Как да се грижим за чесън, който е израснал голям, колкото и поливане

Как да расте добра чесън

Ползите от чесън, каза много. Той съдържа много полезни вещества, които са напълно абсорбирани от тялото. От древни времена, чесън се използва не само в медицината, но и в готвенето. Като дори малка част от земята, можете да расте голяма реколта за цялото семейство.Порасна Чесънът: засаждане на открито място

На чесън засаждане време се отразява външния му вид и предназначение. В градинарството разграничи пролетта и зимата чесън.

Пролет чесън са nestrelkuyuschimsya видове. Парчетата от по-малко спирално подредени. Една крушка съдържа около 30 филийки. Близо стъблото подредени малки зъби. Добивите на пролетта чесън е по-ниска, но основната му предимство е добро запазване на качеството. Това чесън е добре запазена до следващата реколта. Умножете пролетните сортове изключително зъби.

Как да расте добра чесън

Чесън зимен склонен да портали, формира крушка. Битове състоят от карамфил, броят на които е по-малко от 10 броя. Ние всички сме филийките в един ред. Добивите на зимния чесън е много висока, но за по-продължително съхранение не е подходящ.

Как да расте добра чесън

Пролет чесън засаждане и грижа

подготовка на почвата за засаждане чесън

Почвата за засаждане трябва да бъдат подготвени предварително. Корените на пролетните сортове са разположени в горния слой на почвата, така че трябва да им се осигури максималната мощност.

За подготовка на лехи за засаждане трябва да бъде поставен в пълен слънце без вода стагнация. Почвата получава през есента, пъхна го компост хумус и за допълнителна мощност, направени от пепел. Spring почвата разхлаби и извършва засаждане на семена.

Схема засаждане пролетта чесън

За развитието и предлагането на добър чесън е необходимо да се съобразят с гъстота на засаждане. Разстоянието между филиите да има около 8 см, а между редовете трябва да се оставят до 30 см. Дълбочина на засаждане трябва да бъде по-дълбоко от 2 см от върха на кирката. Твърде дълбоко засаждане на чесън забавя развитието. Прясно целевата тор слама или торф.

Важно! За засаждане на използване само големи зъби. От малки скилидки не може да се получи добър големи крушки.

За тучни зелени фини зъби засадени поотделно.

напояване значение за растежа на крушките

Хранене пролетта чесън

Системно торене помощ растат големи глави чесън, и положително влияние върху съхранението.

1. Първият най-превръзка трябва да се извърши веднага след образуването на няколко листа. За тази цел се прилага азотни торове в по-голяма степен. Често се използва птичи тор решение лопен, хумус, трева инфузия. Пресен тор не трябва да се прави. Това е лошо за безопасността на крушките.2. След няколко седмици, трябва да се проведе втори хранене разтвор на минерални торове. Може да се използва за тези цели пепел.

Всички чесън хранене трябва да се съчетае с напояване.

Как да расте голям пролетен чесън

Има няколко техники, които ще ви помогнат да расте по-голяма глава чесън пролетта.

За да се получи добро стоковите крушки не се препоръчва да се засадят чесън след пролетните картофи, домати и лук.

Всички засаждането и отглеждането на зимния чесън в открито поле

Чесън зимен засадени за бърза консумация и добра реколта. За дълго съхранение зимата от тези сортове, които не са подходящи.

За да се побере голяма мотика главата, в която повече от 4 скилидки. Тези крушки, които съдържат 2-3 скилидки за засаждане не се използва. Малък брой скилидки чесън показва дегенерация. Ако постоянно се харчат плантатор само зъбите, а след това разнообразие е постепенно дегенерира и се натрупва в патогени крушка.

За да актуализирате посадъчен материал нежно на всеки 4 години. За тази цел най-мощният листата на растенията цветни стрелки, за да се образува въздушна bulbochek.

Подготовка на почвата за засаждане зимния чесън

легло цвете трябва да се постави върху плоска повърхност, без равнинните и планинските сайтове. Преди засаждане, почвата е добре оплодена с хумус и компост. Добави азотни торове и изкопае на дълбочина 25 см. На леглата отстраняват всички плевели и растителни остатъци. След получаване на почвата преди засяването на необходимостта за покриване на леглото на филма. Добри предшественици за зимен чесън стават бобови растения, зеленчуци, зеле.

Схема правилното засаждане на зимата чесън

Засаждането се извършва в продължение на 1,5 до замръзване. Растенията се нуждаят от време, за да изгради на кореновата система преди студове. Когато топлото време през есента може да се появи издънки на чесън, но не се страхувайте. Ако растението е засадена във времето и да се изгради една добра коренова система, без студове не се страхуват от него.

За засаждане зимния чесън правят вдлъбнатини с дълбочина, вариращи от 6 до 10 см. Това зависи от размера на мотика. По-малки зъби са засадени на малка дълбочина. За да се получат големи луковици в наземните канали трябва да бъдат запечатани. Твърде насипно земята допринася за растежа на малките глави.

Разстоянието между зъбите в канала трябва да бъде до 15 см, а между редовете до 30 см. На една кв. М поставя 50 зимата скилидки чесън.

Ако трябва да се премахне мулч след засаждане легло, а след това с идването на пролетта всички слоеве.

Правилно поливане и торене зимния чесън

Чесън зимен нуждае от добър поливане по време на формирането на карамфил, 30 дни преди прибиране на реколтата всичко относно поенето и храненето стоп. Първото поливане се извършва в началото на май. Интервалът между поливане трябва да бъде най-малко 10 дни. Растението се обилно напоени, влага трябва да бъде импрегниран с дълбочина от 30 cm.

Навременно торене и обработване на почвата помага да расте добра реколта с големи глави чесън.

1. Първото най-горен слой се извършва на замръзналата земя. За тази цел, гранулирани състави. Е доказано амониев нитрат, суперфосфат.

2. Един месец след първото хранене се провежда втори. Използвайте разтвор на тор, билкови настойки, или птичи тор.

3. трети път оплоди нужда чесън, когато достига размерите на големината на орех. Това е най-новата превръзка, които използват калиеви торове.

Тайните на отглеждането и грижата за зимния чесън, така че това е голяма

Добър и правилното грижи за зимния чесън ще растат големи глави с добри зъби.

  • За по-големи глави чесън в зимните сортове трябва да избухне на стрелките. По този начин, цялата власт отива на крушката.
  • По време на зреене глави писалка да се сложи на земята, че не поема силите на растението и бързо завърши растежа им.

заключение

Засаждане и отглеждане на различни сортове чесън в открито поле не причинява много неприятности. Всички грижи за чесън, така че той е основен, се състои от няколко процедури: разрохкване на почвата, поливане, както и навременно торене.