Как да се чисти организма от токсини, токсини и паразити в дома

Когато дневният ред е въпросът за това как да се очисти организма, ние не трябва да се забави. Това засяга не само здравето, но и красота, настроение и енергия. Важно е да се периодично се разбърква почистване тялото, да се отървем от ненужните вредни, опасни вещества. Прости техники помагат да се подобри значително състоянието на тялото и духа. Основното нещо - да се действа последователно и уверено.Какво е очистването на тялото, и защо е необходимо?

Започнете да очисти тялото необходимостта да има съвременен човек от 30-годишна възраст, или дори по-рано. Околна среда, неправилно хранене, лоша храна, лоши навици, да се отклонява от нормата на живот провокират развитието на катастрофални процеси. Ако времето не извършва прочистване на тялото, може да се превърне в жертва на много заболявания, както физическа, така и морално.

Няколко различни нива на замърсяване организъм. Колкото по-рано те са идентифицирани, толкова по-малък ще е увреждане на здравето му, толкова по-лесно е да се очисти организма и скоро ще се върне към здравословен състояние. Най-малкото признаци на отклонение трябва да бъде подтик към началото почистване. Съсредоточете се върху характеристиките на всяко ниво, за да се реагира незабавно и поддържа тялото си здрави.

нива на организма от замърсяване:

 1. Външно определя трудно. Характеризира се с умора, раздразнителност, лошо настроение без причина. Придружен от нарушения в храносмилането, подуване на корема, табуретка грешни, тровят организма. В такива моменти, не можете да седнете на диета, защото държавата е станала по-лошо. Ако не започнете почистването, главоболия, повишена желанието да се яде, тежестта на черния дроб.
 2. Организмът е активно показва необходимостта от пречистване. Всички симптоми се признават по лицето. Пъпки, раздразнение, белене - верни приятели на това ниво. Може да бъде случаи на атипична организъм алергични реакции. Кожата не толерира контакт със слънцето, студено.
 3. Започнете напредва хронично заболяване. Налице е повишен сълзене, хрема, конюнктивит. Имунитетът е с изключително слаба. Ако не се очисти организма, ще започне необратими процеси.
 4. Организъм депозиран анормални ритми. Характерно е прекомерно мазнини отлагане, поява на мола, появата на тумори, растеж полип. Необходимо е да се почисти вътрешните органи.
 5. Това ниво е опасен щам на тъкани, мускули и органи. Организмът е необходимо спешно да бъдат почистени, за да се избегне стоматит, артрит, пародонтоза.
 6. Възможни разстройства на нервната система, депресия. Нервната система е силно засегната, особено ако започнете да приемате препарати лекарства за прочистване. На клетъчно ниво, тялото непоправима вреда на.
 7. Без почистване, това ниво може да бъде последната за тялото. Характеризира се с злокачествени тумори, органна недостатъчност, нелечими заболявания. Не е изключено, смъртоносен край.

Прочистване на тялото от вътре необходимостта. Това е продължителен процес, но да я извърши успешно, вие ще получите добра награда - здраво тяло, силна нервна система, пълна с жизнена енергия. Важно е да се отървем от токсините, излишните микроби, вредните бактерии, които се намират на различни места на тялото. Подходът за пречистване трябва да бъде сложен. Пълно почистване отнема един ден моля, бъдете търпеливи.

Как да се чисти организма

Трябва да се чисти организма на няколко етапа. Важно е да се запази съответствието, в противен случай усилията ще бъдат безполезни. Направо към сайта на пречистване, който изглежда най-годни, и да пропуснете тези, които смятате, че ненужно, невъзможно. След привидно по себе си това е изключително трудно да се определи къде в тялото се удари най-големия удар.

Преди да решите да очисти организма, да разгледа начина ви на живот, храненето, физическата активност. Изхвърлете алкохолни напитки и газирани напитки, цигари и десерти, заведения за бързо хранене и развлечения лъже. Пристъпва се към почистване на тялото само след премахване на всички опасности. Направете си план, за да се редуват, за да почистите всички основни органи и системи:

От токсини

Безопасно се прочисти от токсините, ще можете да използвате влакното. Той действа естествен адсорбент, събиране на остатъците от гниене храна, поминък следи от бактерии, токсини. Fiber набъбва в червата, подготвяне на терени от стените на всички излишни. Такъв курс на пречистване трябва да се повтаря два пъти годишно. Следвайте инструкциите на производителя за най-ефективно използване на този продукт.За да почистите тялото си в нетрезво състояние, пие айран. Най-хубавото е ден. Пресен продукт на слабите, стари и започва да се монтира. Пийте сок от моркови, добавяйки, което представлява спад от слънчогледово масло в него. Сокът е полезен за кожата на цялото тяло, коса. Яжте варено цвекло, подправени с растително масло. Тази салата пълен заместител на ранна закуска и ще улесни пречистване.

от паразити

Прочистване на тялото от паразити най-успешно помага на Триадата. Но това смес от вратига, пелин и карамфил е противопоказан по време на бременност. Вземете съставки в следната форма и пропорции:

 • Вратига - цветни пъпки, 4 части;
 • пелин - плодове и листа, 1 част;
 • Карамфил - семена, 2 части.

Как да се чисти организма

Тази смес ефективно почиства тялото на червеи, ларви, гъбички, повече от сто вида паразити, бактерии, вируси. Максималният ефект се дава всички инструменти заедно, въпреки че лично на вратига, карамфил и пелин демонстрира добър резултат. Средства действа почти веднага. След няколко дни, можете да получите смъртта на паразитите в организма - да се притеснява главоболие, гадене случи. Не спирайте да се чисти организма. Курс - 8 дни.

на алкохол

Самите алкохолни продукти се появяват много дълго. Понякога е полезно да се ускори процеса на техните собствени. Прочистване на тялото на алкохол ще помогне на тези методи:

 • пие много мляко веднага след като е пил гуляй;
 • ядат грейпфрути и портокали или пие сок;
 • пие много вода;
 • отнеме диуретик;
 • Използването на адсорбенти за почистване;
 • обядва плътно зеленчуци, постно месо, млечни продукти;
 • се движи, диша чист въздух, или да вземе един студен душ.

преди отслабване

Прочистване на тялото, преди да намалите теглото си, е необходимо по две причини. На първо място, защото диетата ще се увеличи ефективността. Замърсени органи по-лошо функциониране, целесъобразно разпределение на постъпващите материали, опиянена тялото се отървава от твърда мазнина. На второ място, е по-лесно да влезе в нова диета. В процеса на почистване на организма се променя хранителните навици, тялото и ума са настроени по пътя към хармония и красота.

Дръжте няколко правила за почистване на тялото:

 • Алкохол вода в чиста форма в необходимите количества. Най-малко - 2 литра на ден. Това не включва чай и кафе напитки, супи, коктейли.
 • Ограничете меню месо. Протеин е получен от ферментирали деликатеси.
 • Избягвайте пържени, пушени, консервирани. Повече смисъл да се организма от храни, задушени във фурната, multivarka.
 • Яжте нещо, което е от полза. Премахване от менюто си храни, които носят само стойността на енергията. Това бонбони, сладолед, сладкиши.

Как да се чисти организма

 • Спазвайте времевото разстояние между храненията. Яжте плодове веднага след като част от ориз с риба не може, това ще доведе до загниване на храна в червата. Основно ястие поотделно, десерти - по друго време.

след тютюнопушенето

Отказ от цигарите - е похвално, но тялото не е достатъчно, за да бъдат здрави. Трябва да бъде ясно от продължителни ефекти на вредни газове и вещества. Създаване на около себе си чиста околна среда, в която има без изкуствени аромати, материали, продукти. По-малко случаят в пушалнята. Организъм физически трудно да се откажат от пушенето, така че не го дразни. Използвайте всяка възможност да запълни белите си дробове с чист свеж въздух.

За пълно пречистване на следните съвети:

Полезни продукти, телесни почистващи

Как да се чисти организма с максимална ефективност? Този процес не трябва просто да се премахнат лошите, но и донесе нещо полезно. Важно е да се почисти с помощта на полезни продукти. Те включват:

Как да се почисти кръвта в тялото в дома?

Прочистване на кръвта е от изключително значение, тъй като тя се разпределя на материала около тялото. Това зависи от неговата чистота благосъстояние, представяне агенции настроение. Кръвта пренася кислород, и липсата на това може да доведе до загуба на съзнание, замайване, гадене. Важно е да се премахнат всички превишението, което се отразява на правилното и здравословно част от най-важните в телесна течност. Помислете три общи методи за почистване на кръвта.

глад

Когато го попитали как се почиства кръвта в тялото, на първо място там е най-простият отговор в главата ми. С помощта на глад! Липсата на нови приходи вредни вещества и постоянна циркулация на кръвта да го направи сам. трябва да се организира правилно само на гладно, не можем просто да се откаже от консумацията на жизненоважна храна. Пригответе се за пречистване на кръвта в тялото по-рано.

Започнете с почистване на еднодневно гладуване. Яжте този ден на много вода, е желателно да се стопи. Препоръчително е да се пие чай с някои диуретични билки или плодова напитка. Така прочистване отида малко по-бързо. Можете да повторите тези дни на всеки няколко седмици. Ако процесът върви добре, опитайте се да се увеличи времето без храна. Излезте от гладната стачка постепенно.

Един ефективен начин за прочистване на кръвта е проста клизма. Направи 7 процедури на ден, а след това 4 процедури в 3 дни и 4 - чрез 7. За почистване на тялото използване солена вода (1 чаена лъжичка до 1 литър) бульон или лайка. На процедурите ябълков сок на ден напитки. След като комплекс пречистване организъм може да се наложи възстановяване микрофлора. Закупете специална свещ и да яде морски дарове.

Използване на активен въглен

Как да се чисти организма

Прочистване на тялото - най-важният приоритет за всеки, който се стреми да бъде здрав. Дори едно дете е от полза за извършване на превантивна почистване за премахване на възможните усложнения. Нездравословна среда, опасни храни, вредни навици влияят неблагоприятно всяка клетка на организма. Погрижете се за себе си и да следват правилата на здравословния начин на живот.