Как да се чисти на лаптоп от прах - у дома, често без да го счупи, разглобявате

Лаптопът трябва бързо да се почисти от замърсявания. Много експерти твърдят, че тази операция prodelyvat стои в центъра на услуга, но като следвате прости съвети и указания, може да бъде лесно и безопасно почистване и най-трудно компютъра със собствените си ръце.Колко често да почиствате

Има два основни подхода за почистване. Повърхностни и дълбоки. В първия случай, трябва да имате малко търпение, набор от специални инструменти (четка, микрофибър и специален разтвор). Във втория случай на по-горе се добавя към точността, прецизността движения и изключително внимателни.

Как да се чисти на лаптоп

Снимки: Dust вътре в бележника

Твърде често почистване на лаптопа от прах не е необходимо. Честотата на почистване на устройство зависи от околната среда и конфигурация. Ако устройството е в запрашена среда, или да го вземе в най-различни пътувания, най-добре е да го почистите около веднъж на всеки 6 месеца.

Но дори и ако на лаптопа се намира в чиста стая, охладителната система ще влезе въздух в кутията. Въздухът винаги съдържа частици от отломки депозирани на лопатките на вентилатора. Махни се препоръчва на всеки 3 месеца. Провеждане на пълно почистване лаптоп при такива условия, че е необходимо на всеки 3 години.

Определя почистване нужда

Разберете, че компютърът ви трябва да се почисти доста лесно. Необходимо е да се провери стабилността на работа на устройството и да обърне внимание на външния си вид. Ако лаптопа често се срива, работи бавно, и не сте го задали "тежки програми" - често срещана причина за вредното въздействие на прах.

Необходимостта от "основно почистване" може да показва външния вид на устройството и да се увеличи в шум по време на неговото действие. Ако вентилационните отвори на залепване парчета от мръсотия и фен бучене пречи слушане на любимата си музика, която изисква незабавно лечение.

Инструменти и материали

За ефективно почистване на лаптопа ще ви е необходим набор от инструменти, които могат да бъдат намерени във всеки уважаващ себе си домакин.

Как да се чисти на лаптоп

Снимка: набор от инструменти

  1. комплект отвертки;
  2. набор от ушни пръчки;
  3. термична паста;
  4. малки клещи;
  5. машинно масло;
  6. пластмаса плосък обект.

Лесен начин за почистване на лаптоп от прах, без да го демонтирате

Как да се чисти на лаптоп

Снимка: по-чист въздух

Много често, за ефективно почистване на цифровата технология, просто избършете техните повърхностни кърпички. Достатъчно, за да знаят местата на най-голямото натрупване на прах и да имат достъп до тях. В този случай, на лаптопа може да бъде лесно да се почиства без разглобяване.

Прахът се генерира предимно между вентилационните отвори. В тези места е по-добре да се използва памучен тампон или клечка за зъби на раната й вълна. Гладки движения отстраняване на праха, а след това с помощта на удар вакуум продухва цялата ноутбук.

Възможност за професионалисти

Горният метод на почистване лаптоп е само повърхностно. За по-ефективното провеждане на процедурата е необходимо да се разглобява и почистват всеки детайл на устройството. Преди да се впусне в професионално почистване е необходимо да се придобие определена информация.

Ще се нуждаете от следните елементи за почистването на прахта:

Анализ и лаптоп почистване

По време на демонтажа ще помогне на заложените качествени отвертки, които са лесно достъпни във всяка железария. Те имат различни диаметри и са подходящи за всички болтовете, които държат капака.

Как да се чисти на лаптоп

Снимка: Лаптоп Анализ

За демонтаж на уреда, първо трябва да премахнете клавиатурата. Вие ще трябва малко търпение и точност. Различните модели на клавиатурата е изградена по различен начин, така че трябва да се разбере конфигурацията беше техният модел.

Старите клавишни ръкави могат да се съхраняват в специални крепежни елементи в задната част на лаптопа на екрана. Правилно да го премахнете първото нещо, което искате да се отдели на екрана. Също така, не забравяйте да премахнете кабелите, които свързват дисплея и корпуса на лаптопа. Понякога клавиатура кука достатъчно остър предмет (канцеларски нож).

Сваляне на задния капак

Много модели на лаптопи да разберат чрез премахване на задния капак. Обикновено това е фиксиран към няколко винта. Вие трябва да се въоръжат с малка отвертка Филипс и малък запас от търпение. Трябва да махнете капака, след като сте извадили батерията на лаптопа.

Как да се чисти на лаптоп


Снимка: Back Cover лаптоп

Достигането на дънната платка вътре в лаптопа, бъдете много внимателни! Опитайте се да не се докосват нейните компоненти и контакти. По-добре е да се разглоби в специален антистатичен облекло и ръкавици. Това ще намали вероятността от неизпълнение от излагане на статичното устройство електричество.

Почистете праха в труднодостъпни места най-удобните за използване пръчки за уши. Те ефективно проникват в пространството между елементите на системните платки вентилационни отвори. Те са много лесни за почистване ъгли и различни стави. За да бъде максимално ефективна ухо стърчи малко по-добра obmoknut алкохол.

Почистване на вентилатора

По-голямата част от мръсотията, натрупани върху перките на вентилатора вътре в лаптопа. Отделяне тях просто достатъчно. На първо място, трябва да изключите от дънната платка, и второ - отвертка, за да развийте винтовете, с които корпуса на вентилатора. Сега той е готов за почистване.

Как да се чисти на лаптоп

Снимка: Кърпа фен

Ние извършваме тази проста операция може да бъде нормална тъкан или кърпа, намокрена с алкохол. Внимателно избършете първото тяло, а след това се пристъпи към ножовете. За удобство, вентилатор е по-добре да прокара в ръцете си и не позволявайте на перките се въртят.

Препоръчва се за смазване на ротора масло. За този специален отвор присъства в много от моделите на охладители. Обикновено това се затваря клапана, а отгоре е залепен стикер собственост. Извлечение от доста просто. Достатъчно е една капка в дупката и усукване на вентилатора за известно време.

Как да се чисти на лаптоп

Снимка: радиатор и охладител

Назначаване на радиатор е да се осигури максимално охлаждане на процесора. Този елемент е почистено най-внимателно, защото по това зависи от работата на вашия лаптоп.

Извадете и чисти от прах и thermopaste

Радиаторът могат да бъдат отстранени чрез отваряне на механизма за заключване на дънната платка. Моля, имайте предвид, че термалната смазка за дълго използване на времето може да се придържаме към задната част на процесора и радиатора. Поради тази причина се отстрани това не е толкова лесно, колкото изглежда. По време на процеса на извеждане изисква грижи и внимание.

Как да се чисти на лаптоп

Снимка: местоположението на радиатора

Thermal грес да почисти доста лесно. За да направите това, използвайте мека кърпа. Премахване на тестени изделия на първо място, а след това от радиатора на процесора. Преди повторно прилагане на веществото трябва да осигурят пълна чистота на радиатора и процесора.

Когато радиатора е отстранена, и охладителя е изключен от нея, вие вече може да започне да се очиства. Rag или плат, в този случай, не показва правилното ефективност. А много по-продуктивни, ще бъде просто прочистване или вакуумна сушилня радиатор със силен въздушен поток. Това е препоръчително извън апартамента или често посещавани места.

Нанесете топлинна грес

Когато успеете да се направи от лаптопа, по-добре е да се пристъпи към премахване на радиатора, го почистите от прах и прилагане на нова термопаста. Тръби с паста се продава във всеки магазин компютърна техника.

Как да се чисти на лаптоп

Снимка: Thermal Grease Zalman

Тя трябва да се прилага в малко количество и се погрижи за това, че тя не се получи извън корпуса на радиатора. За тази преса леко thermopaste върху неговата повърхност (около половината от грахово зърно). Когато го носите на процесора е равномерно разпределени върху цялата площ, като участва в ефективността на охлаждането.

Премахване на тези елементи трябва да бъдат с повишено внимание. В случай на процесора е много важно да се запази целостта на краката си, свързващ елемент основата и на дънната платка. Те са много тънки и лесно се повреждат от резки движения.

Преди изваждането на процесора, е необходимо да се отслаби възпиращата на неговия механизъм. Всички модерни марки той има подобна структура.

Как да се чисти на лаптоп

Снимка: подмяна на термопаста

Устройството е едно копче и закрепващ панел. Когато копчето е в специална позиция на панела се отваря, освобождавайки процесора.

Нейната съвсем ясно от термопаста. За тази цел, фината структура на хартията. обичайните сухи кърпички трябва да бъдат добре. Необходимо е да се следват, за да има прах или термопаста не получи над повърхността на процесора.

почистване на клавиатурата

Един от най-мръсните неща в къщата е компютърна клавиатура. Това важи с пълна сила за лаптопа. За да почистите го използват два подхода в зависимост от степента на замърсяване и конфигурация.

Как да се чисти на лаптоп

Снимка: Keyboard демонтирани

Когато клавиатурата не е твърде силно замърсени достатъчно просто избършете специалната си кърпа, намокрена с алкохол. Също така, подходящ по-горе Клечки за уши със съвети памук. Най-ефективни, те проявяват в случай на островен тип клавиатура.

Ако замърсяването е твърде висока, че е необходимо, за да изчистите един бутон. Операцията ще отнеме повече време, но резултатът си заслужава.

Изграждане и чист лаптоп клавиатура

След като се уверите, че всички компоненти се почистват от прах, е необходимо да се съберат на лаптопа.

Процесорът е настроен, както следва:

  1. на съответната дръжка контакта осигурителен механизъм е прибран. Тя дърпа монтажна плоча;
  2. да разгледаме как триъгълник се намира в ъгъла на контакта. Той посочва, ситуацията, в която трябва да е инсталирана на процесора. Чист паста процесор обратно движение;
  3. Натиснете Дръпнете ръчката фиксиране механизъм и се уверете, че на надеждността на закрепване.

Как да се чисти на лаптоп

Снимка: процесът на натрупване

След почистване на клавиатурата трябва да бъде поставена обратно в лаптопа в обратен ред на изваждане нея. Направи си сам дори способни хора, лошо подкован в областта.

Козметика оборудване на работното място и у дома, ви осигури комфорт при използването му и се удължи полезният живот. През последните години на пазара се изпълни с компютри мощни машини, които изискват задълбочен охлаждане. Това прави процеса на почистване и грижа дори по-важно.

Как да се преведат на сайта на български език? Описаните тук.

Как да актуализирам Google Chrome? Отговорът е тук.

Процесът на почистване се извършва по силата на дори начинаещ, но с подходящи знания и точност. Това е най-важното нещо, което трябва да се вземат предвид хората, които са решили да се заеме с почистването на прахта и мръсотията депозити от своя или чужда лаптоп.

Липсата на замърсяване и осигурява по-тиха работа на вентилатора, която има благоприятен ефект върху човешкото здраве.