Как да се чисти сребро със злато у дома

Пръстени, гривни, прибори за хранене и декоративни елементи, изработени от сребро със златни изглеждат елегантни и изтънчени. За съжаление, с течение на времето, тези произведения на изкуството бижута избледняват и губят своята привлекателност. За да се върнете на позлатено сребро бившата слава, трябва да знаете как правилно да се грижи за него у дома.Как да се почисти позлатени сребърни

винен спирт

Етиловият алкохол - един чудесен домашен лек за премахване на тъмните петна и замърсявания върху позлатата. Това е абсолютно безвреден за метал. Потопете мека гъба в алкохол и се избърсва до позлатени сребърни. В края на процедурата продукт търкайте дивата коза в.

Излива се в купа или басейн всяка бира (за предпочитане без други ароматизатори и овкусители) и се накисва в приборите за напитка за 30 минути. Тогава сребро изплакнете със студена вода, изсушава се върху салфетки, и търкайте дива коза да блесне.Сапун и амоняк

Ако позлатен продукт светна зелено, тя може да бъде спасен с помощта на сапун и амоняк. Разбърква литър топла вода с една чаена лъжичка течен сапун или подобно количество сапун чипове чрез добавяне на 6 капки на амоняк. Разбъркайте добре разтвора и се потопете елементите за 25-30 минути. Следваща измиване сребърни предмети, сухи и ги трият дива коза. Важно е да се поддържа продукта в смес от течен сапун и половин час по-дълго, или позлата, особено тънкослойна просто oblezet.

Жълтък и вода zhavelevoy

Zhavelevoy вода - този разтвор на калиеви соли на хипохлориста и солна киселини за избелване. Намерете в търговската мрежа zhavelevoy вода в специализирани магазини за оборудване е невъзможно, но една и съща Domestos гел или бяло - това е zhavelevoy водата, която се нуждаете. Така че, смесете една супена лъжица на средства от една предварително бити яйчен жълтък. С тази смес гъба четка и изплакнете членове посяват остатъци означава вода.

Чисто сребърни себе си

Как да се почисти желязото с тефлонови подметки?

По какви критерии трябва да изберете полилей в къщата?

Правилник за грижа

Почистване на сребро със златни изделия в дома ще бъде лесно за вас да се упражнява, ако следвате тези прости правила:

Позлатяване интериор и декорации ще ви продължи дълго време, ако знаете как да се грижи за тях. Внимателното съхранение, внимателното използване и редовно почистване - ключът към по-светъл блясък и очарователен вид позлатен сребърни прибори.