Как да се чисти скариди

Как да се чисти скариди
Морски дарове на нашата трапеза често играе ролята на деликатеси, но те са много полезни и необходими за нашето тяло. Един от най-популярните специалности са скариди. Но не всеки знае как да почистите скаридите, и как да ги готвя правилно.Тези морски създания имат необичайна и деликатен аромат. Рецепти за готвене с скариди много, но обработката на един, макар че има някои функции и опции.

Колко полезна скариди

Тези малки деликатеси са много полезни. Скариди месо съдържа общо от 7 до 8% мазнини, и то е особено добра за сърцето и кръвоносните съдове. Скариди съдържат много микроелементи, витамини, аминокиселини и минерали. Те са богати на калций, калий, йод, цинк и сяра.

Омега-3, съдържащо се в тях в големи количества. Такова вещество, като астаксантин, което прави ракообразни червено, когато варени, е много по-силен от витамин Е и антиоксиданти, които получаваме от плодове и зеленчуци.

Яденето скариди редовно, да поддържате отлична физическа форма. Остава да се знае тайната на това как правилно да се чисти скариди.

Как да се чисти скариди

Разбира се, ние купуват този деликатес в магазина. го продават като в пречистена или непречистена форма. Белени скариди, разбира се, са по-скъпи.

Всеки от нас избира вида, в който е по-добре да купуват. Но нека да се има предвид, че три килограма сурови скариди в стойността съответстват на един килограм обелени.

Ако ние се занимаваме с непречистени скариди, човек се чуди дали те се почистват от черупката или не. Кухните на някои хора, предлагащи кулинарни рецепти скариди, подготовката на който минава продукт топлинна обработка като цяло, заедно с корпуса, а дори и на краката и главата.

По този начин, на скариди, приготвени в Италия и Китай. Има опции, когато скаридите, преди да ги ядете храна, е необходимо да се отстрани на главата и краката, и черупката се яде заедно с месото.Как да се чисти скариди
Как да се чисти скариди

Французите и италианците оставили опашки от скариди за по-лесното им изпържи. А ястие да изглежда по-естетичен, някои ресторанти готвач готвени скариди с главата.

Въпреки това, ракообразни глава също така съдържа много хранителни вещества. Ето защо, може би си мислите за почистване на скариди от всички тези екстри, или не.

Как да се чисти скариди

почистване процес скариди не е много сложна и не е толкова неприятно, в сравнение с пречистването на риба. Започнете с четка по няколко начина.

Първо можете да свалите главата и след това дърпа опашката за отстраняване на черупката, а след извадя хранопровода. Трябва първо да премахнете скаридите от краката, а след това плащам и главата.

Чанти с яйцата, които могат да бъдат на краката, от които се нуждаете, за да стреля точно, тъй като яйцата също могат да бъдат изядени. Скариди трябва да се почистват от вътрешността на вените, за това, нарязани им заедно ножа на дърворезба, както и премахване на всички ненужни върха на ножа. Най-добре е да се използва за тази цел специални устройства.

Можете да почистите скариди елегантен начин. За тази първа специални кухненски ножици, за да отрежат краката. След това, по посока на дължината на външната огъване малък разрез нож обвивка и прокара си половини.

Тъмно "вена" чист ръб на кука нож, месото се отделя и се промива добре с вода. Трябва първо да се отстранят черупката, а след това извадете празна вена.

За да се вари скарида е по-лесно за почистване тях все още горещо за няколко секунди в студена вода.

Какво друго да се провери:

 • Как да се чисти скариди
  Нека поговорим за извара
 • Как да се чисти скариди
  5 тайни на вкусна извара Великден
 • Как да се чисти скариди
  Калмар - идеалната храна за бебето и диетични храни
 • Как да се чисти скариди
  Салата с калмари
 • Как да се чисти скариди
  Готвене в двойна котел: кнедли с извара