Как да се чисти скариди, ако те са пресни, замразени или варени

Любителите на морски дарове често твърдят, как да се чисти скариди и когато тя е по-добре да го правят. Някои твърдят, че най-подходящия продукт за пръв път е варено, а след това започнете да ги обработваме. С това трудно да не се съгласи, тъй като този подход ще увеличи максимално месото сочно и търг. От друга страна, някои рецепти изискват използването на суровини, но рафинирани компоненти. Най-добре е да се запознаете с всички възможни подходи и нюансите, а след това просто нямат проблеми с това как чисти скариди в конкретен случай.Как да се чисти скариди

Как правилно да се почисти свеж скариди?

Не е много апетитен да разгледаме елементите на една мръсна сиво-зелен цвят, с мустаци и в черупки, пресни скариди да бъдат внимателно. Необходимо е да се проучи продукта, за да се гарантира, че снаряди не са съмнителни ярки петна, повреди на слуз. Въпреки факта, че се транспортират и складират такива продукти на леда, те дори не трябва да бъде най-тънкия лед кора.

Как да се чисти скариди

Изчистване на всички тях по-лесно по този начин:

  • Черупката отрязани с остър фини ножици, през гърба и внимателно извадете. След отстраняване на хитин плочи, движещи се от главата на скариди на опашката.

Съвет: Охладено скариди са намерени в магазините ни по-рядко. Ако все още се случи да се намери продукт, преди да купите трябва да се обърне внимание на начина на съхранение. Ако елементите са изложени на натрошен лед, която постепенно се топи, можете спокойно да си купите. Но продуктът изложени на сух лед, най-вероятно преди няколко часа е била замразена.

Как да се чисти скариди

  • След отстраняване на чревната вена, който е подобен на поредица от кафяво. За да направите това правилно, е необходимо да натиснете ръба на трупа на гърба на елемента. След това отстранете стъблото, те не се ядат.
  • Някои готвачи накрая просто отстраняват главата на скариди, но това не се препоръчва. На първо място, този подход се отразява на естетическите характеристики на съдовете. На второ място, тази част на трупа съдържа много хранителни вещества и минерали. Тъй като те преминават през топлинна обработка в месото, насища него.


След като продуктът е в състояние да почисти, те трябва да се измиват веднага и се третира. Пазете тези елементи, които не са на разположение дори и в хладилника. Ако не можете да се въведе незабавно детайла в случай, те ще трябва да се замразява.

Как да се чисти скариди

Условия за почистване на замразени скариди

Разбира се, в идеалния случай, трябва първо да ври на замразени скариди, и едва след това да се почисти. Ако рецептата призовава за изпълнението на суров и пречистен компонента, направете следното:

  • Основни елементи. На първо място, те трябва да се размразява правилно. Не е необходимо да се сложи купа с храна в хладилника или камерата на една маса, тя може да доведе до увреждане на клетките. По-лесно, по-бързо и по-безопасно да ги измийте под течаща вода (студена или хладка). На корема или обратно направи разрез с ножици, разкриват, отстраняване на чревната вена. Обикновено замразени морски дарове без черупка, ако това правило е било разбито, че е необходимо да прекарат малко време за отстраняването му. Сега детайла старателно се промива с течаща вода, суши се с хартиени кърпи и се използва за други цели.

Как да се чисти скариди

  • Малък като замразени скариди е по-добре да се чисти по същия начин, както вече сварени продукт. В противен случай е необходимо да се харчат за манипулирането на време и усилия. В допълнение, на крайния продукт ще бъде много повреди и да загуби апетитен вид.

Замразените скариди, варени пресни продукти, трябва да бъдат покрити с тънък слой лед с. Е, ако те не са залепени един за друг, в противен случай има вероятността от повторно замразяване или обработка на правила нарушения компонент. Готвени елементи са различни привлекателен розов цвят, който трябва да бъде еднакво. Всички петна, петна и тъмните участъци са индикация за лошо качество на полуготови продукти.

Как да се чисти скариди

Препоръки за работа варени скариди

За да може правилно почистване на готовия продукт се вари, познат на мнозина. Ти просто трябва да се обърне на продукта корем нагоре, на първо място се отстранят краката заедно с хайвер, който може да бъде от тази страна. Сега ние откъсне главата и отстраняване на тънка черупка. По този начин, в нашите ръце, че е само едно парче сочно месо, прикрепена към опашката. Тя може да се скъса заедно или се използва (например, в коктейли от морски).

Искате ли да отслабнете?

Наднорменото тегло - това не е само естетически проблем, това е проблем на здравето. Доказани от лекари - всеки 10 кг. наднормено тегло намалява живота на човек от 3-5 години. Той също така е доказано, че за да отслабнете може да прави всичко необходимо.