Как да се чисти скариди, какво и защо чисти скариди, за да започнете

Как да се чисти скариди

Жителите на морските дълбини винаги се счита за деликатес, сервирана на масата като луксозен подарък за гостите на хотела.

Seafood съветват диетолози, вместо месо за тези, които искат да запазят формата си.Скариди определено счита за един от най-популярните и използвани миди.

На пазара има много разновидности, те обикновено се различават по размер и цвят. Как правилно да се почисти скариди? В крайна сметка, за всяко ястие нужди само рафинирана месо. Нека да разследват.

Как правилно да се почисти суров скаридата

Пречистване на сурови или варени скариди включва няколко прости стъпки. Каквато и да е вид скариди не сте купили, за да се справят с почистването им в мазето.

Нека да започнем с цел:

1. Изплакнете скариди. Поставете скариди в гевгир, измийте ги обилно със студена вода.

2. Проверка на скаридите и изхвърлете, че ще има слуз, тъпа и тези, които миришат лошо.

3. Пречистване на сурово скариди да се започне с разкъсване на главата (ако има такъв). За да направите това, стиснете главата си между палеца и показалеца си, само когато тялото вече е започнала. Здраво държи тялото с другата ръка. Започнете да се обърне на часовниковата стрелка, докато главата на главата не се маха.

Как да се чисти скариди

4. След премахване на черупката, започвайки с широк край и се движат към опашката. Краката са с черупката. Върхът на опашката може да се остави за по-приличен вид. Но ако все пак трябва да премахнете опашката, просто го натиснете и изцедете месото.

5. След като скариди трябва да намалят и премахване на стомашно-чревния тракт (тъмно Виена заедно багажника). С помощта на остър нож или ножица направи външен разрез в центъра завой на около една трета до тялото. Ето как стомашно-чревния тракт може да премахне скариди. Най-лесният начин да го направя с клечка за зъби. Рязане дава по-привлекателен външен вид, тъй като те са малко по-усукана и откъсва по време на готвене.Как да се чисти скариди

С това ястие от скариди не трябва да е горчив. Освен това трябва да се изплакнат скариди в студена вода и се суши върху хартиена кърпа. Скариди е готов за готвене.

Как правилно да се почисти скаридите замразени

Как правилно да се почисти скариди, ние демонтирани. Тук са само някои може да попита дали има специално почистване на замразени скариди. Нека да се разбере, тъй като все още съществуват някои функции.

Преди да започнете почистване замразени скариди, на първо място, те се нуждаят от добро изплакване под хладка вода. Веднъж на една салфетка или кърпа, за да изсъхне малко. Предотвратено сушени, но все още замразени скариди в купа и изпълнен с груби сол. Чакаме за няколко минути и продължете. Тъй като в повечето случаи, замразени скариди се продават без глава, ние ще пропуснете тази стъпка.

Правила за почистване на замразени скариди:

1. Продуктът се промива със студена вода, докато, докато те са напълно стопен.

2. Внимателно, за да не се разкъса месото, ние започваме да се стреля на черупката. За да направите това, трябва да се направи разрез в черупката и това се изважда. Ако са големи скариди, да го направи внимателно и бавно, както е по-вероятно да разкъса месото.

3. Червата премахване вече са известни за нас начин, но това трябва да стане бавно (размразени скариди в стомашно-чревния тракт могат лесно да бъдат разделени).

След всички процедури скариди отново го изплакнете под течаща вода и подсушете с кърпа. ги смаже, когато сушене не е необходимо, просто леко подсушете с кърпа или кърпа.

Важни насоки за избора на скариди

Как правилно да се почисти скариди? Този въпрос тормози всеки, който се сблъсква с подобен продукт. Тук ние разбираме. Но как да изберете най-скариди - това е много важен въпрос. В крайна сметка, качеството ще зависи от вкуса и аромата на сготвени ястия.

Разбира се, най-добре е да си купите ги живи със специален аквариум, но това не винаги и навсякъде е възможно. Вторият вариант - е замразен скариди. При закупуване на тях, е важно внимателно да се разгледа на външния вид на всеки поотделно. Правилно обработени скариди не трябва да се слепват един с друг. Крака и опашки са притиснати срещу прасеца, и главата трябва да бъде или кафяв. Лед на всеки кланичен труп трябва да е минимална, така че да изглежда, като че ли скаридите е затворена в най-тънкия слой. Наличието на сняг и лед в пакета като цяло не е приемливо.

Как мога да използвам дистанционно черупки от скариди

И накрая, още един съвет. След почистване, сурови скариди не са бързам да хвърлят снаряди. От тях можете да се готви една чудесна супа или екзотичен сос. Сложете ги в тенджера. Сипете вода, така че тя просто покрит черупките и нагрява до кипене и оставете да къкри за 30 минути. След необходимостта от отстраняване на тигана от котлона, изтичане на съдържанието и започнете да печелите супа бульон от черупките на скариди.