трябва да оборудва за горните правила, в противен случай основата няма да служат дълго.