Как да се грижим за лабрадор ретривър кучета

Лабрадор - това е една от най-популярните и обичани от много породи кучета. Това е вярно, лоялен и невероятно смешно един. Но преди да направите такъв домашен любимец, да научите всички характеристики на неговата помощ и обучение.Каква е тази порода?

Лабрадор - порода, която първоначално е била използвана като работа. Кучетата бяха спасители и водач. Между другото, името на породата с португалците се превежда като "работник".

Как да се грижим за кученце Лабрадор

Описание на външен вид: възрастно куче доста здрава физика, краката са със средна дължина, широка глава, носът на леко удължено, гъста вълна, състояща се от грунд и охрана рамка. Ако учите на снимката, тя може да бъде разбрано, че цветът може да варира от бледожълт до кафяв и дори черно.

В този случай, черен или кафяв лабрадор може да има място на малък размер на гърдите. Обикновено мъжете е по-големи кучки. Техният растеж е около 55-60 см, тегло - 30-35 кг. кучка растеж е около 52-57 см, а теглото - 25-30 кг.

Къде да купя и колко струва?

Как да се грижим за кученце Лабрадор

Цената на кученце от тази порода може да варира от 10 до 30 хиляди рубли и по-горе. Цената на тези кучета в кучкарника често са по-високи от тези на частните животновъди, но след като се сдобиете с всички документи.

Също така в детски ясли често кученца веднага правят всички ваксинации. И не забравяйте, твърде ниска цена трябва да сигнализира. Преди да си купите Вземи кучето на ветеринар, за да се уверите, че е наистина един лабрадор ретривър, а той е в добро състояние и няма патологии.

Лабрадор какво секс изберете?

Момче или момиче? Разбира се, има някои различия. По този начин, мъжете са по-мощни и имат по-ярки външен вид, и издръжливи. В допълнение, не е от мъжки пол в топлина, която за мнозина е доста важно.

Как да се грижим за кученце Лабрадор

Но има и мъже и недостатъци: те са по-малко послушен, по-малко обвързани с собственика, с остър мирис и по-ясно изразен слюноотделяне, шумна и маркирайте територия. В допълнение, зрели мъже могат да проявят сексуална активност прекалено бързо и ярко, понякога неправилно, така че е по-добре да се мисли предварително за кастрация.

Що се отнася до жените, те са по-съвместими и послушни, верни и са свързани до собственика, по-добре тренирана, интелигентен, по-спокоен. Но веднъж на шест месеца или една година еструса при жените се случи, което може да доведе до петна по диваните и килимите и създава неприятни миризми.

В някои случаи това изисква специални памперси или панталони за кучета. В допълнение, в разгара на една кучка може да се превърне в лошо настроение и спря слушане.

Как да се грижим за кученце Лабрадор

Ключови черти Лабрадор:

 • Мнозина вярват, че тези домашни любимци често необмислени и глупави, но всъщност не е така. Лабрадор - много умен и интелигентен куче.
 • Тези кучета са изключително общителни и бързо отиват в контакта (а в някои случаи може да е отрицателна).
 • Заслужава да се отбележи липсата на агресия, на дисплея му лабрадори просто не са способни.
 • Тези домашни любимци са много търпеливи.
 • Това е идеалната семейна куче, тъй като тя се разбира добре с деца.
 • Лабрадор е много подвижен и активен, понякога дори прекалено много. Но ако те е грижа за вашия домашен любимец правилно, хаосът в къщата могат да бъдат избегнати.
 • Това лоялен и верен приятел.
 • Лабрадор ретривър реагират добре на обучение.
 • Това куче - голям ловец.
 • Лабрадорите не са оставени сами, те не могат да понасят самотата и зле пропускайте техните собственици.
 • Тези домашни любимци са много директни, което не може да се премести от нея.
 • Но охраната на Лабрадор малко вероятно да стане. Да, кучетата си лаят, но понякога не е така.
 • Такива животновъдите са в отчаяно се нуждаят от внимание и да общуват с тях, не можем да забравим за това.


Най-добре е да се запази такъв домашен любимец в селска къща, за да му даде възможност за игри на открито. Но апартаментът е добре. Кучето със сигурност трябва да бъде вашият лично пространство, това ще й позволи да се чувстват сигурни и да разберат, че това е - член на семейството. Важно е да се изборът на мястото взето отговорно. Така, че не се вписва шумни или ликвидация пространства. Не е необходимо да се установят домашния любимец в банята или в кухнята. Идеално - ъглов хол.

Как да се грижим за кученце Лабрадор

Оборудвайте вашия домашен любимец жилища. Спред postilku или сложи меки щанд. Можете също да изберете куче кошница или кутията с играчки. Ежедневно почистване на жилището на място домашен любимец, да не забравяме за мокро почистване (но не използвайте агресивни почистващи препарати с остър мирис).

Особености грижи

Как правилно да се грижим за лабрадора на порода куче? Основните важни точки:

 • Къпане. Като цяло, всички лабрадорите са много любители на водата и плуват с удоволствие, а не само в банята, но и във всички водни обекти, включително и локви. Но да се извърши тази процедура не може да бъде твърде често, перилни препарати (дори и специален) отмие защитния слой на кожата на животно, което може да доведе до някои проблеми. Достатъчно 1 къпане в рамките на 2-3 месеца. Използвайте непременно специален шампоан за кучета, само за Лабрадор. Първо излее своя домашен любимец с вода, след това го пяна добре, се раздели на косата с ръце. След това измийте пяната и нека кучето добър шейк (това действие ще премахне повечето от останалата вода в вълна), а след това попийте с кърпа или увийте лабрадор го погалят. През лятото, когато е налице една селска къща и градина парцел може да се полива с маркуч домашен любимец, той ще бъде достатъчно. След ходене в случай на замърсяване, избършете с влажна кърпа палто.
 • Ресането. Тези процедури трябва да бъдат планирани и се провеждат веднъж или два пъти седмично. За удобство на гостите си купите специална четка. Научи кучето да сресване на много ранна възраст.
 • След една-две седмици, чисти домашни уши. Използвайте мека кърпа, напоена в стерилен вазелин масло или в специална течност за почистване на ушите. Ако има неприятна миризма нападение Вземи си домашен любимец на ветеринар.
 • Подстригване ноктите трябва да бъдат, тъй като те Прераждане. За първи път се обърнете към ветеринар и да разбере процедурата, тъй като резитбата може да увреди кръвоносните съдове.
 • Също така се изисква Грижи за зъбите. Закупуване на магазин за домашни любимци специален почистване на костите.

Как да се хранят?

Той играе важна роля на храненето. До три месеца, кученцето ще яде 6 пъти на ден, от три месеца до пет - пет пъти, от 5 до 7 месеца - 4 пъти на ден, след 10 месеца - 3 пъти, а след една година трябва да отиде два пъти на ден.

Лабрадор Не преяждам тази порода е склонна към затлъстяване!

Диетата трябва да включва храни като зърнени храни (особено овес и елда), месо и риба, млечни продукти, яйца, зеленчуци, растително масло, и плодове. Груби зеленчуци и риба трябва да бъдат сварени, месото може да се лекува с вряща вода. Не позволявайте на вашия домашен любимец пържени, пикантни, сладки, маринована, пушена, брашно и фасул и полуготови продукти.

Как да се грижим за кученце Лабрадор

Ходенето трябва да бъде редовно и достатъчно дълго, за домашен любимец винаги може да се фокусира енергията. Дайте на кучето да веселие и да общуват с други кучета и хора. В студено време, да се носят на домашен любимец, той просто може.

обучение

Как да се обучават лабрадор? Важни точки:

 • Започнете да го смесиш подвижен в ранна възраст, но не го принуди, да оценява домашен любимец настроение.
 • Тренирайте домашни основни команди.
 • Обърнете внимание на социализация.
 • Насърчаване на кучето си на каишка. Ако тя започва да се откъсне някъде, спрете и да каже: "Гадост".
 • От най-ранна възраст да привикнат на кученцето да се почистват.
 • Не позволявайте на вашия домашен любимец да има обща маса ", за да се моля".
 • Всички отбори мотивират.
 • Хвала на вашия домашен любимец за добро поведение, насърчават изпълнението на команди.
 • Погледни в очите на кучето.
 • Не позволявайте на кучето да вземе храна от непознати.
 • Ако животното е виновен, накаже него. Можете да вземете кучето от яката и повиши глас, сочейки към повредения елемент. Ако любимите щракне, опитайте се да я изправите леко (не много!), Така че можете да покажете своето превъзходство.
 • Бъдете спокойни и не повишавайте тон ненужно.

Нека Лабрадор кученце ще донесе щастие в дома ви!